COVID качи повече българи в скъпи коли

https://www.24chasa.bg/avto/article/9719557 COVID качи повече българи в скъпи коли COVID качи повече българи в скъпи коли www.24chasa.bg
Италианският спортен звяр има все повече фенове у нас. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Кризата не отказа богати хора да купуват спортни автомобили висок клас

16 ферарита и 282 поршета регистрирани от януари до март 2021 г., сделките се увеличават след март 2020 г.

Кризата с коронавируса не се отразява на богатите хора, които си купуват луксозни коли, особено спортни, показа проверка на "24 часа" в портала за отворени данни на правителството.

За януари, февруари и март например 16 българи са станали горди собственици на ферари. За сравнение - за същия период през 2020 г., когато още нямаше последици от коронавируса, фераритата са били 7, а за целите 12 месеца на 2020 г. регистрираните коли от скъпата италианска марка са 36. Ако тенденцията на купувачите на ферарита се запази и през останалата година, в края на 2021 г. броят на новорегистрираните ферарита ще достигне 64, или два пъти повече, отколкото са били през 2020 г.

Същото е положението и с ламборгинитата. 10 са новорегистрираните коли от тази марка за трите месеца на 2021 г. За същия период през 2020 г. са били 8, а за цялата 2020 г. - 25. Проста сметка показва, че ако интензитетът за купуване на ламборгинита се запази, в края на 2021 г. ще станат 40.

Феновете на мазерати също се увеличават след март м.г., когато пандемията от коронавирус се разрасна у нас. За трите месеца на тази година са регистрирани 17 коли от спортната марка, за същия период през 2020 г. - 10, а за цялата 2020 г. са 71, което показва постоянство сред купувачите и дори лек ръст.

По-силен интерес има към "Астън Мартин". От началото на тази година са новорегистрирани 2 коли от британския спортен звяр, а за цялата 2020 г. са били 3.

Относително постоянни са и регистрираните лимузини от високия клас у нас. 12 българи са станали горди собственици на “Бентли”, като повечето са чисто нови. За сравнение - през цялата 2020 г. колите от тази марка, които са регистрирани в цялата страна, са 59. Според търговци има лек спад в тенденцията за тази година, но той ще се навакса през останалите месеци.

2 ролс-ройса са купени от родни бизнесмени за трите месеца на 2021 г., а за цялата 2020 г. са били 10. 

Порше от различните марки и категории става един от новите любимци на родните богаташи. Те са регистрирали 282 коли от тази марка за януари, февруари и март, което е повече от същия период на 2020 г., когато за цялата година са регистрирани 1008.

Относително постоянен е интересът на българите и към електрическия автомобил тесла. 24 са новите коли от тази марка, които са регистрирани за пръв път у нас през януари, февруари и март т.г. Същият е бил броят им и за първите три месеца от 2020 г. За цялата 2020 г. са били 90, което означава, че ако темпът се запази, през тази година ще са повече.

Същата е тенденцията и при други два уникални автомобила - “Ягуар” и “Лексус”. От началото на годината по пътищата у нас се движат съответно 93 и 185 новорегистрирани лимузини от тези марки.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Авто

Снимки: facebook.com/CHPGoldenGate

Полицията спря на магистрала Tesla с шофьор на задната седалка

Първият електрически SUV на Volkswagen е вече в България

Първият електрически SUV на Volkswagen е вече в България

Нов спортен двигател с 300 коня за Range Rover Evoque

Нов спортен двигател с 300 коня за Range Rover Evoque

До 5 г. електрическите коли стават по-евтини от бензиновите

До 5 г. електрическите коли стават по-евтини от бензиновите

В Беларус забраниха продажбите на Skoda, дори и на употребяваните коли

В Беларус забраниха продажбите на Skoda, дори и на употребяваните коли

ID.4 GTX - първият спортен електрически кросоувър на Volkswagen

ID.4 GTX - първият спортен електрически кросоувър на Volkswagen

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber