Бащата на вързания Рангел: Добре го гледам, само малко го набих

https://www.24chasa.bg/Article/1543509 Бащата на вързания Рангел: Добре го гледам, само малко го набих Бащата на вързания Рангел: Добре го гледам, само малко го набих www.24chasa.bg
Бащата на детето от Съединение, Димитър Дончев заяви преди съдебното заседание, че обича синът си иска да се грижи за него.
Бащата на детето от Съединение, Димитър Дончев заяви преди съдебното заседание, че обича синът си иска да се грижи за него. СНИМКА: Наташа Манева

"Мисля, че съм добър баща, щом досега съм го гледал добре. Аз си го пера, аз си го храня, всичко аз. Чисто и просто исках да го накажа, задето загуби много пари". Това каза вчера 54-годишният Димитър Дончев от гр. Съединение, който е обвинен в тормоз над 5-годишния си син Рангел. Преди няколко дни мъжът бе арестуван след сигнал, че е пребил детето с пръчка, а после два часа го е държал голо и босо, завързано за метален кол в двора на къщата си.

"Исках да го сплаша малко, тия пари щяха да ми свършат много работа, живеем от пенсията на майка ми", защити се в съда Дончев. Вчера прокуратурата поиска да му бъде наложена постоянна мярка за задържане под стража.

Мъжът твърди, че за три дни Рангелчо загубил два пъти по 50 лв. Преди това "някъде хвърлил" пенсията на баба си. "Тогава изобщо не съм го бъхтал", увери съда той. Дончев се ядосвал на детето си, защото обичало "винаги да е на неговата, все да му уйдисваш на акъла".

При разпитите бащата изобщо не се разкаял от това, че е вързал детето си голо. "Беше топло времето. Не е плакал", казва мъжът.

Адвокат Иван Петров го защити, като обясни, че в неговото съзнание това било форма на възпитание. "Дончев не е садист, гледал е детето, макар да е човек без доходи", изтъкна юристът.

Районният съд разпореди постоянен арест за Дончев, тъй като прецени, че има опасност да извърши друго престъпление, или да се укрие. Преди 3 г. той извършил кражба, за която бил осъден условно. Побоят над Рангел е седмица преди изтичането на изпитателния срок, казаха от прокуратурата.

В момента Рангел се намира в кризисен център в Пловдив. Социалните работници са започнали проучване на бабата и двете му лели, тъй като искат да го отглеждат при себе си. Майка му Мария, която от година и половина работи в Гърция, също имала желание да си прибере детето.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Регионални

Небет тепе.

НИНКН връща проектите за Небет тепе и Източната порта в Пловдив заради пропуски

Снимка Фейсбук/Катастрофи Видин-Монтана

Цистерна със сярна киселина се обърна на главната улица в Брегово

Пак ще се налага да се учи онлайн.

Големите ученици в Пловдив и още 5 общини онлайн от понеделник

Вземат мерки за спазването на противоепидемичните мерки и ограничаване струпването на хора в големите супермаркети в Сливен

СНИМКА:  АРХИВ

Областният управител на Сливен поиска от хипермаркетите засилен контрол

Картината, подарена на Корнелия Нинова от пловдивски социалисти.

Учител в "Столипиново" изрисува Нинова да гребе от блатото към светлината

Нови 12 класа под карантина заради COVID във Великотърновско

Нови 12 класа под карантина заради COVID във Великотърновско

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber