Любимата закуска на Атанас Месечков е омлет със сирене и домати, приготвен от жена му

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/6660224 Любимата закуска на Атанас Месечков е омлет със сирене и домати, приготвен от жена му Любимата закуска на Атанас Месечков е омлет със сирене и домати, приготвен от жена му www.24chasa.bg

В семейството на танцьора Атанас Месечков, участвал в “Денсинг старс”, шеф в кухнята е съпругата му Кремена. Тя е толкова добър кулинар, че успява да го прилъже да хапне дробчета и боб, които принципно не вкусва. “Ям чушки със суров ориз, но любовта ми е толкова силна, че това не ме спира да си изям чушките”, шегува се Месечков.

“Определено Кремена е много добра в готвенето. Няма да препоръчвам други да го опитват, защото няма да им дам”, смее се танцьорът. За имения му ден, който предстои другата седмица, съпругата му все още не издава каква ще бъде празничната трапеза. “Тайна е”, казва тя.

В детските си години танцьорът празнувал малко по-различно. Тогава

чествал Атанасовден

с дядо си, на когото е

кръстен

“Събирахме се семейно. Празнувахме и моето, и неговото име заедно. Беше много сплотено с майка ми, брат ми, баба ми... Това са моменти, които липсват на цялото ни семейство, защото бяха доста скромни, но и специални”, спомня си Месечков.

Като всяко дете и той не пропускал да направи по някоя пакост, разхищавайки кухненските продукти. Любимата му била

да застане скрит на

балкона и да замеря

минаващите с яйца

“Майка ми е имала доста скандали на тази тема със съседи”, смее се Месечков. Бели правела и съпругата му Кремена. Като малка тя махала тлъстината от шпековия салам и я давала на брат си.

Първите му опити в кухнята са доста скромни. Те включват филии с масло и парчета салам “Камчия”, запечени на фурна. След това се захванал с други ястия, но те довели до загорели тенджери и тигани, които директно отивали на боклука. “Постепенно започнах да не следвам рецепти, а усета си. Смятам, че щом едно ястие ще се хареса на мен, ще се хареса и на другите. Така е и в живота. Хората трябва първо да харесват себе си, за да ги оценят и другите”, казва Месечков.

Един от триковете му в кухнята са готовите пакетчета с ориз. Те се варят много бързо. “От едно пакетче стават 3-4 порции”, казва танцьорът. Негов специалитет са свинските или пилешките пържоли. Слага ги в плик за печене заедно със зеленчуците и подправки по избор. “Когато се задушат, месото става много крехко и вкусно.”

Като професионален танцьор Месечков спазва определен хранителен режим, който обаче никак не е строг. Причината е, че има бърз метаболизъм.

“Аз в покой горя

около 2300-2400

калории,

така че си позволявам абсолютно всичко, което обичам.”

Затова хапва и от любимия си десерт панджиало с маскарпоне. Той представлява редове от парчета брауни, между които има маскарпоне и сладко от боровинки. Тъй като е доста калоричен, танцьорът не би го препоръчал на всекиго.

Денят му винаги започва страхотно, когато съпругата му приготвя омлет със сирене и домати. Това е любимата му закуска. Следва промеждутък, в който си позволява нещо сладичко като кейк.

Обядът на Месечков най-често включва паста или риба. В последно време цялото семейство се стреми да се храни здравословно. Затова и предпочитат рибните продукти, приготвени на пара.

Ограничават от менюто си месото, въпреки че то е любимо на танцьора. Причината е, че от него му става тежко на стомаха. “Когато направиш риба и зеленчуци на пара, такава тежест няма, но пак си заситен, а и си хапнал нещо полезно”, казва Месечков.

За вечеря семейството редува традиционна българска кухня с някоя чужда. “Ден за ден решаваме нещата”, разказва танцьорът.

Италианските

специалитети са сред

любимите на

Месечков

Когато посетил страната обаче, попаднал в капана, в който се хващат повечето туристи. Хапнал на места, които не били посещавани от повечето италианци.

“Те бяха чисто туристически. В тях не попадаш на традиционния вкус, а на това, което се опитват най-бързо да продадат на клиента. Затова не е и най-вкусната храна”, спомня си танцьорът.

Последното пътуване на семейството му било до Виена. “Много харесвам техния шницел. Той се предлага и у нас, но вкусът е коренно различен”, казва Месечков.

Екзотични ястия опитал миналата година, когато посетил Тайланд. “За първи път попаднах на място, в което на пазарите живата риба е в краката на продавачите. Те я удрят с пръчки, за да я убият пред теб. Да не говорим, че пазарът беше по средата на влаковите релси и имаше хора, които сигнализират. Другите веднага се скриват и прибират навесите си. Когато мине влакът, настъпват пак върху релсите и пазарът продължава”, спомня си Месечков.

НЕГОВАТА РЕЦЕПТА

Сьомга на пара

ПРОДУКТИ

700 г филе от сьомга (може да бъде с кожа или без)

сол на вкус

каперси

песто

чери домати

пармезан

тиквички

по желание крема сирене и ориз за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарязваме филето от сьомга на парчета. Броят трябва да отговаря на броя на хората около масата. Осоляваме всяко всяко едно много добре. Шпиковаме ги, за да сложим отгоре каперсите. Заливаме парчетата по дължина с песто. Нареждаме отгоре и чери домати. Накрая настъргваме пармезан. Полагаме ги върху канапе от тиквички. Слагаме ги в уреда, който готви на пара. Оставяме ги там до готовност (30-40 минути). Сервираме по желание с крема сирене и ориз.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Други от Гастрогуру

Сурова супа от зелени ябълки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Бързи сладки с ябълки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Свинско бонфиле с гъбен сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Миш-маш мъфини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Снежни топки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Спаначени фетучини с лимонов сос

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от логоЗДРАВЕ

Оживление

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Последно от

Още от Гастрогуру

Задушен свински дроб с праз и вино

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Панакота със сьомга

Вашата любим1а рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Вита баница с тиква и орехи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Баклава с кексова плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивановски сач

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

4 рецепти на известни именици

ИВАН ЗВЕЗДЕВ Капама 1 кисела зелка, 400 г свински гърди, 1/2 пиле, 200 г ориз, 2 бр. кървавица, 50 г сланина, 1 глава чекане (мариновано червено цвекло), няколко зърна черен пипер, 3 щипки семена от копър, 2 зърна бахар, 2 дафинови листа, 2 с.л. олио НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Нарязваме червеното цвекло на парчета.

Последно от

Най-важното

Следвайте във Viber