Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“За всички любители на бадемите представям най-лесните и вкусни сладки. Насладете им се в компанията на чаша ароматно кафе”, пише ни Ирина Андреева.
ПРОДУКТИ
200 г бадемово брашно
1/2 ч.ч. пудра захар
2 белтъка
1 с.л. бадемов ликьор “Амарето”
1/2 ч.ч. филирани бадеми
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в купа бадемовото брашно с пудрата захар. Разбъркваме, докато получим хомогенна смес. Ако не разполагаме с брашно, може да използваме сурови белени бадеми, който трябва да смелим фино.
Добавяме белтъците и ликьора. Разбъркваме отново, докато получим лепкаво бадемово тесто. От него оформяме топчета с големината на орех. Може да мокрим от време на време ръцете си, за да ги оформяме по-лесно. Овалваме всяко топче във филирани бадеми.
Подреждаме ги в плитка тава, покрита с хартия за печене. Притискаме ги леко с пръст отгоре.Печем сладките в загрята фурна на 180 градуса на средно ниво за около 15 минути.
Изваждаме ги и ги охлаждаме върху метална решетка. Щом изстинат, ги прибираме за съхранение в буркан или кутия за сладки. Хапваме ги с чаша ароматно кафе.