Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви рецепта за баница, приготвена по един по-различен начин”, пише ни Благовеста Вацова.
ПРОДУКТИ
200 мл газирана вода
150 мл олио + още малко за намазване
1 бакпулвер
6 яйца
300 г сирене краве
500 г точени кори за баница
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отваряме пакета точени кори за баница. Най-добре е да използваме на сач, защото са по-дебели и по-трудно ще се разкъсат, когато ги потопим в яйчената смес.
Оставяме корите навити на руло, а не ги разстиламе. Вземаме остър нож и ги режем на ленти, широки около 1 см. Получаваме малки охлювчета, които разлистваме на лентички. Целта е да не ги оставим слепени.
Разбиваме яйцата в купа. Добавяме към тях бакпулвера, газираната вода и натрошеното на парчета сирене. Разбъркваме сместа добре. Прибавяме към нея разлистените кори. Всяка лента трябва добре да се потопи в сместа, без да се разкъса.
Намазваме с олио формата за кекс и изсипваме вътре готовата смес. Печем на 180 градуса за около 40 мин.