Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“До утре, 15 август, продължава Богородичният пост, затова ви предлагам съобразена с него рецепта. Кравето масло съм заменила с кокосово”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
3 млади тиквички
300 г гъби печурки
2 глави червен лук
бейби картофки според големината на тавата, кокосово масло, шарен пипер, пушен лют червен пипер по желание, кимион и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измиваме добре тиквичките, подсушаваме ги и без да ги белим, ги нарязваме по диагонал, без да стигаме до края.
Слагаме ги в тава, като около тях разпределяме необелените бейби картофки.
Покриваме ги с нарязаните на филийки гъби и нарязания на шайби червен лук. Отгоре поръсваме с разтопено кокосово масло, прясно смления шарен пипер, кимиона и солта.
Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ястието топло, по желание поръсено с малко пушен лют червен пипер.