Vaillant отново лидер в иновациите

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9742278 Vaillant отново лидер в иновациите Vaillant отново лидер в иновациите www.24chasa.bg
Vaillant отново лидер в иновациите

Немският технологичен гигант „Vaillant“ представя на eвропейския и на българския пазар 1-во поколение йонизационните интелигентни кондензни газови котли и най-новото поколение (6-то) термопомпи въздух/вода без фреон.

Новите модели газови уреди тип ecoTEC PLUS са 1-во поколение газови кондензни йонизационни уреди в Европа. Те ще бъдат предлагани в различни варианти на максималните мощности и 3 модификации.

Първата модификация АкваПЛЮС се връща на българския пазар след повече от 10 години и ще се предлага в два модела с вграден 20 литров слоест бойлер (VUI) – този уред е перфектното решение за топла вода и отопление на жилища с по-голяма потребление на топла вода и липса на място за бойлер. Изключително решение за жилища с 2 бани.

Тази пролет ще бъдат представени и останалите 2 модификации на йонизационните газови кондензни уреди ecoTEC PLUS – едноконтурните VU и двуконтурните VUW.

Едноконтурните модели VU са отличното решение за отопление на дома. Може да се комбинират с широка гама серпентинни бойлери. Те ще се предлагат в 5 варианта с максимални мощности: 10,15,25,30 и 35 киловата. Уредът с максимална мощност от 10 киловата е най-малкият по мощност газов кондензен уред на пазарите в Европа. Той е изключително икономичен при жилища, по-малки от 60 кв. м.

Третата модификация на кондензните йонизационни уреди от Vaillant са двуконтурните моделите VUW, които са идеални за производство на битова гореща вода и отопление. Те ще се предлагат в 4 модела с максимална мощност 26,32,36 и 40 киловата.

Най-значимото развитие на продукта е системата за откриване на вида на използвания газ IoniDetect, която в комбинация с технологията ADA за балансиране на налягането на захранващия газ осигурява най-правилната смес въздух /газ, необходима за постигане на възможно най-пълноценното изгаряне и по този начин – висока ефективност и нисък разход на газ!

Използваните и в 3-те модификации специален първичен топлообменник от неръждаема стомана, специално оразмерения за добър комфорт на топлата вода вторичен топлообменник и вградената електронно управляема циркулационна помпа позволяват достигането на ефективност от 109 %, на която и конкурентите завиждат, а клиентите остават доволни от оптималния разход на газ и комфортно отопление.

Разбира се както и досега клиентите на Вайлант ще разчитат на 24-часовото гарантирано и висококачествено сервизно обслужване от фирма Газкомфорт България.

При най-новото поколение (6-то) термопомпи въздух/вода тип „моноблок“ – модел aroTHERM PLUS за първи път се използва естествен хладилен агент - R290 или иначе казано – ПРОПАН. Друго предимство е високата ефективност, равняваща се на COP  5,4. СОР (Coefficient of Performance) представлява коефициентът на преобразуване на консумираната електрическа енергия в топлинна енергия. След това е възможността да загряват водата до 75°С, като по този начин загряват серпентинни бойлери за битова гореща вода.

Важно предимство е, че този модел aroTHERM PLUS е най-тихата термопомпа на пазарите в Европа.

Силни преимущества на термопомпата са бързият и лесен монтаж, като при налична отоплителна инсталация това може да отнеме само един ден. Висококачествените ротационни и скрол компресори гарантират дълъг живот на експлоатация. Благодарение на специалната конструкция на топлообменника се постига висока защита, като напълно се елиминира рискът от смесване на хладилния агент и течността от отоплителната инсталация.

Газкомфорт България ЕООД е официален представител на Vaillant-Германия за България. Централен офис и информационно сервизен център:

1618, София, бул. "Цар Борис III" 251

телефон: +359 28565000, e-mail: info@gaskomfort.com

Национален кол център и сервиз 0700 18 600

www.gaskomfort.com

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Откриха най-дългия висящ
пешеходен мост в света (ВИДЕО)

Откриха най-дългия висящ пешеходен мост в света (ВИДЕО)

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Пригответе най-ароматното и крехко агнешко за Гергьовден по стара българска рецепта

Къщичка от контейнер осигурява
живот извън мрежата (ВИДЕО)

Къщичка от контейнер осигурява живот извън мрежата (ВИДЕО)

Vaillant отново лидер в иновациите

Vaillant отново лидер в иновациите

7 стъпки към безупречния козунак

7 стъпки към безупречния козунак

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Решете менюто за Великден отрано (+рецепти)

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber