Статии от: Антоанета Маскръчка

Строят нов физкултурен салон в училище в Дупница

Строителните дейности на новия физкултурен салон в ОУ "Неофит Рилски" текат с пълна сила. То се изгражда с европейско финансиране в размер на над 200 000 лева, осигурено по проект на Община Дупница. Предишният спортен център бе съборен, след като в продължение на близо 15 години не се използваше, защото бе опасна.

Ремонтът на ул. В. Търново" в Дупница е на финал

Вече се полага асфалт по ул. "Велико Търново" в Дупница по проект "Интегриран градски транспорт". Такъв е вече положен до кръстовището с "Ал. Батенберг", като най-нетърпеливите шофьори вече започнаха да преминават, въпреки строителните дейности. Продължава обособяването на тротоарните площи в района до връзката с ул.

Куп звезди с концерти на третото издание на "Банско Балкан фест"

"Банско Балкан Фест" празнува третата си годишнина с Преслава, Ивана, Саша Матич и голямата сръбска звезда Цеца Величкович. Заедно с богатата и разнообразна лятна програма от събития, "Банско Балкан Фест 2019" утвърждава имиджа на града като фестивалната столица на Балканите. На 6 септември, първият специален гост е българската звезда Преслава.

Обявиха частично бедствено положение за част от община Дупница заради пожара

Частично бедствено положение за част от територията на общината обяви кметът на Дупница инж. Методи Чимев Решението е във връзка с възникнала усложнена обстановка, предизвикана от пожар в следствие на натрупани различни по вид отпадъци в района на фирма „Феникс Ресурс“– под мост на автомагистрала „Струма“ и в землището на село Грамаде.

Македонисти пак искат регистрация като сдружение, били репресирани от комунизма

За пореден път десетина македонисти от Пиринско правят опит да получат регистрация като сдружение с нестопанска цел, но Агенцията по вписванията им отказва. Радетелите за македонска нация и език у нас, водени от Стоян Василев, са се събрали в "Дружество на репресираните македонци в България жертви от комунистическия терор".

Готов е Центърът за настаняване на бездомни в Дупница

Центърът за кризисно настаняване на бездомни лица в Дупница е почти готов. Сградата е оборудвана със спални помещения, санитарни възли и трапезария и ще започне да приютява бедстващи хора от зимата. Центърът се намира на ул."Велико Търново", само на метри от Спешна помощ и бившата Военна болница. Община Дупница разкри социалната услуга с решение

22-ма в ареста при акция на полиция и жандармерия в Гоцеделчевско

В четвъртък полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и служители на Дирекция "Жандармерия" проведоха специализирани полицейски операции по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки,

Намериха втория изгубен турист в Пирин

Екип от планински спасители откри втория изгубен турист в Пирин. Преди около половин час възрастният мъж е открит в района на Сухото езеро. Той е в добро общо състояние. Изтощен е, но може да върви сам и се придвижда заедно със спасителите към хижа "Беговица". Тази сутрин бе подновено издирването му от 20 спасители от отрядите в Сандански, Банско

Служители на НП "Пирин" се включиха в акцията по издирването на изгубения турист

Служители на национален парк "Пирин" от района на Сандански се включиха в акцията по издирването на изгубения турист. Те помагат на планинските спасители от Сандански. Претърсват района на Чаирските езера и Беговишките езера. "Районът е огромен. С много клек, труден за придвижване, но колегите ще помагат.

Плашат с писмо в черен плик и букет кметицата на с. Крайници да не се кандидатира пак

Кметът на дупнишкото с. Крайници Мариана Димитрова е получила заплашително писмо да не се кандидатира отново на изборите наесен. Тя управлява най-голямото село в общината с 1800 жители трети мандат, издигната от "Народен съюз". Димитрова е намерила анонимното писмо в черна торбичка с букет цветя, закачена от вътрешната страна на вратата на двора

Намереният 75-годишен турист отказал помощ от спасителите и си тръгнал сам

Намереният 75-годишен турист в района на Мозговишкия чукар се е държал грубо със спасителите. Казал им буквално "да си гледат работата", не му трябвало помощ и тръгнал сам към хижа "Каменица". Дал много общо описание на мястото, където е останал другарят му, а спасителите продължават да търсят втория човек.

Полагат трошен камък по 2 улици в Благоевград, след оплакване на граждани

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, реагира мигновено на сигнал на граждани за нужда от ремонт на две улици. Той разпореди веднага да се направи необходимото за полагането на трошен камък на улиците "Юрий Гагарин" и "Трудолюбие" в квартал "Струмско". Мерките се вземат незабавно, тъй като улиците не са в добро състояние.

8 заявления подадени за ин витро в Дупница, общината задели 26 хил. лв.

8 заявление до момента са подадени за финансиране по общинската Наредба за подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми в община Дупница. Заложената сума за подпомагане на такива двойки е 26 000 лева, а сумата, която се отпуска на одобрено семейство е 2 000 лева. Подаването на документи става до края на месеца - 30 август.

Започна асфалтирането на улици в Дупница

Започна от днес асфалтирането и на ул. "Венелин" в Дупница, която е част от проекта "Интегриран градски транспорт". От фирмата, която спечели поръчката нанася първия слой асфалт, а в следващите дни ще бъде нанесен и износващия. Зам.-кметът Крум Милев и началникът на отдел "Строителство" инж. Иван Бельов провериха как вървят ремонтните дейности по

Осъждан 40 пъти пак влиза в затвора за кражба

18 месеца лишаване от свобода постанови Районен съд- Кюстендил за 34- годишния А. С., който е многократно осъждан за кражби. Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура, защитата на подсъдимия и подсъдимия, който призна вината си. Срещу А. С.

Обвиненият в убийството на бай Коста, опитал да изгори дрехите му

Заловеният в Хърватия Димитър К., обвинен в убийството на 77-годишния поклонник Коста Янков, извършил жестокото престъпление пред очите на възрастната си майка и 10-годишната си дъщеря в с. Дрен. Бай Коста участваше в поклонническия поход от Велико Търново до Рилския манастир, но изчезна от групата край с. Дрен на 28 юли вечерта.

Строг режим на достъп до ловно стопанство "Искър" заради чумата

Строг пропускателен режим е въведен в района на "Държавно ловно стопанство Искър" след като в база за интензивно стопанисване на дивеч беше регистриран първи случай на африканска чума при дива свиня. С цел ограничаване разпространението на болестта, достъп имат само служители и автомобили на териториалното поделение на ЮЗДП,

В Хърватия заловиха убиеца на бай Коста от поклонническия поход

Екип от прокурори и разследващи полицаи в Перник успяха да разкрият жестокото убийство на 77-годишния Коста Янков. Мъжът бе участник в поклонническия поход към Рилския манастир по повод 550 години от пренасяне мощите на Св. Иван Рилски. Бай Коста бе намерен мъртъв, пребит и съблечен гол на 29 юли край пернишното село Дрен.

Смазаният от дърво секач край Гоце Делчев имал разрешително за добив

49-годишният дървосекач, който почина тази сутрин около 10,30 ч, смазан от дърво край гоцеделчевското с. Брезница, е имал редовно позволително за сеч, съобщиха от ЮЗДП. Нещастният инцидент стана в м. Чарка, където мъжът е добивал иглолистни дърва за огрев в обект в района на "ДГС Гоце Делчев", определен за нуждите на местно население.

Делото за имотите на Галеви - през октомври

Окръжният съд в Кюстендил е насрочил нова дата за заседание по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество. Това съобщиха от Окръжния съд.

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия. Там от 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning. Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо, с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място, от общо 50 участника. Той е един от тримата български състезатели в дисциплината "Вертикален

Община Дупница набира персонал за грижа за възрастни

Община Дупница обяви подбор на персонал за предоставяне на мобилни-интегрирани здравно-социални услуги по проекта "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания". Търсят се специалисти за следните длъжности: психолог - 1 бр., санитари – 6 бр., шофьор - 1 бр., медицински специалисти – 8 бр., рехабилитатор/кинезитерапевт – 2 бр.

Откраднаха 20 хил. лв., злато и скъпи часовници от джип в гараж

Полицейски служители на РУ-Гоце Делчев работят по получен сигнал за извършена кражба от джип. Луксозният "Порше Кайен" бил паркиран в гараж до къща в града. Собственикът не ползвал возилото едно денонощие, а после открил, че от колата липсват два ръчни часовника, златни накити и около 20 хил. лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Майка в ареста, изпекла кекс с канабис за децата си и гостенин в Сандански

Майка от Сандански влезе в ареста, защото приготвила кекс с канабис. Около 1 часа през нощта на тел.112 е получен сигнал от ФСМП-Сандански за постъпили със симптоми за хранително отравяне две жени на 46 и 22 години и двама мъже на 19 и 22 години. От пристигналите на място полицейски служители на РУ-Сандански е установено,

Откриват "Банско джаз фест" във вторник

Ако "Джазът е начин на живот", както казва Васил Петров, то мястото е Банско. От 6 до 10 август Банско ще живее под ритъма на джаза. Без съмнение тази музика е мощен и убедителен световен език, посланик на културната дипломация и усещане, което само хората на свободния дух познават. Тази година градът ни отново се превръща в Монтрьо на Балканите,

Слагат капани за улов на диви прасета в горите

Към момента на територията на Югозападното държавно предприятие няма регистриран случай на Африканска чума по свинете, но въпреки това трябва да продължим действията за бързо намаляване броя на дивите свине с всички законови средства. Това каза днес директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов на извънредна работна среща с ръководителите на 40-те

Банско отдаде почит на героите от Илинденско-Преображенското въстание

С отслужване на панихида в черквата "Света Троица" в Банско бе дадено началото на тържественото честване на 116-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Много жители и гости взеха участие и в паметното тържество пред мемориала "Банско помни героите", за да засвидетелстват своя почит към героите на Илинденско-Преображенското въстание и

Кметът на Дупница Методи Чимев изпрати 4 момичета на световно по таекуондо

"Дайте всичко от себе си, самото класиране на Световно първенство е успех, но аз стискам палци да стигнете до почетната стълбичка. Успех, момичета!"С тези думи, кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев изпрати 4-те националки от дупнишкия клуб по таекуондо-WTF за най-големия форум на планетата. В неделя, българският национален отбор за кадети,

Най-важното

Следвайте във Viber