Деян Донков получи за подарък мотор, но още се учи да го кара (Подкаст)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10461154 Деян Донков получи за подарък мотор, но още се учи да го кара (Подкаст) Деян Донков получи за подарък мотор, но още се учи да го кара (Подкаст) www.24chasa.bg
Деян Донков ще се качи на сцената в зала 1 с моноспектакъла си.
СНИМКА: АРХИВ
Деян Донков ще се качи на сцената в зала 1 с моноспектакъла си. СНИМКА: АРХИВ

За първи път на 8 декември в зала 1 на НДК Деян Донков ще изиграе пред софийска публика моноспектакъла “Камбаната”, който е по романа на Недялко Славов. Актьорът вярва, че всеки човек е храм, а чрез спектакъла той ще търси път към човешкото сърце, което камбаната олицетворява. С изпълнения на живо към него на сцената ще се присъединят и музикантите от оркестър “Карандила”. “Исках да завърша с песен, в романа има едно стихотворение и много странно как текстът му пасна перфектно на парчето “Циганска любов”. Не съм някакъв зверски певец, но се крия зад героя Вено, който също не пее като Лучано Павароти, но има емоция, което е по-важно и е добро за финал”, казва Донков в подкаста “24 часа от живота”.

В последната година актьорът се вдъхновява да пише хайку. Първото измисля на къмпинг “Градина”, докато лежи в хамак. Провокират го всякакви неща и не следва строга линия. “Докато репетирах “В очакване на Годо”, ми дойдоха като вдъхновение едно-две изречения. Но може да ме провокира всичко - дете, море и какво ли още не”, обяснява актьорът.

По време на пандемията получава подарък мотор, на който все още се учи да кара. Донков не е от хората, които са фенове на високите скорости. За него шофирането е време за релакс, затова предпочита да кара бавно и с финес.

Нито майка му, нито баща му са актьори, но той решава да кандидатства актьорско майсторство по молба на сестра си, която вижда у него таланта. “По онова време правех повече смешки, отколкото страшки, както обичам да казвам, и мисля, че един ден ще ми е приятно, ако направя нещо, с което да забавлявам публиката, но не с евтин хумор, а наистина забавно”, казва Донков, за когото е важно в днешно време да си оставим време да се обичаме.

За кого бие камбаната днес, на какво иска да научи синовете си и как влиза в “Хамлет” случайно, чуйте Деян Донков днес в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Подкаст

Петя Дикова и Анатолий Попов в новото студио на подкаста “24 часа от живота”

СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Петя Дикова - полазникът в новото студио на подкаста “24 часа от живота”

Вижте най-четените материали през годината в рубриката "Подкаст"

Вижте най-четените материали през годината в рубриката "Подкаст"

еп. 04 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Силвия Петкова

еп. 04 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Силвия Петкова

ВИКТОРИЯ ТЕРЗИЙСКА

Багажникът на Вики от “Мастило” вече пълен с подаръци

еп. 03 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Румяна Босева - Лулуто

еп. 03 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Румяна Босева - Лулуто

Еп. 02 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Гергана Димитрова

Еп. 02 | Коледен подкаст с Мила и Толик – гост Гергана Димитрова

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber