Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изобилието от тиквички в градината ме провокира да приготвям различни рецепти с тях. Предлагам и на вас да опитате”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
2 млади тиквички
50 г пушена сьомга
100 мл сметана
30 мл бяло вино
няколко пикантни зелени маслини
2-3 скилидки чесън
копър, черен пипер, зехтин или олио на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Приготвяме тиквените спагети, като ги нарязваме със спираловидно ренде или белачка за зеленчуци, за да станат на тънки филийки. Накрая може да се наложи да използваме и нож.
Запържваме в малко мазнина скилидките чесън, добавяме тиквичките и готвим за кратко, за да останат хрупкави. Ако са пуснали прекалено много вода, може да я отцедим.
Нарязваме сьомгата и леко я запържваме за кратко. Наливаме сметаната и виното и оставяме на котлона за няколко минути. Добавяме нарязаните маслини, подправяме с черен пипер и малко сол, ако е необходимо.
Сервираме спагетите от тиквички, като ги поливаме със соса и поръсваме с нарязания на ситно пресен копър.