Учителят по английски се заклал след психоза от кризата, стрес и жеги

https://www.24chasa.bg/Article/1559072 Учителят по английски се заклал след психоза от кризата, стрес и жеги Учителят по английски се заклал след психоза от кризата, стрес и жеги www.24chasa.bg
Преподавателят Николай Пеев прерязъл гърлото си с нож и след това се хвърлил през терасата.
Преподавателят Николай Пеев прерязъл гърлото си с нож и след това се хвърлил през терасата. СНИМКА: Наташа Манева

Пеев дълго време мислел, че е недооценен. "Имал е симптоми - световъртеж, главоболие, умствено напрежение, гадене, сърцебиене. Ограничил е контактите си. При психозите тези симптоми се провокират в кратък период от време, докато при депресиите е нужна цяла година. В крайна сметка се стига до мисъл за самоубийство и импулсивни действия", обясни д-р Герев.

Близки на семейството споделили пред разследващите, че младият мъж бил с лабилна психика. Имал хипохондрия, смятал, че страда от различни заболявания, и сам си поставял диагнози. Родителите му записали час при невролог и тази седмица щели да го придружат на прегледа.

Пеев много бързо развил психозата, показвал почеркът на самоубийството - прерязване на сънната артерия, съчетано със скок от високо. "Това означава, че мъжът не е виждал перспектива, имал е нереални мисли и възприятия и е искал да е сигурен, че с живота му ще се свърши", обясни д-р Герев. Пеев неслучайно посегнал на живота си рано сутринта. По това време на денонощието в човешкото тяло се отделя най-много адреналин, който е хормонът на стреса.

"От 22 г. съм в бранша, но за пръв път тази година се сблъсквам с толкова много случаи на самоубийци - на ден ми водеха по 2-3 души, полудели от жегата и кризата. Ако забележите такива симптоми у близките си, търсете съвети от психиатър", препоръча медикът.
Взети са проби от кръвта на младия мъж. До края на седмицата трябва да излязат резултатите от химическата експертиза. Тя ще установява бил ли е той под влияние на алкохол, наркотици или лекарства. Независимо от заключенията на вещите лица прокуратурата е сигурна, че става дума за самоубийство.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Миглена Каканашева-Мегз, цялата в бяло, на предишното дело срещу нея.  СНИМКА: Радко Паунов

Мегз пак на съд, този път карала без книжка и ранила възрастна жена

Небет тепе.

НИНКН връща проектите за Небет тепе и Източната порта в Пловдив заради пропуски

Снимка Фейсбук/Катастрофи Видин-Монтана

Цистерна със сярна киселина се обърна на главната улица в Брегово

Пак ще се налага да се учи онлайн.

Големите ученици в Пловдив и още 5 общини онлайн от понеделник

Вземат мерки за спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен

СНИМКА:  АРХИВ

Областният управител на Сливен поиска от хипермаркетите засилен контрол

Модерното съоръжение ще подпомогне учебния процес

Снимка: ПГАТ "Цанко Церковски"

Електрохидравличен подемник има Гимназията по аграрни технологии в Павликени

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber