Пламен Николов: Иска ми се да направя България просветена страна, трябва ни приемственост - в момента ни липсва

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/10036943 Пламен Николов: Иска ми се да направя България просветена страна, трябва ни приемственост - в момента ни липсва Пламен Николов: Иска ми се да направя България просветена страна, трябва ни приемственост - в момента ни липсва www.24chasa.bg
Пламен Николов. Кадър БНТ
Пламен Николов. Кадър БНТ

За кандидатурата си разбрал на среща с Трифонов, с него се познавали добре още от кастингите преди три години. Всичко останало било в сферата на предположенията

Това, че не ме познават хората е недостатък, защото нямат пряк поглед върху моята кариера и не познават как работя, но е предимство, защото България не е имала премиер като мен досега - човек, който идва от бизнеса и има хуманитарно образование. Това заяви Пламен Николов - кандидатът на ИТН за премиер в предаването "Панорама".

 Той беше категоричен, че няма нищо компрометиращо от бизнес миналото си. През последните десетилетия управленците у нас страдат от теоретична подготовка, аз я имам и мисля, че може да ми послужи в практически смисъл, аз бързо уча. Аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти. Знаете, че нашата стратегия е, че изпълнителната власт представлява добре сработен екип, прави политики, но преди всичко е мениджърски, каза още Николов.

Относно това кога ще се обявят именната на останалите предложенията на кабинета, той каза, че това ще се случи след консултациите с останалите политически сили. Но не коментира дали има някой от служебното правителство.

През изминалата седмица имахме кръг от преговори с политически сили и на експертно ниво намерихме доста допирни точки и нямаме кардинални спорове и с "Да, България" и с "Изправи се БГ! Ние идваме!", и с БСП. Ние искаме да приложим своите политики и ще го направим по начина, по който трябва, ако се налага юридическа обвързаност, ще го направим, но предпочитаме сами. Ще се стремим да направим така, че правителство да бъде излъчено, как ще се постигне е технически въпрос. Договорки с ДПС нямали. С президента отношенията на ИТН са като с държавен глава

На въпрос риск ли е управление без категорично мнозинство, Николов заяви, че като предприемач и бизнесмен му се налага да работи с риск, но премерен. 

Няма да взимам лично аз решенията, ако вземем мандата, всички решения при нас се взимат в демократичен принцип и ще бъдат обсъждани от всички. Няма да чегъртаме, а ще управляваме със силата и таланта на всички. Вероятно има някои събития, които заслужават изчегъртване, но това няма да е принцип на правителството и ще търсим консенсус, категоричен беше Николов.

Данъци няма да вдигаме, имаме много структурирана финансова система и искаме да е с някакъв вид приемственост. Относно ковид кризата, ще се опитаме да обособим ковид болници. Не бих казал, че неглижираме епидемията, а се придържаме към фактите.

Към Северна Македония България ще отстоява позициите си, но няма да лишава братята си от европейското им бъдеще. Трябвало да се ревизира Преспанския договор, който не се спазвал.

Надяваме се поне един мандат да имаме, да получим такова доверие и да получим следващ период за дългосрочните си цели. Иска ми се да мислим за българската външна и вътрешна политика като за приемственост, което ни липсва в момента.

 Основното, което ми се иска, е да направя България просветена страна, каза още Николов.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

ВАЛЕРИ НАЙДЕНОВ

Коментар на седмицата №1: Президентът ги изигра всичките

Доц. Мира Радева

Коментар на седмицата №2: Нишата на "харвардците": млади градски десни, по-малко леви и много разочаровани от "протестното статукво"

Коментар на седмицата №3: Когато Мангъров се лее отвсякъде, всички станахме на мангър*

Коментар на седмицата №3: Когато Мангъров се лее отвсякъде, всички станахме на мангър*

Една от последните картини на Зуека, наречена "Армия на любовта"
СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ЗУЕКА ВЪВ ФЕЙСБУК

Зверска дандания в страница за изкуство по повод художническата кариера на Зуека

Кой е кандидатпрезидентът на ГЕРБ - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Кой е кандидатпрезидентът на ГЕРБ - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Георги Марков СНИМКА: АРХИВ

Георги Марков: Дано Кирил Петков не стане като Тони Блеър

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber