Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Здравейте, предлагам ви своя вариант за приготвяне на едно от любимите ми ястия”, пише ни Мариана Бончева.
ПРОДУКТИ
2 малки зелки
2 ч.ч. ориз
парче суджук
2-3 моркова
2-3 домата
2 глави кромид лук
свинска мас или краве масло
1 връзка пресен магданоз, чубрица, бахар, червен и черен пипер, сол и сушени люти чушки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме зелето на ситно. Подправяме го с щипка сол и го слагаме в дълбока тенджера. Когато използваме кафяв ориз, слагаме и него, защото се сварява по-бавно.
Пълним тенджерата с вода, колкото да покрие зелето. Добавяме нарязаните на кубчета моркови, ситно нарязания лук, наситнената люта чушка, малко мас или масло по избор. Оставяме да ври около 30 минути.
Прибавяме наситнените домати. След 15-20 минути слагаме подправките – ситно нарязан магданоз, червен и черен пипер, чубрица, бахар, сол и изключваме котлона. Щом спре да ври, изсипваме сместа в голяма тава и запичаме десетина минути в умерена фурна, като нареждаме и тънки парченца суджук.
Поднасяме ястието, гарнирано със сушени люти чушлета.