Велико Търново ще домакинства съсловния празник на магистър-фармацевтите

https://www.24chasa.bg/region/article/6705755 Велико Търново ще домакинства съсловния празник на магистър-фармацевтите Велико Търново ще домакинства съсловния празник на магистър-фармацевтите www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

На 10 февруари 2018 г. се навършват 11 години от учредяването на Българския фармацевтичен съюз. Ежегодно тази дата се отбелязва като Ден на съсловната организация на магистър -фармацевтите у нас.

Домакинството на съсловния празник по традиция се провежда на територията на Регионалната фармацевтична колегия (РФК), която е наградена с приза за „РФК на годината“. През 2017-та това отличие получи Регионалната фармацевтична колегия – Велико Търново и затова тя ще бъде домакин на празника. Според последните данни на Националния регистър на организацията, в РФК Велико Търново членуват 154 магистър-фармацевти, а членовете на Българския фармацевтичен съюз в цялата страна са 6172.

Денят на съсловната организация на магистър-фармацевтите ще бъде отбелязан с тържество в местен хотел на 10.02.2018 г. На него ще присъстват председателят на съюза проф. Илко Гетов, заместник-председателите и членове на Управителния съвет, ръководството и магистър-фармацевти от Регионалната фармацевтична колегия – Велико Търново и другите фармацевтични колегии в страната, представители на община Велико Търново и регионалните здравни институции.

Други от Регионални

Варна вече има своите "Спирки за разкази"

Първите четири разказа от проекта „Спирка за разкази" на сдружение „Кашалот" вече могат да бъдат прочетени във Варна. В продължение на един месец от 21-и май до 17-и юни четири централни спирки на градския транспорт във Варна ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Избраните спирки са „Козирката", „Общината" (спирка „Музея"),

Димитър Джамов загуби изборите за кмет на родното си село Семчиново

Независимият Пламен Темелков е новият стар кмет на септемврийското село Семчиново. Той победи на проведените в неделя частични избори бившият национал по борба Димитър Джамов, който беше издигнат от ДПС. За Темелков са гласували 667 избиратели / 60%/, а за Джамов 466 / 40%/, съобщиха от общинската избирателна комисия в Септември.

Докараха акула в Пловдив, плува в 4-тонен аквариум

Една от най-хищните акули пристигна в Пловдив и вече плува в 4-тонен аквариум в Природонаучния музей. "Тя ще се превърне в най-атрактивния жив екземпляр. Молим се само да преодолее стреса от дългото пътуване. Дойде чак от Индонезия", заяви директорът на музея гл.ас. Огнян Тодоров. Пътувала е в специален контейнер с много вода и кислород.

Вадят принудително свекър и свекърва от жилище, тормозели снахата

Заповед за защита издаде пловдивският районен съд на жена, подложена на тормоз от съпруга й и родителите му. Възрастните хора са отстранени принудително от дома, където са живели заедно със снахата и невръстното си внуче. Пенсионерите и синът им имат забрана да приближават жилището и местата за отдих на снахата.

Спасиха бебе на 2 дни с вроден перитонит в Пловдив

Момченце с вроден перитонит бе спасено в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. То било докарано в тежко състояние от друго здравно заведение в Южна България на втория ден от появата му на бял свят. "Животът му висеше на косъм. Беше въпрос на часове. Коремчето на бебето бе пълно с фекалии.

Изборите в Лясково – с активност 56 процента към 17 ч.

Изборният ден в добричкото село Лясково, където днес се провеждат частични избори за кмет, преминава спокойно, съобщиха от Общинската избирателна комисия в община Добричка. Към 13 часа правото си на вот са упражнили 46.5%, или 135 от гласоподавателите.Избирателната активност към 17.00 часа е 56,21% или хората, които са гласували, са 163-ма души.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Регионални

Бургас чака 500 лидери и експерти за Европейския морски ден

Над 500 евролидери, министри, депутати, учени и експерти ще се включат в Европейския морски ден, който ще се проведе в Бургас на 31 май. Българският град има честта да стане домакин след градове като Брюксел, Рим, Гьотеборг, Атина и Бремен. Форумът е официална част от календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Избори за кмет се провеждат днес в добричкото село Лясково

Избирателната активност към 13.00 ч. в добричкото село Лясково, където днес се провеждат частични избори за кмет, е 46,55%. Своето право на глас са упражнили 135 души от oбщо 290 по списък, съобщиха от община Добричка. Кандидатите са Божко Божков от Земеделския народен съюз, Захари Асенов от ГЕРБ и Костадин Куртев от БСП.

Над 10 000 посетители се потопиха в различни епохи в Нощта на музеите в старата столица

Над 10 000 посетители станаха част от събитията във Велико Търново и с. Арбанаси за Европейската нощ на музеите. Кулминацията бе в Парка с миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България”, който работи без вход от 18,00 до 21,00 ч. снощи. За безплатни посещения бяха отворени също уникалната със своите стенописи и архитектура църква

Краят на управлението на Ценко Чоков: В Галиче днес избират нов кмет

В Галиче се провеждат избори, които бележат края на близо 20-годишното управление на Ценко Чоков в селото, предаде Би Ти Ви. Докато той беше кмет, срещу него имаше тежки обвинения, че използва физическо насилие, че си присвоява земи и имоти и че е отговорен за палежи на заведения. Неговите защитници отричаха тези обвинения и твърдяха,

Кърджалии нападнаха Арбанаси в Нощта на музеите

С 300 години назад върнаха времето в Арбанаси в Нощта на музеите с възстановката  "Арбанаси 1798. Кърджалийски времена“.  Хаджиилиевата къща в архитектурния резерват и околните пространства станаха естествен декор на историческа реконструкция за нападението на кърджалиите над Арбанаси. Бе пресъздадена отбраната на местните жители в укрепена

Поет представя стихосбирка в старата жп гара в Лом

Поетът Георги Атанасов представи най-новата си стихосбирка „Събличане на росата” в в олющената чакалня на старата жп-гара в крайдунавския град. Десетки любители на поезията присъстваха на необичайното за премиера на книга място, а творецът, който е родом от Лом, е сред инициаторите за възстановяването на 100-годишната гара и превръщането й в

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber