Кучето на Борисов става световен шампион

https://www.24chasa.bg/Article/1606851 Кучето на Борисов става световен шампион Кучето на Борисов става световен шампион www.24chasa.bg
Кучето на Бойко Борисов- Лазар на международната киноложка изложба в Пловдив през 2011 година. СНИМКА: 24 часа онлайн

Лазар, кучето на премиера Бойко Борисов има огромни шансове да стане шампион на днешните финали за Световната киноложка купа,  съобщи Аврам Петков, съпрезидент на Световния киноложки алианс и председател на Българския републикански киноложки съюз (БРКС). Надпреварата се провежда в пловдивския панаир.

За първи път в България ще се проведат финали на Световната киноложка купа. 220 кучета от 11 европейски държави се състезават днес и утре за шампионските титли. Заради изключително добрите условия, които предоставя Международният панаир в Пловдив, той ще бъде домакин на престижната надпревара през следващите 5 години.
Овчарката Лазар участва в 4 такива състезания и събра най-много точки, затова има реални шансове, добави Аврам Петков.

Надпреварата за Световната киноложка купа се провежда в 5 тура в Европа и още няколко в Азия и Америка, за да могат да се включат повече кучета. Победителите се определят според сбора на получените точки, като минимумът е 30.
"Нашите овчарски кучета имат голям потенциал да се представят добре. На турнира в Испания българско овчарско куче стана първо сред 42 породи", каза Аврам Петков, който е и председател на Клуб "Българско овчарско куче".

Министерството на земеделието и храните помогна наши кучета от признатите породи - овчарско, барак и лудогорско гонче, да се представят на 4 състезания в чужбина и така получиха възможност да спечелят звание световен шампион на финалите в България, поясни председателят на БРКС. Сдружението организира Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ и финалите за Световната купа 2012 съвместно с Международен панаир Пловдив.

В журито са включени съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия. Сред тях са Мария Ферер, президент на Световния киноложки алианс, и Владимир Уражевски, президент на Международния киноложки съюз. В Пловдив те ще преговарят за обединяване на двете организации, съобщи Аврам Петков.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Оживление

Гледането на филми на ужасите може да помогне на хора с тревожно разстройство.

Учени: Филмите на ужасите помагат срещу тревожно разстройство

Двама напуснаха "Фермата 7"

Двама напуснаха "Фермата 7"

РОБИН ШАРМА

Ако искаш да си герой в живота, ставай в 5

Ивайло Захариев се ожени (Снимки)

Ивайло Захариев се ожени (Снимки)

16-годишно момче сам създаде Wi-Fi мрежа в селото си (Видео)

16-годишно момче сам създаде Wi-Fi мрежа в селото си (Видео)

Червеи без уши чуват чрез кожата си

Червеи без уши чуват чрез кожата си

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber