Лято в буркани - част 1

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7033515 Лято в буркани - част 1 Лято в буркани - част 1 www.24chasa.bg
Царска туршия

Анатолий Попов-Толик е специалист “Проекти маркетинг” в “Медийна група България” и кулинарен блогър. Любовта към приготвянето на вкусна храна наследява от своите родители и вече пет години успешно развива един от най-популярните кулинарни блогове в България. Всяка събота той подбира за читателите на в. “24 часа” изключителни рецепти, изпълнени и снимани от него.

В сезона на туршиите сме. Запазете вкуса на лятото и през зимата, като затворите в буркани любимите си зеленчуци и плодове. В този брой на “Релакс” ви предлагам лесни, вкусни и бързи рецепти за туршии, които знам от моята майка.

Медено зеле с чушки

Какво ви е необходимо:

за два буркана от 800 мл

1 кг бяло зеле, нарязано на ситно; 800 г червени чушки, нарязани на ивици; аспирин

ЗА МАРИНАТАТА

1/2 ч.ч. мед; 400 мл оцет; 1/4 ч.ч. сол

Начин на приготвяне:

Объркайте всичко и натъпчете в буркани. Сварете маринатата и сипете във всеки буркан, като най-отгоре сложите по един аспирин. Затворете и обърнете бурканите.

Печени камби

Какво ви е необходимо:

за един буркан от 800 мл

2 кг камби, почистени от семките; за всяка камба: 2 ч.л. сол; 2 ч.л. захар; 2 ч.л. олио; 2 ч.л. оцет

Начин на приготвяне:

Наредете камбите в тава върху фолио за печене. Във всяка камба сложете сол, захар, олио и оцет. Изпечете ги, докато омекнат.Подредете ги в буркан, затворете добре и стерилизирайте за 5 мин.

Мариновани феферони

Какво ви е необходимо:

за два буркана от 500 мл

2 кг чушки феферони; 3 ч.ч. оцет; 6 ч.ч. вода; черен пипер; бахар; сол на вкус

Начин на приготвяне:

Наредете чушките в буркани. Сварете марината с подправките и докато е още гореща, залейте чушките. Оставете бурканите да престоят една нощ, без да ги затваряте. На сутринта сварете още марината и долейте, затворете плътно и оставете на тъмно.

Царска туршия

Какво ви е необходимо:

за 1 буркан от 800 мл

10 бр. карфиол на розички; 1 камба, нарязана на кубчета; 1 червена чушка, нарязана на

едро; 1 морков, нарязан на колелца; стрък целина, нарязана на кубчета; 1 ч. л. сол; 3 с. л. захар; 2 счукани аспирина; 1 к. ч. винен оцет

Начин на приготвяне:

Сложете на дъното на буркан солта, захарта, аспирина и оцета. Разбъркайте добре, докато се разтворят захарта и аспиринът. Напълнете много плътно буркана с микса от зеленчуци и долейте до горната резка със студена вода. Затворете буркана с капачката, като разклатите след това добре, за да се смеси маринатата с другите съставки.

Мариновани лукчета

Какво ви е необходимо:

за 2 буркана от 500 мл

1 кг дребен лук; 4 дафинови листа; черен пипер; карамфил; 1 л вода; 50 г сол; 50 г захар; 200

мл оцет

Начин на приготвяне:

Обелете лукчетата и ги бланширайте в подсолена вода. На дъното на всеки буркан сложете по един дафинов лист, няколко зърна черен пипер и карамфил. Отгоре наредете лукчетата. В дълбока тенджера кипнете водата заедно със солта, захарта и оцета. Докато е гореща сместа, залейте лукчетата. Затворете добре бурканите и стерилизирайте за 10 мин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнени чушки с доматен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Икра - хайвер от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашни питки с извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гъби и карфиол с карамфил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Руло от тиквички

Приготвено с извара, копър и чесън Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Сладкиш със сини сливи

Приготвен с кафява захар Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тиквени лодки с яйца и сирене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Млечен десерт с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Павел Павлов с предаване по 24Kitchen

Той е единственият българин, участвал в националния кулинарен отбор на Норвегия От техникума по готварство в Банкя до националния кулинарен отбор на Норвегия - това е пътят на сладкаря Павел Павлов. Специализира се в приготвянето на десерти преди около 5 години, защото му харесва да изпипва всичко до най-малките детайли.

Мъфини с авокадо

С освежаващ цитрусов аромат Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Бисквитена торта с малинов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ризони с пуешки бутчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber