Всеки модел на Ford ще има и електрифицирана версия

https://www.24chasa.bg/avto/article/7245673 Всеки модел на Ford ще има и електрифицирана версия Всеки модел на Ford ще има и електрифицирана версия www.24chasa.bg

Ford започва консултации с партньорите си от профсъюзите и ключови акционери, за да въведе стратегия за цялостна трансформация, целяща засилването на марката и създаването на устойчив доходоносен бизнес в Европа, се казва в официално изявление на компанията.

Стратегията, която е част от световната визия на компанията за предлагане на умни автомобили за един умен свят, ще предлага различни автомобили, проектирани да създават по-дълбока връзка с клиентите на Ford.

В краткосрочен план Ford ще ускори ключови мерки за финансова стабилност и ще намали структурните разходи. Успоредно с това фундаменталната реорганизация ще включва промени в гамата автомобили на Ford, разширени опции и обеми в доходоносните сегменти и подобряване или прекратяване на по-нерентабилните гами автомобили и фокусиране върху пазарите, които не достигат поставените цели.

„Вземаме решителни мерки, за да трансформираме дейността на Ford в Европа“, каза Стивън Армстронг, президент за Европа, Близкия изток и Африка. „Ще инвестираме в автомобилите, услугите, сегментите и пазарите, които най-добре подпомагат дългосрочния устойчив и доходоносен бизнес, създавайки стойност за всички наши акционери и осигурявайки вълнуващи автомобили на клиентите ни.“

Ford започва официални консултации със своя Работнически съвет и партньорите си от профсъюзите и ще работи съвместно с всички ключови акционери, за да осъществи новата стратегия. Бърза доходност и намаляване на разходите - ново начало за 2019 и 2020 година

За да подобри краткосрочните си финансови резултати, Ford ще оптимизира доходността в цялото си продуктово портфолио. Това подобрение ще последва от намаляване многообразието на съществуващите продукти на Ford, оптимизиране на най-доходоносните автомобили и увеличаване на обемите им.

Подобренията в структурните разходи ще се подкрепят от намаляване на допълнителния труд във всички звена – с фиксирано или почасово заплащане. Подобрения в структурата на управлението, обявени през декември, вече са в ход чрез промяна в работната ръка на Ford с фиксирано заплащане в световен мащаб, която ще подобри гъвкавостта на организацията.

Ford цели да постигне намаляване на разходите за работна ръка, доколкото е възможно, чрез доброволно освобождаване на служители в Европа и ще работи в тясно сътрудничество със социални партньори и акционери, за да постигне тази цел.

Бъдещи промени в дейността

Ford обособява три бизнес категории за клиентите си в Европа – лекотоварни, пътнически и вносни автомобили – всяка с ясно очертани цели и специално определени организации. Новият модел на работа ще помогне на организациите да вземат бързи решения, фокусирани върху нуждите на клиентите.

В дългосрочен план, Ford Европа цели 6% марж на печалбата преди лихви и данъци, с възвръщаемост, надхвърляща разходите за капитала за всяка сфера на дейност.

Лекотоварни автомобили: Ford ще продължи да работи върху лидерската позиция на лекотоварните си автомобили в Европа с тясно интегрирани предложения за умни автомобили, услуги и партньорства, предоставящи дългосрочна стойност за клиентите на лекотоварни автомобили. И със сегашната висока доходност Ford е марка номер 1 за лекотоварни автомобили в Европа от гледна точка на продажби, като днес над 1 от 4 продадени автомобила Ford в Европа е лекотоварен модел.

В съответствие с глобалния подход на Ford за финансова стабилност чрез изграждане, партниране или купуване, Ford Европа ще използва взаимоотношенията си – като например успешния джойнтвенчър Ford Otosan и потенциалното сътрудничество с Volkswagen AG – за да подпомогне ръста на лекотоварните си автомобили.

Пътнически автомобили: Ford ще създаде по-целева гама леки автомобили, произвеждани в Европа, фокусирана върху ДНК-то на марката: качество, множество технологии и удоволствие от управлението, с цел да се изгради емоционална връзка с клиентите чрез спортен и прогресивен дизайн.

Всеки модел на Ford от изцяло новия Ford Focus нататък ще включва електрифицирана версия. Това включва нови модели и нови версии на съществуващи автомобили. От Fiesta до Transit ще бъде предлагана опция за мек хибрид, пълен хибрид, плъг-ин хибрид или изцяло електрическа версия, осигурявайки една от най-всеобхватните гами електрифицирани опции за европейските клиенти.

Ford също така ще надгради успеха си в нарастващия сегмент на високопроходимите автомобили в Европа. Продажбите на SUV автомобили Ford, включващи EcoSport, Kuga и Edge, достигнаха рекордни нива през 2018 г. – за първи път надхвърляйки четвърт милион продадени автомобила.

Вносни автомобили: Нишово портфолио от вносни емблематични модели за Европа, което надгражда наследството на марката Ford, ще включва Mustang, Edge и друг SUV автомобил, който ще бъде представен през април, както и изцяло нов напълно електрически високопроходим автомобил, вдъхновен от Mustang, през 2020 г.

Допълнителни мерки за ефективност

Новата стратегия на Ford ще доведе до по-ефективен и фокусиран бизнес. Ключови действия, които вече се прилагат, включват:
Производството в завода Ford Aquitaine Industries в Бордо, Франция, който произвежда малки автоматични трансмисии, ще приключи през август 2019 г.
Започнаха официални дискусии между Ford и неговия Работнически съвет да се прекрати производството на C-MAX и Grand C-MAX в завода в Саарлуис в Германия, тъй като сегментът на компактните мултифункционални автомобили се свива в Европа.
Ford предприема стратегически преглед на Ford Sollers, съвместното предприятие на компанията в Русия. Няколко опции за значително преструктуриране на Ford Sollers се обсъждат от Ford и партньора на компанията Sollers PJSC. Очаква се да бъде взето решение през второто тримесечие.
Ford планира да консолидира седалището си във Великобритания и седалището на Ford Credit Europe в техническия център Ford Dunton в Югоизточен Есекс, за да подобри финансовата стабилност и да създаде технически център, фокусиран върху клиента. Тази мярка подлежи на консултации с профсъюзите и местно одобрение.

„Работейки колективно с всички акционери, нашата нова стратегия ще ни позволи да предложим по-фокусирана гама от пътнически автомобили, създадени в Европа, като същевременно увеличим дейността си в сферата на вносните и лекотоварните автомобили – за по-стабилен и доходоносен бизнес“, заяви Армстронг.

Ford ще предостави конкретни данни за стратегията си през идните месеци след приключване на официалните консултации с Работническия съвет и профсъюзите.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Авто

Хибридната Honda CR-V е вече у нас

Хибридната версия на новото поколение на Honda CR-V пристигна в България непосредствено след старта на европейските продажби на модела. Най-ниското ниво на оборудване е Comfort e с предно предаване, а най-високото – Prestige – с четири задвижващи колела. За отаналите два варианта на обзавеждането - Style Plus и Premium купувачите ще могат да

Собственикът на Volvo купува Alfa Romeo и Maserati

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) планира да продаде спортните си марки Maserati и Alfa Romeo на собстевника на шведската компания Volvo - китайският концерн Geely. Това твърди немското списание Automobilwoche . "Китайският производител на автомобили Geely, Alfa и Maserati биха могли заедно с Volvo и Lotus да сформират една мощна премиум група",

Bugatti с най-скъпата кола в света - за 16 млн. евро

Bugatti ще представи на салона в Женева в началото на март поредната си хиперкола, която ще бие всички ценови рекорди. Автомобилът струва 16 милиона евро, като единственият му екземпляр е предназначен за внука на Фердинанд Порше - Фердинанд Пих, който бе начело на Volkswagen почти четвърт век и е главен идеолог на проекта Veyron.

Тест на Honda CR-V: Всички да са доволни

Дълги години - от 1995-а, Honda CR-V е един от най-популярните и предпочитани кросоувъри по целия свят. Почти 10 милиона екземпляра от японската джипка са продадени през годините. При тези цифри е логично човек да не очаква огромни промени при пускането на следващото поколение на модела. За моя изненада обаче най-новият вариант на Honda CR-V се

В Германия и България се кара най-бързо по магистралите в Европа

Германия е една от малкото страни в света, в която няма ограничение за скоростта по автомагистралите. В началото на годината дойде предложение тя да бъде ограничена до 130 км/ч с аргументи като намаляване на замърсяването на въздуха, принос в борбата срещу климатичните промени и намаляване на броя на катастрофите.

1100 нови беемвета продадени в България за година

В България 2018 г. е най-добрата за BMW Group от създаването й през 2007 г. За дванадесетте месеца на 2018 г. на крайни клиенти са доставени 1254 автомобила BMW и MINI. Общият брой на автомобилите BMW реализирани на българския пазар за периода достига 1100 или ръст от 8.5% спрямо предходната година.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Авто

Peugeot 508 е "Автомобил на годината на България 2019"

Peugeot 508 е Автомобил на годината на България в конкурса, организиран от Прес Авто Клуб България. Френският автомобил спечели и в категорията Лек автомобил, като до финалната фаза достигнаха също така Audi A6, BMW 8, Ford Focus и Kia Ceed. В категорията Кросовуър на годината 2019 на България, победител стана BMW X5,

Тест на Citroen C5 Aircross: летящото килимче

Летящите килимчета са вълшебни предмети, присъстващи в редица ориенталски легенди. Най-често се свързват с приказките от “Хиляда и една нощ”. Именно в такъв обгърнат с ориенталска мистика град - Маракеш, бе и международният тест на новия Citroen C5 Aircross. Автомобилите на френската компания отдавна се славят с впечатляващата “мека возия”.

Ясни са финалистите за "Кола на годината 2019" в България

В началото на 2019, журналистите от Прес Авто Клуб – България, работещи за най-популярните списания, вестници, сайтове и предавания, за 22-и път избират най?достойните и най?добре представените на българския пазар автомобили от различни класове – леки, кросоувъри, екологични, многофункционални, премиум и градски.

Всяка четвърта нова кола от България се препродава в Европа!

Повечето от вносителите на нови автомобили в България трупат допълнителни приходи със сделки в Европа, съобщиха пред “24 часа” търговци, които разполагат с официалната статистика на Пътна полиция за продажбите през 2018 г. Според нея у нас са пласирани 39 631 нови леки и лекотоварни возила, от които 5139 са дерегистрирани през първите 6

#10Yearschallenge и за автомобилите

В последните седмици фейсбук е залят с хаштага , при който стотици хиляди потребители на социалната медия показват личните си фотографии в днешни дни и преди 10 години. Решихме да ви покажем как се е изменил автомобилният живот през последните 10 години.За тези две петилетки автомобилната индустрия може би е най-бързо развиващата се.

BMW и Mercedes с обща малка кола на автопилот, иначе ще е много скъпа (Обзор)

Германското авторитетно издание Handelsblatt взриви автомобилния свят с твърдението, че BMW и Mercedes може съвместно да разработят следващото поколение Серия 1 и А-класа. Най-малките модели на германските автогиганти трябва да излязат на пазара най-късно до 2025 година. Нещо повече, немските журналисти предполагат,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber