Глобяват фирми за кетъринг, детски кухни и училищни столове за липса на дезинфектант

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/9221601 Глобяват фирми за кетъринг, детски кухни и училищни столове за липса на дезинфектант Глобяват фирми за кетъринг, детски кухни и училищни столове за липса на дезинфектант www.24chasa.bg
Глобяват фирми за кетъринг, детски кухни и
училищни столове за липса на дезинфектант

Агенцията по безопасност на храните с масови проверки

Множество нарушения и несъответствия при кухни и кетъринг дружества, осигуряващи храна за детски градини и училища, са установени след проверки на Българската агенция по безопасност на храните.

Глобяват фирми за кетъринг, детски кухни и
училищни столове за липса на дезинфектант

Инспекторите са проверявали както за липсата на достатъчно количество разрешен биоциден препарат и за спазването на указанията за употреба на дезинфектант от посочените заведения, така и за нарушения на правилата за качеството и безопасността на храните.

Масовата проверка е извършена след разпореждане от Върховната административна прокуратура (ВАП). При акцията са издадени 41 предписания и са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение, съобщават от БАБХ.

"Обикновено сигналите се подават от граждани, които алармират предимно за недостатъчно почистване и дезинфекция на повърхностите, както и за използването на недостатъчно предпазни средства от персонала", посочва д-р Кремена Стоева от БАБХ по повод работата на институцията.

От проверките на агенцията по храните през последните месеци става ясно още, че това не е първата категория обекти, където е необходимо да се положат допълнителни усилия за защита на гражданите, като се спазват качествените и количествени изисквания за дезинфекция. Дезинфекцията на ръце и повърхности трябва да се осъществява не само редовно, но и за нея да се използват биоцидни препарати със съответното разрешение, издадено от Министерството на здравеопазването.

В началото на месеца бяха съобщени и резултатите от проведените текущи проверки на обектите за продажба на хранителни стоки. Там съставените актове са за недостатъчно честа дезинфекция, липса на дезинфектант, персонал без работно облекло или персонал, който не е обучен да работи в ситуацията с COVID-19.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

снимки pufikhomes

Нежност и цветни мотиви в къщата (ГАЛЕРИЯ)

Нещо вкусно: Сьомгова пъстърва с мента

Нещо вкусно: Сьомгова пъстърва с мента

снимка pixabay

Домашни хитрини: За какво служи газираната вода

Източник: Pixabay

Обзавеждане на апартамент - стилни идеи и решения

Източник: Pixabay

Откъде да купим тапети

Нещо вкусно: Шоколадов крем с малини

Нещо вкусно: Шоколадов крем с малини

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber