Пуснаха говореща на български Библия

https://www.24chasa.bg/Article/868089 Пуснаха говореща на български Библия Пуснаха говореща на български Библия www.24chasa.bg
Игуменът на Драгалевския манастир архим. Сергий поощрява интернет начинанията на сестра Серафима в полза на църквата. СНИМКА: АНДРЕЙ БЕЛОКОНСКИ

Драгалевският манастир издаде на диск говоряща цялата Библия. Книгите на Свещеното писание се четат на български от артиста Петър Евангелатов по синодалното издание на Библията от 1982 г.

Записът е 90 часа и може да се слуша в колата, пред компютъра или в парка. Форматът на mp3 е разделен на 90 едночасови файла, за да улеснява връщането там, където си прекъснал слушането, обяснява сайтът "Двери".

Дискът с Библията
Дискът с Библията

Идеята за говорещата Библия е не толкова да улесни мързеливите, а по-скоро тези, които вече трудно виждат буквите. Затова и делото е адресирано към Съюза на слепите, което не пречи тя да се слуша от всички.

Четец е кукленият актьор Петър Евангелатов, познат и в игралното кино още от 1969 г. с филма "Мъже в командировка". Гласът му е познат от стотици текстове, както и от анимацията на "Уолт Дисни" и на "Александра видео", чиито филми дублира. Последните му записи са в анимационната лента "Кунг фу панда".

Освен в Драгалевския манастир, говорещото издание на Библията е пуснато за продажба и в църковния магазин на столичния храм "Св. Неделя".

Монахините в Драгалевския манастир неведнъж показват усет към новото. Преди две години сестрите Серафима и Анастасия пуснаха по интернет сайта YouTube.com видеоклип с Рождественско послание към християните. За музикален фон бяха избрали песента "Тиха нощ", изпълнена от Шиниъд О'Конър, и някои побързаха да обявят, че това било срам за църквата, защото се пеело на английски и не било по канона. "Не е важно каква музика си сложил като външна форма - църковна или не. Въпросът е какво излъчва съдържанието", каза тогава Серафима.

Оттогава църквата все по-решително минава на онлайн общуване. Русенският митрополит Неофит смята това за нормално, тъй като "техниката трябва да служи на хората". Неговите песнопения също могат да се чуят в YouTube, както вече "24 часа" писа.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Ая в прегръдката на майка си - актрисата и режисьор Яна Титова

Три поколения Алексиеви в “Откраднат живот”

Учени изследваха защо хората харесват романтични комедии

Учени изследваха защо хората харесват романтични комедии

Спас Кьосев и Христина Христова със специално предаване за Деня на армията

Спас Кьосев и Христина Христова със специално предаване за Деня на армията

СНИМКА: инстаграм/ katsugyo_bag

Изобретиха чанта аквариум за разходка на домашните рибки (Снимки)

Великденските яйца на Елена Ефремова нарисувани с помощ от внуците

Великденските яйца на Елена Ефремова нарисувани с помощ от внуците

Китайска майка VS българска майка

Китайска майка VS българска майка

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber