Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10321001 Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни www.24chasa.bg
Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни

Публикуваме отново най-четените анализи и коментари през изтеклата седмица. Този е номер 1 и е прочетен от 115 024 читатели. В него политоложката доц. д-р Татяна Буруджиева отговаря на въпроса как ще се отразят затегнатите мерки в пандемията на активността пред урните и върху резултатите от изборите 2 в 1 следващите 24 дни до 14 ноември? 

По-възрастното население ще бъде под стрес и от мерките, и от това, което се случва преди вота. Макар министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров да обяснява как нищо не се случва, сякаш е в пълна хармония. Това ще се отрази на електората на партиите и кандидатите за президент, които имат по-възрастни избиратели.

В същото време младите ще бъдат активизирани и пренасочени в подкрепата си. Прави ми впечатление и от протеста днес, и по това как реагират студентите, че тази тема е изключително чувствителна за повечето от тях. Всеки интелигентен човек си дава сметка, че подобна мярка не може да бъде ефективна както в другите държави, чието население е ваксинирано над 80%. Всеки инструмент трябва да се използва по предназначение - не може с лопата да завиеш болт.

Трудно мога да преценя обаче какъв ще е резултатът от изборите след тези мерки.  Мисля, че вбесените от тях млади не правят много директна връзка между Радев и Кацаров. Правят я възрастните, но по друга причина и които по-скоро няма да отидат да гласуват. Но при всички положения, колкото повече функционира служебното правителство, толкова повече са

рисковете пред

кампанията

на Радев

Виждаме какво се случва с “Вера Су” - не дай си боже замърсяването, което причинява този обявен за потънал кораб, да стане по-сериозно. Българското Черноморие е въпрос с голяма тежест и влияние в българската политика. Затова по-бързо да идват изборите и по-малко да чуваме какво прави служебният кабинет.

Колкото до изхода от парламентарните избори, смятам, че най-големият проблем е при БСП. При другите партии онези, които са мотивирани да отидат до урните, ще го сторят. Избирателите на БСП основно са по-възрастни хора и мерките може да ги обезкуражат. Още повече че в самата партия си текат напреженията.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Диляна Ценова

Omicron и двете пропуснати букви

Сергей Станишев се ръкува със Симеон Сакскобургготски

346 българи във въртележката на 19 правителства за 31 години

Валери Найденов

Ако народът се е намазал с лимонов сок, то елитът е сляп за очевидното


При дебюта си на политическата сцена председателят на НДСВ Симеон Сакскобургготски обеща да вдигне на крака България за 800 дни.

Политическият мигрант иска промяна сега или... веднага

Психоложката Ани Владимирова

Млади срещу стари, местни срещу чужди - защо у нас все се стъпва на отричане

Лъчезар Богданов

Три посоки на следващото правителство, ако съдим по преговорите

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber