Миенето на ръцете със сапун най-евтина защита от вируси

https://www.24chasa.bg/Article/259728 Миенето на ръцете със сапун най-евтина защита от вируси Миенето на ръцете със сапун най-евтина защита от вируси www.24chasa.bg
Миенето на ръцете със сапун най-евтина защита от вируси

Честото миене на ръцете със сапун е най-достъпната и в същото време много ефективна мярка срещу заразяване с новия грипен вирус H1N1. Особено важно е след ползване на градския транспорт, контакт с хора, които имат симптоми на заболяване, и посещения в здравни заведения. Съветът за редовно миене на ръцете със сапун, а не просто изплакване с вода, се разпространява от лекарите във всички държави по препоръка на Световната здравна организация. Напомнянето на пръв поглед изглежда излишно в съвременния свят, но експеримент в тоалетните на бензиностанции в Лондон например показва изненадваща картина. Екип на колежа по хигиена използвал сензори, за да проучи реакциите на 250 000 души. Само 32 на сто от мъжете и 64 на сто от жените се отбиват на мивките след ползването на кабинката. Поставянето на предупреждения “Изми ли се? Водата не убива микробите, сапунът - да!” вдигало бройката на миещите се, но когато хората били сигурни, че никой не ги вижда, често си спестявали пускането на чешмата. Засрамващите надписи увеличавали групата на чистниците с 12 на сто за мъжете и 11 на сто за жените.

Травми на главата може да притъпят обонянието подобно на хроничните синузити и вирусните инфекции на носа, предупреждават отоларинголози. Дрезденски лекари са анализирали различни по тежест случаи и установили, че дефектът е свързан с различно по вид, но сходно като краен ефект въздействие върху обонятелните рецептори. Повечето пациенти страдат и емоционално от загубата на сетивност и търсенето на терапия за възстановяването й подтиква медиците да търсят нови средства, включително сред билките, които спомагат за по-доброто оросяване в малките кръвоносни съдове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Приложения

Последно от 24 здраве лого

Новини

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Приложения

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber