Семиотикът Цветан Тодоров се разведе с Нанси Хюстън

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4180658 Семиотикът Цветан Тодоров се разведе с Нанси Хюстън Семиотикът Цветан Тодоров се разведе с Нанси Хюстън www.24chasa.bg
Цветан Тодоров

Известният френски лингвист, семиотик и културолог от български произход Цветан Тодоров се разведе след 35 години брак с канадската писателка Нанси Хюстън. Тя е авторка на 45 книги. Позната е у нас с "Дневник на сътворението", "Разломи", "Надгробен камък за Ромен Гари" и "Целувката на ангела".

Само преди няколко месеца излезе най-новата "Отражения в мъжкия поглед" - популярно написано социално-психологическо изследване за ролята на половете в новия глобален свят на XXI век.

В тази книга българските читатели научават интересни факти: за изкривената "полова свобода" в полза само на мъжете, за стремежа на френските философи да се внуши на подрастващите, че детето не се ражда мъж или жена, а сам става такова по свой избор; за масовото продаване на плът чрез рекламните кампании на която и да е стока; за порноиндустрията и проституцията, за продължаващата тотална сексуална експлоатация на жената.

Нанси Хюстън е известна феминистка на Запад, тя се бори за правата на всяка личност, без да издава крайни присъди. Почитателите в България я чакаха за премиерата на новото томче, но това явно няма да се случи.

След продължителен брак и две деца в момента Нанси Хюстън споделя живота си с швейцарския художник Гай Обърсън. Дори и в уикипедия информацията за личния живот вече е променена, докато за Цветан Тодоров все още пише, че партньорката му в живота е Хюстън.

АНЖЕЛА ДИМЧЕВА

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Когато собственикът се намръщи, котката обикновено се отдръпва настрани.

Котката разбира дали се усмихваме, или се мръщим

Габриела фон Хабсбург показва поезия от стомана

Габриела фон Хабсбург показва поезия от стомана

Средновековният комплекс Перперикон е един от най-древните мегалитни паметници, изцяло изсечен в скалите. Намира се на 15 км североизточно от Кърджали. Археологическият комплекс става все по-популярен и сред чуждите туристи.

Осем ротонди като в Древния Рим разкриха археолози на Перперикон

Мерил Стрийп СНИМКА: Ройтерс

Мерил Стрийп и Дейвид Шуимър ще се снимат в сериал за климатичните промени

Картина на Лика Янко

Кръщават градска алея в Албания на българската художничка Лика Янко

Восъчна фигура на Майкъл Джексън в музей на Мадам Тюсо СНИМКА: Ройтерс

Първи музей на Мадам Тюсо в Близкия изток отвори врати

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber