Красиви прозорци за дом под небето (ВИДЕО)

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9987505 Красиви прозорци за дом под небето (ВИДЕО) Красиви прозорци за дом под небето (ВИДЕО) www.24chasa.bg
Красиви прозорци за дом под небето (ВИДЕО)

Тази мансарда е новото жилище на майка и малката й дъщеричка и с него двете са получили перфектното съчетание от спокойствие, удобство и динамична градска среда.

Апартаментът се намира в столичния квартал "Борово" и е избран съвсем съзнателно, именно защото и предишният дом на семейството е бил в подпокривното пространство. Новият апартамент отговаря на всички изисквания и желания и се превръща в модерно жилище със съвременен дух и интересна архитектура.
А за това безспорно главната заслуга е на даденостите на сградата и на мансардата, но и на прозорците. Благодарение на тях апартаментът разполага със светли помещения и приятни гледки.

За да осигури най-добри условия за живот за себе си и своята малка дъщеря, собственичката решава да внесе някои архитектурни промени. Започва от основното помещение, където скосяването на тавана е голямо и полезното пространство във всекидневната е било ограничено. Но с монтирането на системата от 6 прозореца VELUX Капандура е създадена допълнителна площ. А това е дало възможност за обособяване на приятен кът за хранене.
"За мен е много важна светлината, която осигуряват покривните прозорци. Ако живеехме на нисък етаж, би било невъзможно да постигнем толкова добра осветеност. След монтирането на капандурата вече можем да се наслаждаваме на чудесни гледки и непрекъснато да се любуваме на синьото небе", споделя собственичката.

Специфичният дизайн, обусловен от наклоните на покрива, е създал прекрасна атмосфера във всекидневната. Дървесните елементи, които напомнят за живота сред природата, са вплетени в интериора на цялото помещение. Всяко кътче от дневната е оптимално оползотворено, а собственичката е доволна, че може да декорира дори пространството под прозорците с красиви саксийни растения. 

В най-горещите дни от годината семейството регулира вътрешния климат, благодарение на външни сенници, с които са снабдени покривните прозорци. Те намаляват притока на топлина, като същевременно запазват оптималното количество жизненоважна светлина в съчетание с навлизането на свеж въздух. И освен че допринасят за постигане на желаната температура, сенниците не закриват гледката.
Спалнята и детската стая са със западно изложение и за там е предпочетена комбинацията от по два покривни прозореца VELUX с вертикални елементи. "Моето основно изискване беше в детската стая да има и вертикални прозорци. Така дъщеря ми сама може да проветрява своята стая, когато е необходимо. Слънчевата светлина и свежият въздух създават здравословни условия за живот и затова не е случайно, че бюрото на детето е поставено под прозорците", разказва майкта.

Нейната спалня изпълнява функцията и на офис и затова и там светлината е много важна. Затова щедрите прозорци, комбинирани с белия цвят на стените, е точният начин за създаване на подходяща атмосфера. В апартамента скоро ще бъдат поставени и щори от новата VELUX колекция, гарантиращи спокойствието и качествената почивка през нощта. За удобството на най-малките също е помислено. VELUX предлага телескопични пръчки за задвижване на щори с ръчно управление, така че лесно и бързо щорите да могат да се отварят и затварят.

Добрият микроклимат в мансардата през всички сезони е резултат от комбинирането на различни прозорци на VELUX, които се отличават с куп предимства, като например вградената вентилационна система. През топлите месеци тя осигурява прохлада, а през зимата гарантира уюта и помага за по-добрата енергийна ефективност на дома.
"Покривните прозорци създават неповторима атмосфера. В последните месеци прекарваме много време у дома и въпреки, че ни предстоят довършителни работи по новото жилище, се чувстваме прекрасно сред изобилието от толкова много светлина", обобщава домакинят

Красиви прозорци за дом под небето (ВИДЕО)

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

снимка pixabay

Домашни хитрини: Защо да не изхвърляме водата, в която сме варили яйцата

Нещо вкусно: 10 неочаквани салати

Нещо вкусно: 10 неочаквани салати

4 термина, които трябва да знаете, когато избирате нов телевизор

4 термина, които трябва да знаете, когато избирате нов телевизор

Кой не иска да живее в здравословен, енергийно ефективен и комфортен дом?

Кой не иска да живее в здравословен, енергийно ефективен и комфортен дом?

С пълна пара напред при почистване на дома

С пълна пара напред при почистване на дома

Снимка facebook/Climeworks

Заработи най-големият завод за извличане на въглероден двуокис от атмосферата

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber