Млечен десерт с горски плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7049320 Млечен десерт с горски плодове Млечен десерт с горски плодове www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Маргарита Димитрова предлага рецепта за бърз десерт, който ще направи летните дни още по-вкусни.

ПРОДУКТИ

1 пакет бисквити за торта

1 кофичка кисело мляко с висока масленост

100 г захар

2 ванилии

2-3 капки есенция ром

1 ч.л. ром или коняк

200 мл течна сладкарска сметана

200 г домашно сладко от цели горски плодове

100 г натурален шоколад

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Натрошаваме бисквитите на едри парчета и ги слагаме в млякото, в което предварително сме разтворили захарта, алкохола, есенцията и ванилиите. Разбърква ме добре.

Разпределяме половината смес равномерно в 4 десертни купички. Пълним 1/2 от обема ѝ и ги заравняваме леко. Отгоре настъргваме малко шоколад.

Смесваме остатъка от сместа със сладкото от горски плодове. Разпределяме я равномерно върху шоколада. Заравняваме и оставяме купичките в хладилника за около час.

Декорираме сладкиша с разбитата сметана, малко настърган шоколад и свежи горски плодове. Поднасяме го леко охладен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Боровинков пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пълнени чушки с доматен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Икра - хайвер от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашни питки с извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гъби и карфиол с карамфил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Лято в буркани - част 2

Продължаваме и тази седмица да консервираме лятото, за да ни е топло и уютно през зимата. През годините успях да събера доста рецепти за сладка, конфитюри, компоти и сиропи. Предлагам ви в този брой едни от любимите ми, които се надявам, че ще станат предпочитани на вашата трапеза. Лесно желе от арония Какво ви е необходимо: (за 15 бурканчета от

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сладкиш със сини сливи

Приготвен с кафява захар Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Тиквени лодки с яйца и сирене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Млечен десерт с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Павел Павлов с предаване по 24Kitchen

Той е единственият българин, участвал в националния кулинарен отбор на Норвегия От техникума по готварство в Банкя до националния кулинарен отбор на Норвегия - това е пътят на сладкаря Павел Павлов. Специализира се в приготвянето на десерти преди около 5 години, защото му харесва да изпипва всичко до най-малките детайли.

Мъфини с авокадо

С освежаващ цитрусов аромат Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Бисквитена торта с малинов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber