Вкусно ястие, леко за стомаха ви
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
„Сега са актуални рибните специалитети, затова предлагам бърза рецепта за салата. По желание може да я приготвите с равни части цедено кисело мляко или катък и майонеза”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
200 г коремчета от пушена сьомга, 4 с.л. пълномаслено кисело мляко, 3-4 с. л. консервирана сладка царевица, 1 краставица или няколко кисели краставички, 1 лимон, 1-2 скилидки чесън, зехтин и черен пипер на вкус, натурални маслини и магданоз за украса.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Накъсваме сьомгата на парченца и я смесваме с киселото мляко и черния пипер. Прибавяме царевицата и нарязаната на кубчета краставица.
Овкусяваме с лимоновия сок и зехтина, предварително смесен с пресования чесън. Пушената сьомга, маслините и краставичките (ако използвате кисели) са достатъчно солени, затова няма нужда да досоляваме.
Разбъркваме внимателно и поднасяме салатата, гарнирана с маслини на колелца и стръкчета копър или магданоз.