4 тренда за гранитогреса от KAI Group

https://www.24chasa.bg/idealendom/article/10432411 4 тренда за гранитогреса от KAI Group 4 тренда за гранитогреса от KAI Group www.24chasa.bg

След двегодишно прекъсване заради пандемията от covid-19 Cersaie, едно от най-престижните изложения в света за настилки, облицовки и обзавеждане за баня, се завърна в изложбените палати в Болоня, за да покаже новите трендове.

38-ят панаир привлече над 62 000 посетители от различни страни, сред които професионалисти в интериорния дизайн, архитекти, инвеститори, агенти по недвижими имоти. Общо 623 фирми, от тях 238 неиталиански от 28 страни, представиха продуктите си, които ще са изключително актуални и търсени в близко бъдеще.

Сред тях по традиция бе и KAI Group, българската компания с многогодишен опит, доказала се с висококачествени продукти. Щандът на фирмата на Cersaie 2021 бе на площ от 100 кв. м в новата 37-а палата на изложението. Представяйки богатото си портфолио пред бъдещите клиенти, компанията акцентира върху новите колекции от големи формати ректифициран гранитогрес, плочките с дървесен дизайн, както и сериите за баня и стенна декорация – продукти, които задават последните тенденции в гранитогреса.

Все по-големи размери в интериора
Субективното усещане за излъчването на едно вътрешно пространство е съвкупност от различни фактори, но сред основните е оформлението на пода и стените. Те могат да задават изцяло стила, а сред модерните прийоми е използването на гранитогресни плочки и то в големи размери. Така ефектът е пълноценен и впечатляващ, а сред най-актуалните продукти на KAI Group е гранитогресът с перфектна имитация на дървесен фладер. Този дизайн е отличен за интериорна употреба, а комбинацията с мраморен вариант може да се превърне във впечатляващ акцент.
Серията Chateau, в която има големи плочки с размер 60x120 см, е идеална за реализиране на идеята и е подходяща и за пода или стената.

Златни отблясъци и лукс в банята
Новият размер плочки от 60х120 см е интерпретиран чудесно и в колекцията Chateau Chevron и Orochiaro, отличаваща се със забележителна елегантност. Дървесният дизайн в Chevron е изключително реалистичен и “топли” всяка баня, в която този гранитогрес бъде поставен. А мраморният ефект на Orochiaro е подсилен впечатляващо от златни нишки, придаващи изключителен лукс в мокрото помещение, без значение дали плочките са разположени на пода или на стената. В Chateau Chevron и Orochiaro има и плочки с по-малки размери.
Красотата на мрамора впечатлява силно и в колекцията Merletto и Arabesque, в която плочките също са в три размера. Модерният вариант се отличава с богатството на форми, цветове и структури.

Интерпретации от природата
Тенденцията в гранитогреса да се интерпретират естествените материали като дърво, мрамор, камък, цимент е устойчива и провокира компаниите да създават нови дизайни и за пода и стената. Декоративните елементи са разнообразни – от геометрични фигури през мозайка, декори обработени с ветроза и платина, както и най-новия тренд – Wallpaper. При него декорацията е на цяла стена и се пресъздават флорални мотиви, като размерите на плочките са 24,4х74,4 см.
Сред най-актуалните колекции на KAI Group за този тренд за пода и стената са Epoca и Alpino, които се предлагат в разнообразни размери на плочките.

В ролята на декинг
По традиция декингът е от дървесина, но добрият гранитогрес може успешно да влезе в същата роля. Като серията Pine, в която плочките с размер 20,4x120,4 см са в три цвята – бежов, кафяв и сив. Създадена е специално за външни пространства, и имитира първокласна иглолистна дървесина и гарантира стабилна устойчивост при хлъзгане.
Evoque впечатлява с бежовата и сивата имитация на цимент, а серията е предназначена и за външна, и за интериорна употреба.
По традиция всички нови колекции и серии на KAI Group се отличават с изключителна гъвкавост, защото могат да се комбинират успешно за оригинални дизайни с почти всички продукти на компанията, без значение дали са големи плочки или малки орнаменти.

Всички продукти от производителя може да видите на www.kai.bg, както и на www.ceramica-fiore.com

4 тренда за гранитогреса от KAI Group

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Идеален дом

Градина: Съвети за цветята през януари

Градина: Съвети за цветята през януари

снимки Foster + Partners

Забраниха строежа на "Лалето" на Foster + Partners в Лондон

Бърза и лесна рецепта за сурови вегански барчета с овесени ядки, стафиди и тиквени семки

Бърза и лесна рецепта за сурови вегански барчета с овесени ядки, стафиди и тиквени семки

снимка @tommycashworld

Дизайнерска провокация - диван от хляб!

Домашната фотоволтаична инсталация - по-добрата инвестиция

Домашната фотоволтаична инсталация - по-добрата инвестиция

Милански изложения с нови дати

Милански изложения с нови дати

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber