Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам рецепта за едно любимо зимно ястие, което винаги приготвям за Ивановден и съм нарекла Ивановски сач”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
Около 1 кг и 200 г свинско месо (контрафиле), 1 суджук (бански старец), няколко резена бекон, 5-6 сварени картофа, лук, зелени чушки, гъби, моркови, чесън, люти чушки по желание, копър, лимон, черен пипер, сол и олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Мариноваме месото със солта, черния пипер и олиото. Подготвяме си зеленчуците. Картофите сваряваме и нарязваме на дебели шайби.
Постепенно нагорещяваме сача. Намазваме го с олио, поставяме резените бекон в него и нарязания на дебели шайби лук.
Изпичаме на грил тигана за кратко месото и го прехвърляме на сача. Гриловаме и останалите зеленчуци. След това прехвърляме и тях на сача.
Овкусяваме с лимон и подправки. Накрая изпичаме за кратко и резените суджук и ги поставяме на сача. Поднасяме горещия сач с червено вино.