Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам бърза, ароматна и много вкусна гъбена рецепта. Гъбите са едни от най-нискокалоричните продукти, а дори консумацията на малки порции от тях дава чувство за ситост”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500 г гъби
1 глава карфиол
3 пъпки карамфил
сол на вкус
олио за запържване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Стриваме в хаванче пъпките карамфил. Сгорещяваме малко олио в тиган. Запържваме в него за кратко стрития карамфил.
Прибавяме гъбите и карфиола, които преди това сме нарязали на малки парчета. Посоляваме ги на вкус и оставяме ястието на слаб огън, за да се задуши под капак.
Изчакваме до готовност. Накрая махаме капака, за да се изпари отделената от продуктите течност.
Поднасяме ястието със салата по избор, приготвена от сезонни зеленчуци.