Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бърз и лесен сладкиш с круши. Разбира се, можете да ги замените с подходящ плод по избор. И все пак препоръчвам крушите”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
2 яйца
200 г захар
120 г краве масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1-2 ванилии
3-4 средно големи круши
пудра захар за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме в купа яйцата със захарта до побеляване. Добавяме омекналото краве масло и киселото мляко с разтворената в него сода.
Пресяваме брашното в отделна купа и добавяме към него бакпулвера. Сипваме го постепенно към яйчената смес, като бъркаме. Прибавяме ванилията.
Покриваме с хартия за печене правоъгълна тава. Изсипваме в нея сместа. Отгоре подреждаме предварително измитите и изчистени круши, нарязани на тънки резени.
Печем в умерена фурна, която е предварително затоплена, до суха клечка. Изваждаме сладкиша на решетка да се охлади, след което го поръсваме обилно с пудра захар.