Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7016923 Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто Рецептите на прочутия “Дантон”: чесън, домат, лимон и девесил за рибите на барбекюто www.24chasa.bg
Собствениците Антон Михайлов и съпругата му Дани със сина си Роди СНИМКА: Цанко Цанев

За да стане хрупкава пържената акула или цаца, трябва да се смесят бяло и царевично брашно 50/50, казва собственикът на заведението на Златните Антон Михайлов

42-годишният Антон Михайлов е собственик на уникалния рибен ресторант “Дантон”. Заведението е семейно и е на брега на морето до “Трифон Зарезан” на Златни пясъци.

Антон и съпругата му Дани сами са стигнали до кулинарните изненади на тема риба.

Много от техните

рецепти са уникални

и трябва да бъдат изпробвани от всеки гастроном.

“Най-добрата и популярна черноморска риба за пържене е сафридът. Другите риби за подобен начин на приготвяне и по вкусови качества според мен са лихнус, калкан, кая, акула, дребен чернокоп, хамсия и цаца. Всички пържени риби трябва да са добре почистени, подсушени, посолени малко.

Най-важното е

да са пресни,

а не замразени”,

казва Антон.

“За да стане хрупкава пържената риба, трябва да се смесят бяло и царевично брашно 50/50. Аз лично съхранявам рибата в специални хладилници за риба, които я поддържат свежа, например акулата я съхранявам цялата увита в стреч фолио и когато ми поръчат, си режа котлети, същото правя и с калкана. Много важно е и да няма никаква кръв при почистената риба”, допълва той.

Когато става дума за рибата на скара или на барбекю, Антон разкрива още повече тайни.

“Най-вкусната

черноморска риба

за барбекю

е леферът,

който, за съжаление, е голяма рядкост. Другите черноморски риби, които аз приготвям на барбекю, са чернокопът, паламудът, калканът и сафридът, когато е по-едър. Всички по-големи екземрляри, преди да ги сложа на барбекюто, ги пълня с чесън, домат, лимон и лющян (девесил- б.а.), защото тези подправки им придават свеж аромат”, добавя собственикът на “Дантон”.

На снимките ви показваме част от специалитетите, които се приготвят в “Дантон”. Някои от тях са с рибите, които сега се вадят направо от морето - маломерен паламуд, чернокоп, сафрид.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнени чушки с доматен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Икра - хайвер от тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашни питки с извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Гъби и карфиол с карамфил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Руло от тиквички

Приготвено с извара, копър и чесън Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Сладкиш със сини сливи

Приготвен с кафява захар Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тиквени лодки с яйца и сирене

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Млечен десерт с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Павел Павлов с предаване по 24Kitchen

Той е единственият българин, участвал в националния кулинарен отбор на Норвегия От техникума по готварство в Банкя до националния кулинарен отбор на Норвегия - това е пътят на сладкаря Павел Павлов. Специализира се в приготвянето на десерти преди около 5 години, защото му харесва да изпипва всичко до най-малките детайли.

Мъфини с авокадо

С освежаващ цитрусов аромат Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Бисквитена торта с малинов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ризони с пуешки бутчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber