Защо “24 часа” ще е с нова цена

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10208480 Защо “24 часа” ще е с нова цена Защо “24 часа” ще е с нова цена www.24chasa.bg
Защо “24 часа” ще е с нова цена

Започна драстичен скок на хартията почти всеки месец. Вземаме трудно и рисковано решение - от понеделник до петък вестникът да струва 1,20 лева. За тези 20 стотинки повече продължаваме да бъдем това, което нито една медия не прави - журналистика, равно отдалечена от политиката и най-близо до читателя

Уважаеми читатели,

От 27 септември “24 часа” в дните от понеделник до петък ще струва 1,20 лева. Цената на съботния брой няма да бъде променена и продължава да е 2 лева.

Причините да вземем това трудно решение искаме да споделим с респект към вас, читателите, които от години сте наш лоялен потребител и ни вдъхновявате да развиваме вестник “24 часа” като първокласна печатна медия.

Да, всичко в живота ни поскъпва. Официалната инфлация е 3,7%, но това е изчислено спрямо т. нар. потребителска кошница, в която има различни стоки от първа необходимост. Но при някои суровини, каквито са тези за производството на вестник, поскъпването е далеч по-драстично.

Цената на вестникарската хартия бе увеличавана от производителите в различни държави

6 пъти за

една година

(буквално на всеки 60 дни), а през последните три месеца - два пъти! Поскъпна и електроенергията за промишлени нужди. Това са двата най-съществени разхода при производството на вестници - хартията и печатът.

Да увеличим от 27 септември, понеделник, цената на вестника с 20 стотинки, е трудно и рисковано решение за нас. Но искаме да сме честни - това е единственият път да има печатни качествени медии. Другият вариант е да ощетяваме продукта, на който вие се доверявате, като намаляваме обема на вестника или да правим компромиси с качеството на журналистическия труд. Никога не бихме търсили подобни ходове, защото сме най-добрите вестникари, които винаги през тези 31 години са разчитали на подкрепата на своите читатели.

За тези 20 стотинки повече обещаваме “24 часа” да продължи да бъде това, което е. Много различен от малкото останали всекидневници и други медии, които олигарси финансират заради бизнес цели, лично его или желание да стъпят в политиката в ролята на издатели.

За тези 20 стотинки в повече “24 часа” ще продължи да е

остров на здравия

разум и почтеността,

равно отдалечен от всякакви политически или естетически доктрини. Знаем, че вие оценявате това - виждаме го по продадените бройки вестници и броя на влизанията в сайта “24 часа”.

За тези 20 стотинки повече “24 часа” ще продължи да е мястото, където ще прочетете важните новини без пристрастия и задълбочените анализи с различни гледни точки, разследвания без скрити спонсори и интересно разказаните истории.

За тези 20 стотинки повече “24 часа” ще продължи да е мястото, където може да научите най-важните трендове в медицината, международните отношения и науката.

Ако искате да продължите да сте част от прогресивните потребители на умствен труд и усилия - надяваме се все така да се наслаждавате на съдържанието на нашия вестник “24 часа”.

Надяваме се, че ни четете и онлайн, за да сте незабавно информирани, но купувайки и хартиеното ни издание, ни давате възможност да продължим да сме максимално мотивирани да произвеждаме съдържание за истинския смисъл на събитията от деня и седмицата, анализирайки ги с нашите дългогодишни и авторитетни журналисти и коментатори, в контекста на цялостната публична картина и събития, за да знаем в каква държава и общество живеем, за да правим верните избори за себе си и семействата си.

Надяваме се, разбирате, че създаването на новини, анализи и съдържание не е евтино нещо, а най-добрият начин за редакционна независимост са вашите пари, които

плащате, за да имате

нашия продукт,

който да ви служи, както го правим вече 31 години. Те наистина са важни за нас в частност и за демокрацията като цяло, защото съдържанието, което произвеждаме, трябва да направи делника и бъдещето ви ясни, предвидими и под контрола на вашите надежди.

С благодарност на всички, които вече 31 години ни подкрепят, и с надежда, че ще продължите да го правите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

9400 гласуваха на 24chasa.bg: 58% не виждат проблем с гражданството на Кирил Петков

9400 гласуваха на 24chasa.bg: 58% не виждат проблем с гражданството на Кирил Петков

Иде тежък сблъсък на Ердоган със Запада. Държи ли козове и колко ще падне лирата

Иде тежък сблъсък на Ердоган със Запада. Държи ли козове и колко ще падне лирата

Младите ще гласуват ли повече от родителите си на 14.11. - предизборен подкаст, еп.3

Младите ще гласуват ли повече от родителите си на 14.11. - предизборен подкаст, еп.3

Една фризьорка ми обясни всичко за коронавируса

Една фризьорка ми обясни всичко за коронавируса

Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни

Коментар на седмицата номер 1 - Татяна Буруджиева: Завиват болт с лопата – възрастните обезкуражени, младите гневни

Валери Найденов

Коментар на седмицата номер 3 - Защо партиите бягат от властта? Заради Зелената сделка

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber