Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021"

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/11540818 Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021" Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021" www.24chasa.bg
ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"
ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"

Тази година списание "Идеален дом" навършва 26 години и за 26-и път организира конкурса "Къща на годината". По традиция ще отличим най-добрите, благодарение на професионално жури.

В конкурса участват 41 проекта, които сме публикували през 2021 година на страниците на списанието. Разделени са в 5 категории: "Апартаменти", "Еднофамилни къщи", "Малкото жилище", "Обществен интериор", "Студентски проект".
Ето кои са 19-те номинации в категория "Апартаменти".

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници" - Цветалина Димитрова, Емилия Бакалова, Михаил Върбанов, "Барака дизайн лаб"

Играта на геометрия е умелото изразно средство, използвано от дизайнерите при оформянето на интериора на този неголям апартамент. В главната роля е триъгълникът, а луксът допълва интригата.

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Бохо настроение на петия етаж" - Петя Димитрова, "ВАЯ Дизайн Ателие"

Този нов дом излъчва истинско бохемско настроение. Наситен е с етноелементи и изобилие от зеленина, сред която изпъква непретенциозната папрат. Макраметата и смесването на текстури също са с главна роля в оформлението.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Само гора зад прозорците на 5 минути от центъра" - арх. Албена Владимирова-Андреева

Осезаем простор и респектираща елегантност излъчва този тристаен апартамент. Стилен дизайн и атмосфера на пълен релакс владеят пространството, в което една колона с лек неокласически декор придава специален характер.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Съвременен аранжимент на класическа тема" - "Фимера дизайн студио"

В този апартамент на морето дизайнерският екип започва работа с идеята да създаде съвременен интериор, но съобразявайки го с достолепната история на дома от половин век. И така се ражда оформление, което е с интересна визия и неокласическа нотка.

ФЕВРУАРИ/МАРТ - "Нежно дамско присъствие" - Ина Дамянова

Този апартамент изцяло носи духа на своя обитател и няма как да бъде объркано дали той е мъж или дама. Меките форми, пастелните багри, декоративните детайли издават дамата с вкус и желание за изява. А леките нотки на неокласицизъм придават елегантно излъчване на жилището.

МАРТ/АПРИЛ - "Когато дизайнът е евъргрийн" - арх. Албена Владимирова-Андреева

Жилището е претърпяло някои промени в разпределението в името на повече простор и по-добра функционалност. Белият цвят и дървото са сред елементите, които имат основна роля в апартамента, а цялостната концепция е елегантна, леко минималистична и много стилна.

МАРТ/АПРИЛ - "Съвременен блясък за стария апартамент" - Георги Новоселец, студио Delecto

Сериозно предизвикателство представлява всеки ремонт на дом с многогодишна история, какъвто е случаят и с този стар апартамент. Но обновяването е направено умело, така че хем да се запази част от автентичния характер, хем да се придаде съвременен облик.

МАРТ/АПРИЛ - "С една спалня по-малко, но с повече простор и стил" - арх. Маргарита Темелкова

Този апартамент е от все по-предпочитания тип на т.нар. инвестиционни имоти, предназначени за отдаване под наем. Но собственикът държи на интериор от висок клас. Резултатът е чудесна хармония между умерен лукс, функционалност и естетика.

АПРИЛ/МАЙ - "Лукс и приказна детска стая в пентхауса" - Райна Марандина, "Маранд дизайн"

Разположен на 14-ия етаж, пентхаусът предлага всеобхватна и впечатляваща панорама към града. Обитателите - млада дама и синът й, сега се радват на повече простор в по-малко помещения, благодарение на преустройството, предприето от авторката на интериорния проект.

АПРИЛ/МАЙ - "Преобразяване с остъклени метални стени" - арх. Мина Колева, арх. Петко Колев

Този интериор е пример за успешен проект, който постига наистина пълно преосмисляне на едно старо жилище. И функционално, и естетически сега то е неузнаваемо след две десетилетия съществуване.

АПРИЛ/МАЙ - "Половината от стария дом с нов образ" - Петя Димитрова, ВАЯ Design Atelier

Това е апартамент, който всъщност е част от друг, по-голям, разделен на две. Целта на преустройството е била от старото и тъмно пространство да се съгради ново, просторно и дишащо жилище със семпъл, но небанален като визия образ. И мисията е изпълнена.

ЮНИ/ЮЛИ - "Графитена гама в "умния" пентхаус" - арх. Ивайло Нинов

Хармонично съчетание на мащаб и пропорции, баланс на цветове, форми и материали характеризират този амбициозен проект за жилище с огромна площ на едно ниво.

ЮНИ/ЮЛИ - "Луксозна версия с дъб, камък и светлина" - Татяна Станчева, TANNE Design

Апартаментът в затворен комплекс предлага комфорт в елегантен съвременен образ на младите си обитатели. Интериорната атмосфера е спокойна, но и изпълнена с оригинални авторски акценти, за което допринася и интересното присъствие на дъб и камък.

АВГУСТ/СЕПТЕМВРИ - "Неокласическа еклектика край морето" - Пламена Дойчева, 7ARTS

Оформлението на това жилище е резултат от интересен диалог между собствениците и интериорния дизайнер. Стопаните първоначално пожелали тежък класически стил, но после приели идеята за неокласика с оригинални съвременни елементи и цветова гама, подсказваща местоположението на дома.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Етнонастроение над морето" - студио "Ачерно"

Този апартамент е превърнат в едно от най-предпочитаните места за морска ваканция у нас. Предлагащ невероятни гледни, той е атрактивен и с интериора си, който напълно отговаря на ролята на жилището. Етноакцентите подканят с гостоприемство, а усещането за домашен уют е неоспоримо.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "И библиотека в сърцето на хола" - арх. Десислава Драгнева

Апартаментът е пример за много добро интериорно решение, с което се постига по-голяма дневна зона от предвидената по първоначален план, без да се нарушава удобството на обитаването.

СЕПТЕМВРИ/ОКТОМВРИ - "Остров с много роли в центъра на дневната" - арх. Явор Шуманов

Смели дизайнерски решения превръщат това жилище във функционален дом за младо семейство. Това включва преустройство в името на удобството и повечето място за съхранение, без обаче това да е за сметка на оригиналното излъчване на апартамента.

ОКТОМВРИ/НОЕМВРИ - "Сини акценти на дървесен фон" - студио КАРХ

Изместването на стената между коридора и основната спалня е единствената промяна в архитектурния план на този апартамент. В интериора главната роля е за дървесния дизайн, а чудесните ефекти от осветлението добавят много интрига в дома.

НОЕМВРИ/ДЕКЕМВРИ - "Лека еклектика с повече свободно пространство" - Анна Коласанте

Този апартамент в сграда от 90-те години на миналия век преживява сериозно преустройство, за да придобие максимум функционалност. Но внимателно са запазени всички стойностни елементи, които отлично са се вписали в новия интериор с изчистен дизайн и много светлина.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Зеленият и "умен" дом на фокус в 
брой №300 на сп. "Идеален дом"

Зеленият и "умен" дом на фокус в брой №300 на сп. "Идеален дом"

 Победителите с наградите си в представителния шоурум на Ideal Standard - TheBathroom в София

9 проекта отличени в конкурса  „Баня на годината” на Ideal Standard (ГАЛЕРИЯ)

AENO – „Създаваме бъдещето"

AENO – „Създаваме бъдещето"

снимки make-self

12 идеи за преобразяване с бетонови блокчета

Нещо вкусно: Любопитни и бързи идеи за готвене с тиквички

Нещо вкусно: Любопитни и бързи идеи за готвене с тиквички

ЯНУАРИ/ФЕВРУАРИ - "Успешно решение с триъгълници"

Конкурс "Къща на годината" - категория "Апартаменти 2021"

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave