Травмиран съм: в детската ми вземаха секрет от д..., а в първи клас ровеха косата ми за въшки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10405243 Травмиран съм: в детската ми вземаха секрет от д..., а в първи клас ровеха косата ми за въшки Травмиран съм: в детската ми вземаха секрет от д..., а в първи клас ровеха косата ми за въшки www.24chasa.bg
1б клас на 120-о основно училище "Георги Раковски" с класен другарката Правдева. Авторът е на долния ред трети отдясно.
1б клас на 120-о основно училище "Георги Раковски" с класен другарката Правдева. Авторът е на долния ред трети отдясно.

Осъзнах се, четейки постове на иновативни родители във фейсбук - ще съдя държавата

Едни тестове за ученици превъзбудиха групи иновативни родители с всякакви форми на недоволство - класни стаи на открито, подписки, адвокати... Тестовете нанасяли непоправими психически травми на децата! Учителите се опънаха, защото ги карали да извършват неспецифична дейност.

И тогава спомените ме удариха по главата и дадоха ясен отговор за произхода на тази травма, която едва днес осъзнавам. Когато бях в детската градина и училище, ме проверяваха за какво ли не. Най-вече за въшки. Всяка седмица, понякога по 2 пъти.

Бъркаха ми във всички дупки с разни забучени на метални пръчици памуци. След всяко боледуване и отсъствие от детската и училище - секрет. За изследвания. Или още по социалистическо време са събирани данни за ДНК банката на Бил Гейтс? Въпроси, въпроси, въпроси...

Добре, че дойде пандемията, за да ми дойде акълът в главата. Значи съм получил психическо разстройство за цял живот още в детската градина. Това обяснява някои нелогични мои ходове по-късно в живота.

Следващата мисъл е да заведа дело за това, което тези изверги са извършили с крехкото ми съзнание. Но срещу кого? Другарката от детската не я помня. Двете ми класни Правдева и Платникова не са между живите. Мама и татко също не са на този свят, иначе напоследък е модерно да се посяга и на родителите по този параграф. Едва ли е останал учител в 120-о, който да ми е преподавал по онова време. Този по физкултура - Каваклов, бе особено активен при проверките за въшки. Остава само държавата!

От години се събираме съучениците от първи клас. Първо бяхме аз, Владо, Косьо и Марио. След това намерихме Донка и Юлата. От САЩ ни гостува Мария, а от Канада - Елвира. На последната сбирка дойде и Пламен. Та на следващата ще им предложа колективен иск. Ще намерим адвокат наша възраст, преживял същия психически тормоз, може да ни вземе по-евтино. За Мария и Елвира се колебая, защото живеят навън друг живот - подреден. С ваксини, с тестове и прочее. Марио може би е най-травмираният. На него му бяха окачили табела “Аз съм убиец”,

за да снимат сцена с Георги Русев. Вярно, филмът стана класика, но според модерните схващания Марича трябва да е фатално увреден. И като си спомня къде работи цял живот, тръпки ме побиват.

А колкото до това дали плюенето води до психически травми при децата, ще споделя цитат от безсмъртната Пипилота Виктуалия Транспаранта Ментолка Ефраимова Дългото чорапче.

“Белите деца не можели да плюят ли? - възкликна Пипи. - Ти не знаеш какво говориш. Те се учат на това още от първи клас! Плюене на дължина, плюене на височина и плюене със скок. Ех, да можеше да видиш как плюе учителката на Томи и Аника! Тя взе първа награда по плюене със скок. Когато скача и плюе, целият град ликува.”

И сега ме удари отново. Със съучениците ми колко проби сме дали, без да искаме и без да ни карат. Най-нормалното бе да заплюеш врага. Ама сега трябвало да се плюе в кутийка. Така окончателно получих психическото разстройство, за което всички телевизии говорят. Колкото до това дали децата искат да са у дома, или пък с приятелите в училище, дори да плюят всеки ден, питайте тях. Ще останете разочаровани, но иначе кой ще разбере колко сте велики във фейса? Затова е всичко, нали?!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от БГ Следа

 Българската база в Антарктида

30-ата българска експедиция в Антарктида е под карантина в Пунта Аренас

Доброволецът Цветомир Цонов

Докато Цветомир разнасял за своя сметка помощи по селата, видял бедност, от която му идвало да плаче

Вдовицата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова не спира да търси истината за смъртта на мъжа си.

Съпругата на загиналия пилот подп. Терзиев - с ново френско име и се радва на внучка

Пенсионерите ще получават добавка от по 60 лв. до юни 2022 г. 
СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА

Голямо прецакване за пенсионери, били на високи заплати - печели дългият стаж

НОИ ще въведе все повече електронни услуги, за да облекчи хората.

НОИ влиза в телефона, дават ПИК с дипломата за средно и висше, за да не се разкарват младите до гишетата

Кадър от задържането на Бабичката

Вижте задържането на Илиян Бабичката за джипа на Плевнелиев, издирват двама

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber