Категоризират за 5 г. туристически обекти, израелци резервират в зимните ни курорти

https://www.24chasa.bg/Article/1571622 Категоризират за 5 г. туристически обекти, израелци резервират в зимните ни курорти Категоризират за 5 г. туристически обекти, израелци резервират в зимните ни курорти www.24chasa.bg
В Пловдивско израелските туристи предпочитат балнеокурорта Хисаря. Вече са започнали да се записват и за зимни почивки у нас.
В Пловдивско израелските туристи предпочитат балнеокурорта Хисаря. Вече са започнали да се записват и за зимни почивки у нас. СНИМКА: Наташа Манева

Категоризацията на туристическите обекти да става за срок от 5 г., предвижда новият закон за туризма, който мина на първо четене в парламента. Основната ни цел е да има съответствие между категорията и услугите, които се предлагат, съобщи вчера в Пловдив зам.-министърът на икономиката Иво Маринов. Той откри първата международна среща на туроператорите в Пловдив, в която участват представители от 8 държави, сред които и Виетнам.

Обмисля се и сертифициране за балнеокомплексите и спа хотелите у нас. В момента няма нормативна уредба, която да урежда кой хотел може да предоставя тези услуги и при какви изисквания, обясни Маринов.

За новия начин на категоризация ще се изискват определени документи и такса, която да покрие разходите за извършване на проверката на място. Това, според Иво Маринов, ще донесе финансово облекчение на собствениците на туристически обекти.
8 млн. лева ще бъдат заложени за туристическа реклама на България в чужбина през 2013 г., стана ясно по време на форума. Към сумата може да се добавят и средства по ОП "Регионално развитие".

Интересът на израелските туристи към зимните ни курорти е нараснал, въпреки отлива след атентата в Бургас през юли. Записванията за почивка през зимата са започнали месец след терористичния акт.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Миглена Каканашева-Мегз, цялата в бяло, на предишното дело срещу нея.  СНИМКА: Радко Паунов

Мегз пак на съд, този път карала без книжка и ранила възрастна жена

Небет тепе.

НИНКН връща проектите за Небет тепе и Източната порта в Пловдив заради пропуски

Снимка Фейсбук/Катастрофи Видин-Монтана

Цистерна със сярна киселина се обърна на главната улица в Брегово

Пак ще се налага да се учи онлайн.

Големите ученици в Пловдив и още 5 общини онлайн от понеделник

Вземат мерки за спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен

СНИМКА:  АРХИВ

Областният управител на Сливен поиска от хипермаркетите засилен контрол

Модерното съоръжение ще подпомогне учебния процес

Снимка: ПГАТ "Цанко Церковски"

Електрохидравличен подемник има Гимназията по аграрни технологии в Павликени

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber