Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант

https://www.24chasa.bg/avto/article/8738526 Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант www.24chasa.bg
Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант

Електрически, без вредни емисии и с енергичен дизайн - сборът от тези качества формира образа на новия Opel Mokka. Днес германският автомобилен производител разкрива второто поколение на своя компактен бестселър - мощната, изцяло нова Mokka, която съчетава перфектно емоцията на забавлението и модерния дух. Новият модел може да се движи с изцяло електрическа тяга и с нулеви нива на емисиите, демонстрира висока ефективност и е по-компактен от всякога. Накратко – предлага перфектни предпоставки както за градски приключения, така и за спокойно и безопасно пътешествие на дълги разстояния по магистрала.

Въпреки малко по-голямото междуосие (+2 милиметра), каросерията на новата Mokka е с цели 12,5 сантиметра по-къса от тази на предишното поколение и едновременно с това предлага на своите петима пътници подобно по обем багажно пространство до 350 литра. Общата дължина от едва 4,15 метра прави новия модел извънредно лесен за маневриране и паркиране в градски и крайградски условия. Дизайнът на новата Mokka поднася приятна изненада със своите забележителни пропорции, както и със завладяващата, достигаща и до най-малките детайли прецизност на самоуверената външност с нейните характерни къси надвеси и стабилна, широка осанка. Освен това, новото попълнение в гамата на Opel е и първият модел, който демонстрира бъдещото лице на марката под формата на Opel Vizor, както следващото поколение изцяло дигитално арматурно табло Opel Pure Panel. При него липсват както аналоговите контролни прибори, така и излишните и безполезни декоративни анимации – графичното представяне е ясно и изчистено, а предоставяната на водача информация е фокусирана само върху наистина необходимото. Всичко е максимално чисто и полезно за човека зад волана. Хоризонтално разгърнатият панел на арматурното табло включва два широкоформатни екрана, като този пред водача е с диагонал до 12 инча. За да гарантират интуитивно управление на функциите и пълна концентрация на вниманието върху пътната обстановка, дизайнерите на Opel са запазили физическите бутони за основните функции, с цел да бъде избегнато опасното ровене в подменютата.

Новата Mokka продължава традицията на Opel да пренася иновативни технологии от по-високите автомобилни класове и да ги внедрява в своите модели, насочени към много по-широка потребителска аудитория. В случая сред тях са модерни системи като адаптивния круз контрол ACC (Advanced Cruise Control), чиято функция „stop & go” позволява на водача да преодолява леко,. С настроение и без умора движението в натоварено градско движение и задръствания – електрическата Mokka-e потегля и спира самостоятелно и настройва автоматично скоростта и дистанцията съобразно движението на превозното средство отпред, без да изисква никаква работа със спирачката или газта от страна на водача. Наред с това, системата за активно поддържане на лентата за движение Active Lane Positioning автоматично поддържа новата Mokka в центъра на лентата с активна намеса в управлението. Предните светлини на новия модел също предлагат технологично решение от най-висок клас с адаптивната, напълно предотвратяваща опасността от заслепяване на останалите участници в движението матрична система IntelliLux LED® с 14 светодиодни елемента, която е уникално предложение в тази автомобилна категория. Всички варианти на Mokka се предлагат серийно с предни и задни LED светлини, електромеханична спирачка за паркиране, както със система за и разпознаване на пътни знаци Тraffic Sign Recognition. На разположение е и 180-градусова панорамна камера за обратно виждане.

Новата Mokka използва технологичната основа на новата версия на високоефективната мултиенергийна платформа CMP (Common Modular Platform) на компанията. Тази лека и ефективна модулна конструктивна архитектура предлага максимална гъвкавост при разработката на автомобила и дава възможност за използване както на система за изцяло електрическо задвижване с акумулаторни батерии, така и на двигатели с вътрешно горене – изборът е предоставен изцяло на клиента. В процеса на разработка на новия модел, екипът от инженери в Рюселсхайм е положил специални усилия от една страна върху мерките за намаляване на теглото, снижавайки го с до 120 кг спрямо предходното поколение, а от друга върху повишаване на структурната здравина на каросерията, която е с до 30% по-висока устойчивост на усукване при електрическата версия с нейната ниско разположена, интегрирана в подовата структура акумулаторна батерия. Предимствата, осигурени от предприетите мерки са очевидни - новата Mokka изразходва значително по-малко енергия и едновременно с това е много по-динамична, по-пъргава и предлага много по-голямо удоволствие от шофирането.

За първи път в историята на Opel, новата Mokka ще се предлага и в изцяло електрически вариант още от момента на пазарната си премиера. Електрическата Mokka-e съчетава движението с нулево ниво на емисиите с динамика и вълнуващо преживяване зад волана. Електродвигателят развива максимална мощност от 100 кВт (136 к.с.) и още при потегляне предлага максимален въртящ момент от 260 Нм. Отличните реакции, пъргавината и динамиката са сред изключителните характеристики на новия електрически модел. Водачът може да избира между три режима на задвижване - Normal, Eco и Sport - за най-хармонични и балансирани характеристики или за максимална динамика и удоволствие от шофирането в зависимост от своите предпочитания. Максималната скорост е електронно ограничена на 150 км/ч с цел ефективно използване на съхранената в акумулаторната батерия с капацитет 50 кВтч електроенергия и постигането на максимален автономен пробег. Системата за бързо зареждане с прав ток (DC) със 100 кВт дава възможност 80% от капацитета на батерията да бъде възстановен в рамките само на 30 минути и е част от серийното оборудване на новия модел. В режим Normal на задвижването Opel Mokka-e е в състояние да измине с едно зареждане на батерията до 322 километра (според изискванията на нормата WLTP1) изцяло на електричество, а в режим Eco водачът получава допълнителни указания и подкрпа за постигането на възможно най-голям автономен пробег. Новата Mokka-e е подготвена за всички налични на пазара възможности за зареждане с електроенергия - независимо дали става дума за стенен заряден модул (Wallbox), за обществена бързозарядна станция или за стандартен кабел и обикновен домакински контакт, без значение дали токът е еднофазен или трифазен с 11 кВт. Вдъхваща доверие е и осемгодишната заводска гаранция на акумулаторната батерия.

Mokka е и първият модел, който показва новото, емблематично за марката Opel оформление на предната част - Opel Vizor. Покриващият цялата предна част на каросерията под ръба на предния капак Opel Vizor е цялостен, елегантен стилистичен елемент, който подчертава хоризонтално част от типичните за германската марка характеристики като най-новото поколение матрични предни светлини IntelliLux LED® и типичния криловиден светлинен профил на дневните LED светлини, предоставяйки централната позиция на яркия акцент под формата на легендарния Opel Blitz. До края на това десетилетие, създаденият от екипа на главния дизайнер Марк Адамс Opel Vizor постепенно ще се превърне в неразделна част от физиономията на всички модели на марката.

Тази философия намира своето продължение и в оформлението на вътрешното пространство, където основен акцент е новият Pure Panel – авангардното арматурно табло, което следва стилистичната насока, зададена от Opel Vizor. Два широкоформатни екрани с диагонал до 10 и 12 инча посрещат водача и пътниците; централният дисплей е умишлено ориентиран към водача, а вентилационните отвори са изведени на заден план, за да позволят по-ясен фокус и по-добра концентрация върху основната тема. Pure Panel използва най-новите технологични решения и осигурява на водача най-важната и съществена информация, елиминирайки напълно всички излишни и дразнещи зрителните сетива елементи. Дизайнът на централната конзола също е впечатляващо изчистен - благодарение на малкия бутон на електрическата спирачка за паркиране, както и на новия електронен скоростен лост, изчистеният дизайн на панела вече не се нарушава от нито един изпъкнал детайл, а всички контролни прибори и уреди за управление са елегантно и изцяло интегрирани.

Новото поколение на Mokka ще дебютира в B-сегмента с редица върхови технологични иновации, които доскоро се предлагаха само в луксозния автомобилен клас. Марката Opel вече се утвърди като лидер в технологиите на светлините и всички варианти на Mokka ще бъдат оборудвани серийно с LED светлини от последно поколение - от дневните светлини в типичната за Opel криловидна графика до предните фарове за мъгла. Ярък акцент в този сегмент от пазара е адаптивната матрична система на предните светлини IntelliLux LED® с общо 14 елемента. Подобно на системите, използвани в Opel Insignia, Opel Astra и новия Opel Corsa, светлините IntelliLux LED® дават възможност за шофиране с постоянно включени дълги светлини. За да предотвратят заслепязането на останалите участници в движението, отделните светодиодни елементи могат да се изключват и съответно отново да се включват в рамките на хилядни от секундата, „изрязвайки“ зоната около насрещно движещите се превозни средства или движещи се близо отпред автомобили. Така опасността от заслепяване се елиминира напълно, а водачът и пътниците в Mokka се радват на обилно осветено като на стадион пътно платно. Изборът на изцяло LED технология за задните светлини е дал възможност на дизайнерите да оформят много тесни, изтеглени светлини, подчертаващи усещането за прецизност и качество на изпълнението.

Отличните технологии в областта на седалките е сред големите предимства, характерни за марката Opel. Предлагат се различни модели ергономични седалки с шест вида настройки и индивидуално регулиране. Могат да се поръчат както спортни тапицерии и облицовки от Alcantara, така и класически от кожа – нещо изключително необичайно за модел от този пазарен сегмент. Удобствата в тази област се увенчават от седалката на водача с кожена облицовка с перфорирана повърхност и функции за отопление и масаж

Водачът и неговият спътник на предната седалка могат да поставят своите смартфони в разположеното на централната конзола отделение, в което съвместимите модели апарати могат да се зареждат безжично (на индуктивен принцип), а гуменото покритие предотвратява досадното плъзгане на устройствата. Новата гама от инфоразвлекателни системи осигурява перфектни комуникационна свързаност и забавления за водача и пътниците в новата Mokka. Предлагат се системите Multimedia Radio и Multimedia Navi със 7-инчов цветен сензорен екран, както и върхиовата в гамата система Multimedia Navi Pro с 10-инчов цветен сензорен екран с висока разделителна способност. Екраните са изцяло интегрирани в новото арматурно табло Pure Panel на Opel и са идеално ориентирани към водача.

Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto мултимедийни системи включват интегриран гласов контрол на функциите, а в новото поколение на Mokka се предлага и услугата OpelConnect. Навигационната функция LIVE navigation2 с информация за пътнотранспортната обстановка в реално време и директна връзка към службите за пътна помощ и спешно повикване eCall правят пътуването още по-спокойно и приятно за водача и пътниците. В случай на задействане на въздушните възглавници или устройствата за притягане на предпазните колани в случай на инцидент, eCall се свързва автоматично с местната служба за спешна помощ (PSAP - Public Safety Answering Point).

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Авто

Управителят на Kia България Храбрин Иванчев (вторият отляво на дясно) оглави ААП.

Храбрин Иванчев е новият шеф на асициацията на автомобилните производители

Управителят на "Киа Моторс България" Храбрин Иванчев е новият председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Той бе избран на общо събрание на мястото на Александър Миланов ("БМВ България"), чиито два мандата начело на организацията изтекоха

500С придава чувство на ексклузивност със салона, който е наситен с качествени материали и устройства.
Има кожена тапицерия, автоматична климатична система и
модерна Hi-Fi система.
СНИМКИ: FIAT

Коронавирусът прекроява световната автомобилна карта

Глобалният пазар на автомобили се сблъсква с три различни скорости на възстановяване от спадовете, причинени от пандемията, което усложнява усилията на основните участници в индустрията да се съвземат от най-дълбоката криза от години насам, пише The Wall Street Journal. И докато продажбите в Китай показват признаци на възстановяване след края на

Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото

Бъдете готови за зимата - подгответе се през лятото

Трансформа® представя Hilltip - професионални решения за почистване на сняг Вече повече от 5 години по снежните улици на българските градове можете да видите автомобили, оборудвани с изделията на Hilltip. Това са първите специализирани изделия, създадени в Европа специално за европейски автомобили. Официалният представител на марката

И Volkswagen Tiguan минава 50 км само на ток

И Volkswagen Tiguan минава 50 км само на ток

Модернизираният кросоувър на Volkswagen - Tiguan, вече ще се предлага и в plug-in хибриден вариант. Tiguan eHybrid може да се движи на изцяло електрическа тяга с максимална скорост до 130 км/ч и с нулеви нива на локалните емисии. При хибридната версия имаме 1,4-литров бензинов двигател в комбинация с електромотор

СНИМКА: Pixabay

Шест опасни неща, които шофьорите допускат зад волана

Експертът от списание „Зад волана“ Иля Пименов изброи шест „глупости“, извършвани от шофьорите, които могат да доведат до сериозни последици, пише РИА Новости, цитирана от БГНЕС. Някои автолюбители може да не затворят напълно капака на колата. Той може да се отвори и да удари предното стъкло, да го счупи и да деформира предната част на покрива

Тест: Ford Puma е по-скоро пъргаво модно котенце

Тест: Ford Puma е по-скоро пъргаво модно котенце

Изненадващо за мнозина, но много добре от маркетингова гледна точка, Ford реши да възстанови името Puma за един от моделите си. Не да съживи модела, защото новият Ford Puma няма нищо общо със стария. Първият представител на компанията с това име е още много популярен сред родните потребители на употребявани коли от началото на века

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Авто

Вносителят на Peugeot ще продава и Opel у нас

Вносителят на Peugeot ще продава и Opel у нас

Opel продължава да развива своя бизнес на избрани европейски пазари, в съответствие със стратегическия план PACE!, целящ все по-голяма гъвкавост и ефективност. Като следваща стъпка за постигане на растеж Opel реши да довери управлението на бизнеса си в България на успешна и реномирана компания, каквато е София Франс Ауто

Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант

Новият Opel Mokka се предлага и в електрически вариант

Електрически, без вредни емисии и с енергичен дизайн - сборът от тези качества формира образа на новия Opel Mokka. Днес германският автомобилен производител разкрива второто поколение на своя компактен бестселър - мощната, изцяло нова Mokka, която съчетава перфектно емоцията на забавлението и модерния дух

Електрическият Jaguar I-PACE вече се зарежда с 53 км за час

Електрическият Jaguar I-PACE вече се зарежда с 53 км за час

Новият Jaguar I-PACE предлага на клиентите обновена по-интуитивна информационно-развлекателна система и възможност за по-бързо зареждане, което да направи шофирането на електрически автомобил по-лесно от всякога. Jaguar I-PACE е първият в света изцяло електрически премиум SUV автомобил, който от дебюта си досега е спечелил повече от 80 световни

С почти 50%  са намалели продажбите на нови коли у нас от началото на годината

С почти 50% са намалели продажбите на нови коли у нас от началото на годината

С 47,7 процента са намалели продажби на новите леки автомобили в България за първите пет месеца на годината спрямо същия период през 2019-а. Това сочат данните на Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА). До 1 юни у нас са били пласирани 7878 нови леки коли, докато през миналата година те са били почти двойно повече - 15 068

Новият Citroen C4 е кросоувър с електрическа версия!

Новият Citroen C4 е кросоувър с електрическа версия!

Citroen публикува първите изображения на C4 от следващото поколение. Моделът ще бъде представен официално на 30 юни в две версии: с традиционен бензинов или дизелов двигател, както и с електрически мотор. Ситроенът е изграден на модулна платформа CMP, която също е в основата на Opel Corsa, Peugeot 208 и 2008 и кросоувъра Opel Mokka

Тест: новият Golf дава повече, много повече

Тест: новият Golf дава повече, много повече

Да си призная честно, не съм от най-големите фенове на един от най-разпознаваемите и продавани модели в света - Volkswagen Golf. Най-успешният европейски автомобил със 7-те си генерации и над 35 милиона продадени бройки за 45 г. обаче няма как да не предизвиква поне уважение у тези, които въртят волана

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber