Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изпращам ви нова рецепта за вкусна супа с печен пащърнак. Този зеленчук не е много популярен в нашата кухня, а освен че е вкусен, е богат на витамини и минерали”, пише ни Нели Цекова.
ПРОДУКТИ
600 г пащърнак, нарязан на кубчета
300 г моркови, нарязани на кръгчета
1 глава лук
150 г масло
скилидка чесън
джинджифил, куркума, кимион
зеленчуков бульон
сол, пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме фурната на 130 градуса. Слагаме лукa, пащърнака, морковите и чесъна на хартия за печене.
Поливаме ги с малко олио и ги пъхваме във фурната, докато пащърнакът омекне. В зависимост от това на колко ситно сте го нарязали печенето отнема около 30-40 минути.
Изсипваме зеленчуците в тенджера и ги заливаме със зеленчуковия бульон. Пасираме с блендер до получаване на хомогенна смес.
Разтопяваме маслото в друг съд. Добавяме към него нарязания на кръгчета джинджифил и разбъркваме за малко, за да отпуснат аромат. След това добавяме куркумата и кимиона. Изсипваме към зеленчуковата смес и бъркаме до пълното размесване. Подправяме със сол и пипер на вкус.