Апартамент с вила на покрива

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/5356947 Апартамент с вила на покрива Апартамент с вила на покрива www.24chasa.bg
интериор “ДизайнСтудиоМ”

Авторите на интериора от “ДизайнСтудиоМ” имали колкото интересна, толкова и изключително отговорна задача. Първо трябвало от два съседни апартамента да направят един. Освен това самата архитектура на сградата, погледната отгоре, наподобява кораб. Точно тези стеснения в двата края на жилището създали не малко казуси за разрешаване.

При обединяването се получила приятна изненада – асансьорът, който иначе спирал на общата площадка на апартаментите, сега отварял врати директно в новото антре. Така до масивната входна врата е монтиран и бутон за персоналния лифт.

Още от вестибюла си личи, че семейството цени лукса и добре подбраната класика. Тук е поставен гардероб, изработен по проект от фирма “Мебелисомо”, който има както практична, така и естетична функция. В него са скрити не малко от сервизните ключове и инсталации. В същото време в неговите страници е вграден естествен оникс с подсветка, за да допълни и силно подчертае тежкия лукс в целия интерирор.

Отвореното пространство на първия етаж е разделено на две зони – дневна и трапезария. Кухнята също е част от така модерния open space, но е по-категорично отделена с помощта на две малки стени. Самата трапезария е сепарирана от хола с 15-сантиметрово стъпало, изпълнено от черен гранит. Отражението на луксозните трапезарни столове с елегантна тапицерия се превръща в красива бляскава игра.
Именно в хола е било голямото изпитание за “ДизайнСтудиоМ”. Трябвало да се намери много точно решение за позиционирането на телевизионния шкаф срещу просторния кът за релакс с меката мебел. Тъй като стените не са успоредни, на авторите предложили доста практична и лесна за изпълнение идея за разполагане на телевизора и музикалната уредба – стената е “изправена” със самия шкаф, монтиран в ъгъла, зад който са прибрани всички кабели и тв приставки.

Виж целия текст в новия брой на "Идеален Дом".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интериори

47 кв. м и място за учене на бившия балкон

Собственик на жилището от 47 кв. м в Новосибирск е студент, силно увлечен от музиката, изобразителното изкуство и новите компютърни разработки. Затова всеки елемент от интериора е трябвало да бъде съобразен с разностранните интереси на младежа. Със задачата са се заели дизайнерите от студио Mango, които за да разширят основната площ от 37,2 кв.

Последно от лого

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интериори

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber