Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото

https://www.24chasa.bg/avto/article/8767689 Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото www.24chasa.bg
Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото

Трансформа® представя Hilltip - професионални решения за почистване на сняг

Вече повече от 5 години по снежните улици на българските градове можете да видите автомобили, оборудвани с изделията на Hilltip. Това са първите специализирани изделия, създадени в Европа специално за европейски автомобили.

Официалният представител на марката, фирма ТРАНСФОРМА, лидер в производството на трансформации в България, представя трите основни специализирани изделия за снегопочистване:

ПРАВИ И V-ОБРАЗНИ ГРЕБЛА SNOWSTRIKER

ДИЗАЙН И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

Извитият профил на греблата, устойчивото прахово покритие и тяло, изработено от високо якостна стомана, ги превръщат в надежден, изключително здрав и лек помощник.

Монтажният комплект Hilltip Quick Hitch прави инсталирането и демонтажа на греблата изключително бърз, лесен и съвместим с повечето пикапи, леки ванове и камиони.

Режещите ръбове се настройват във височина и могат да бъдат поръчани от полиуретан или високо якостна стомана. Те са съставени от два сегмента и динамични пружини, които защитават греблото и превозното средство при удар в бордюр или друго препятствие. В този случай едната страна на режещия ръб се самоадаптира при удар в препятствие, докато другата остава в работна позиция на земята.

Греблата имат функция за избутване надолу, а при неравен терен (над 5 °) греблото се накланя и вибрира за по-добро изгребване. Системата е оборудвана с надежден 12V силов агрегат в затворен корпус, защитен бар с халогенни фарове и LED габарити, а управлението се извършва от многофункционален джойстик в кабината.

КОМБИНИРАНИ РАЗПРЪСКВАЧИ ICESTRIKER

ДИЗАЙН

Полиетиленовите електрически разпръсквачи (или както са популярни – спредери) са създадени, за да покрият високите изискванията на европейските пикапи, леки ванове и камиони. Леките тела на бункера на разпръсквачите са изработени от полиетилен с монтажни части от неръждаема стомана, което дава дълготрайна защита срещу корозия и ръжда. Тези уникални разпръсквачи включват и интегриран резервоар/танк за допълнителни (опционални) системи за течни консумативи.

Конструкцията на бункерите на разпръсквачите може лесно да се трансформира за разпръскване на луга или на други предварително омокрени материали.

Интегрираните танкове в двойните стени на бункера побират до 450 л. течност. Разпръсквачите могат да бъде снабдени с разпръскваща греда до 2 м. или макара с маркуч за ръчно разпръскване.

КОНТРОЛЕР С ЦВЕТЕН ДИСПЛЕЙ

Управлението на системата се извършва през дисплей, който позволява да персонализирате вашите действия според текущата ситуация. Автоматична GPS контролна система регулира количеството на разпространение на материали (г / м2) в зависимост от скоростта на превозното средство, а в ръчен режим има възможност да се добави скоростта на въртене на шнека. Контролерът допълнително събира и съхранява основните данни в USB памет, което позволява да се генерират справки. Той също така позволява от вътрешността на кабината да се управляват функции като вибране, вкючване на фарове и работно осветление.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ

В комбинираните разпръсквачи има инсталиран 12V мотор, монтиран вътре, в запечатан, устойчив на атмосферни влияния корпус, без ролки, ремъци или вериги. За предотвратяването на запушване от слепен или замръзнал материал се грижи специална вибрираща система, която чрез разклащане на обърната V-конструкция позволява безпроблемна работа.

Обърнатата V-конструкция спомага и за намаляване на утежнения пуск на шнека, а всички детайли са произведени от неръждаема стомана. Горната част на разпръсквача представлява защитен екран от две части за предотвратява разлив в товарния сектор при захранване с материал.

В тялото на танка има вградено място за монтиране на регистрационен номер, предподготовка и окабеляване (опция) за допълнително осветление, работен фар и задна камера, която може да бъде активирана от контролера. Контролът на нивото на течности (според вида на избраната система) се осъществява от електронен сензор.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ФУНКЦИИ

За покриване на високите клиентски изисквания е предвидена система за предварително омокрени фракции, включваща дюзи и помпа, вградени в резервоара на разпръсквача.

Разпръскваща греда 2 м. с работна широчина на пръскане 2-5 м. и макара за навиване на маркуч (12 м) дава допълнителни възможности за експлоатация – за пръскане тротоари, стълбища и други тесни пространства със солен разтвор през зимата и за поливане на цветя и поддръжка на зелени площи през лятото.

Електонният контролер е за онлайн обмен на GPS данни, а специализиран софтуер позволява анализ и контрол на всички процеси.

РАЗПРЪСКВАЧИ ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ SPRAYSTRIKER

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Предназначени за монтиране на пикапи или бордови надстройки, разпръсквачите за размразяване се предлагат в различни размери, с възможност за монтиране на широка гама от превозни средства. SprayStriker може да се използва по различни начини, както за борба с леда и снега, а също така и за селскостопански цели през лятото.

ДИЗАЙН

Резервоарът на разпръсквачите е конструиран да побере максимално количество течност и е предвиден за монтаж на превозни средства от всички европейски марки. Леките и здрави полиетиленови резервоари са усилени с рамкова конструкция от неръждаема стомана с прахово покритие. Помпата и CPU-устройството е защитено в лесен за обслужване стоманен корпус.

СТАНДАРТЕН КОНТРОЛЕР

Стандартният контролер ви позволява да персонализирате процеса според текущата ситуация. Автоматичен GPS-контролер на скоростта (опционално чрез CANBUS) регулира потока на течността (мл/m2) в зависимост от скоростта на превозното средство, а ръчен режим ви позволява да се добави фиксиран поток. Контролерът допълнително събира и съхранява основните данни към USB памет, което ви позволява да се генерират доклади. Контролерът позволява от вътрешността на кабината лесно да се включват функции като маяк и работа светлина.

ФУНКЦИИ ЗА РАЗПРЪСКВАЧА

Двойна 12 V помпа дава възможност да се постигне разпръскване на 20 ml/m2 при максимална скорост 25km/h. Повдигаща се нагоре разпръскваща греда и дюзите с троен поток за разпръскване позволяват максимален обхват на третиране. Това, в комбинация с GPS-регулатор на скоростта и регулатор на потока на течността (мл/m2) позволява тя да работи в пълна в зависимост от скоростта на превозното средство. За почистването и е предвиден допълнителен резервоар с антифриз, който се включва след всяка употряба.

ПРОТИВОЗАЛЕДЯВАЩА ОБРАБОТКА

Течният разтвор, който се пръска преди снеговалеж или дъжд, пада, остава в порите и пукнатините на пътя и в последствие ограничава свързването на леда с пътната настилка. Това води до много по-лесно последващо почистване с гребло на снега или леда.

РАЗМРАЗЯВАНЕ

Когато течен разтвор се прилага към вече заледена/заснежена пътна настилка, разтапянето на леда ще започне веднага от горе надолу. Използването на правилни решения, в зависимост от зимните температури, води до икономия на материали и пари.

ТРАНСФОРМА – Автомобилът какъвто Ви е необходим

WINTER IS COMING

www.transforma.bg

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Авто

Китай създава повече удобства за зареждането на електрически коли

Китай създава повече удобства за зареждането на електрически коли

Властите и производителите на автомобили в Китай засилват усилията си за по-лесно и бързо зареждане на електрически превозни средства, тъй като удобството и времето са основна грижа за потенциалните купувачи. Това съобщи Радио Китай. Миналата седмица в документ Министерството на транспорта посочи, че ще насърчи местните власти да изградят бързо

СНИМКИ: ГЕОРГИ ЛУКАНОВ

Тест на BMW X3 M Competition: Един твърде перфектен SUV!

За вече над 20 години са минали през ръците ми стотици нови автомобили за тестване. Въпреки това човек не може да остане безразличен и изпитва особено чувство, когато кара автомобил, който е мощен, бърз, скъп и натъпкан с всички технологии и екстри, които е измислила автомобилната индустрия. BMW X3 M Competition е дяволски бърза машина и се

Тест: Jazz релакс в малка кола

Тест: Jazz релакс в малка кола

Вече 20 години Honda Jazz шества из европейските пътища, като набра огромна популярност и сред българските почитатели на японските машини. Преди време колега ме помоли да му дам съвет каква кола да си купи - като искаше задължително да не е с ръчна скоростна кутия, да не е много голяма, но да събира достатъчно багаж (пътува обикновено сам

Цените на горивата в България са намалели най-много от цяла Европа

Цените на горивата в България са намалели най-много от цяла Европа

От началото на годината цената на бензина в България и Словения е намаляла най-много в цяла Европа, сочи изследване на РИА "Новости" за покупателната способност на хората в 35 държави, сравнявайки спрямо средната заплата колко литра гориво може да си купиш на месец. У нас цената на обикновенния бензин през настоящата година се е сринала с 22

Тест: Defender е все така здрав, но много различен

Тест: Defender е все така здрав, но много различен

Преди 20-ина години, на един от първите ми тестове на гамата на легендарната марка Land Rover за първи път изпробвах и култовия джип Defender. Автомобилът показа фантастични офроуд способности, промъквайки се през невероятни места - камънаци, кал и шубраци, но навръщане към София по магистрала "Тракия" буквално щяха да ми "изпадат пломбите"

Новата Kia Sorento с режими за кал, сняг и пясък

Новата Kia Sorento с режими за кал, сняг и пясък

Четвъртото поколение на KIA Sorento ще бъде оборудвано с новоразработения режим Terrain Mode от момента на старта на продажбите на новия модел в Европа през второто полугодие на 2020г. Terrain Mode ще осигури на водачите на Sorento подобрено сцепление, стабилност и контрол на поведението при движение в кал, сняг и пясък

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Авто

Съд в Германия: Автопилотът на "Тесла" е подвеждащ

Съд в Германия: Автопилотът на "Тесла" е подвеждащ

Автопилотът на "Тесла" е подвеждащ, реши съд в Мюнхен, Германия миналата седмица. Използването на думата "автопилот", заедно с други маркетингови материали, предполагат, че превозното средство може да шофира самостоятелно, каза съдът. Но технологията все още изисква водачът да бъде нащрек по всяко време

Тест на новата Skoda Octavia: Кола за помъдрелите с бяло в косите

Тест на новата Skoda Octavia: Кола за помъдрелите с бяло в косите

За хората около и над 50-годишна възраст коли като новото поколение Skoda Octavia са една бяла лястовица сред ятото от всевъзможни кросоувъри в съвременния автомобилен свят. Направена на новата платформа на Volkswagen Golf, колата дава още повече както на шофьора, така и на пътниците. И да, ще има и Scоut версия с 4х4

Продажбите на нови коли у нас скочиха двойно спрямо май

Продажбите на нови коли у нас скочиха двойно спрямо май

През юни в България са били регистрирани 2283 нови леки коли, което е с 29,9% под миналогодишното ниво за месеца, сочи статистиката на АСЕА (Асоциацията на европейските автомобилни производители). Общо резултатът у нас за първата половина на 2020 година е 10 161 продадени нови леки коли или минус 44,5%

Witkar - първата кола за споделено пътуване в Европа е от 1970 г.

Witkar - първата кола за споделено пътуване в Европа е от 1970 г.

Първите споделени проекти на електрически автомобили датират от 70-те години на миналия век. Програмата Witkar (бялата кола) е дръзкото предложение на Амстердам да намали броя на личните автомобили в града и е първата в Европа. Споделеното електрическо пътуване, което изпреварва времето си с половин век, е измислено от Луд Шимелпенинк

Първият изцяло електрически кросоувър на BMW - iX3

Първият изцяло електрически кросоувър на BMW - iX3

BMW представи първия си изцяло електрически кросоувър - iX3. Така BMW X3 е първият модел, който ще се предлага както с високо ефективни бензинови и дизелови двигатели, така и с Plug-in хибридна система и чисто електрическо задвижване. Въвеждането на пазара на новото BMW iX3 стартира още през 2020 г. с продажбите на китайския пазар

Термоизолирани автомобили – транспорт на свежест и здраве

Термоизолирани автомобили – транспорт на свежест и здраве

Tрансформа® представя новата концепция Izo Line леки и лекотоварни автомобили Новата линия Izo Line се предлага за всички популярни марки и модели леки и лекотоварни автомобили. Със своите иновационни технически решения и завишени термоизолационни характеристики новата линия напълно отговаря на европейските тенденции за изработване на

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber