Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/6586531 Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат Катето Евро и синът й Сашко засадили дърво помежду си, за да спрат да се карат www.24chasa.bg
Катето Евро заедно със сина си и снаха й. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ

Хубавите и трудните моменти в съвместния живот на актрисата със семейството на сина ѝ Александър Кадиев, с какво го дразни тя, как той се промъква нощем да ѝ краде шоколада и защо любовта побеждава всички проблеми

Смешна реплика на Катето Евро по адрес на сина ѝ Александър Кадиев развесели цялата държава. Седмица след гостуването на актрисата в “Шоуто на Слави” хората още се усмихват на: “Може ли при жива майка да се жениш?”

Шегата обаче повдигна и една по-сериозна тема:

Възможно ли е зрели

хора да живеят в мир

с родителите си?

Защо пък не? Зависи от самите хора. Всеизвестен факт е, че Катето, Сашко, снаха ѝ Таня и внучката ѝ Кати делят една къща, но как успяват да запазят добрите си отношения, че и да се шегуват на тази тема?

“Много ясно, че това за живата майка беше шега - казва тя - Даже се подигравам на жени, които до такава степен са влюбени в синовете си, че чак им се бъркат и в семейния живот.” Имала навремето приятел, на пръв поглед сериозен мъж, но натрапчиво мамино синче. Викали му Боре Мама, понеже непрестанно говорел за майка си и за всичко до нея се допитвал. “Никога не бих казала на Сашко и една лоша дума за Таня. Наясно съм колко е силно влиянието на майката, мога да му въздействам, но не искам по никакъв начин да им се бъркам или да им налагам правила.”

3 г. преди да се пренесе със семейството си в къщата, младият Кадиев живее под наем. Междувременно баща му Георги умира и Катето остава сама.

“Сашко много ми липсваше в този период - разказва тя - Особено почукването на вратата ми вечер: “Майко, спиш ли? Стани да изпушим по една цигара да си разкажем нещо.”

Липсвала ѝ най-вече грижата по сина ѝ, да му сготви, да сложи масата, да си хапнат, обикновените неща, които човек споделя с най-обичните си хора:

“Човек свиква да се

грижи за детето си, а

после му се

обезсмисля

някак животът.”

Когато се ражда малката Катерина, семейството решава, че е най-добре да заживее в къщата извън София на чист въздух и простор. Ремонтират и се нанасят на първия етаж.

“Обаче той се върна друг човек, вече мъж. За тези 3 години беше пораснал. Вече беше започнал много да работи, изморява се, изнервен е и между нас има конфликти. Даже понякога съжалява, че сме се събрали.”

Според нея синът ѝ днес не отдава особено значение на това, че майка му всъщност им помага, но с повечето млади хора е така. Дразнел се например, че тя често слиза на неговия етаж. “А всъщност - пояснява Катето - той по-често се качва на моя. Когато аз сляза за нещо, то е или за да видя какво става с котлето, или да им занеса нещо за ядене, или да взема детето. Не ходя да им гостувам.” 

Безспорно е удобно да имаш подръка вярна баба, на която да си повериш детето. Катето душа дава за малката си внучка, готова е за нея чудеса да направи, на драго сърце я гледа, когато родителите ѝ са заети. Грижи се и за кучето на младото семейство, макар тя самата да има три. “Ако живееха в София, нямаше да мога непрекъснато да ходя у тях, за да им помагам.”

Другото безспорно и важно качество на Евро в ролята на баба е, че умее да готви вълшебно. Кеф ти първо, кеф ти второ, кеф ти десерт - каквото поиска Сашко. От малък така си го гледа все с вкусни манджи.

Съвместният живот си има и добри, и лоши страни, казва тя. Караниците са неизбежни, но това важи с пълна сила и за семействата, които живеят сами.

Катето и Сашко са артисти и дори когато спорят за нещо, са забавни да ги гледаш отстрани:

“Скараме ли се,

почвам да го плаша:

“Ей сега ще зазидам

стълбите.

Викам майстор!”

Но това не може да стане, естествено. Ето, днес го няма, а котлето два пъти е спирало. Трябва да сляза да видя.”

Според нея родителите несъзнателно дразнят децата си, от добро го правят: “Тука от време на време се мрънка, че съм досадница или че давам акъл. Аз, че давам, давам, ама това е присъщо за Девата.”

Тя и Сашко са родени през един ден, той е на 30 август, а Катето на 1 септември, една зодия са, много си приличат по характер и нрав, затова вероятно и често се карат, въпреки че иначе умират един за друг. “Даже сме посадили между нас дърво”, разказва актрисата. Имало поверие, че когато двама души много се карат, трябва да засадят дърво помежду си, за да си отиде лошата енергия. И речено-сторено: “Застанахме един срещу друг, изкопахме дупка и посадихме череша, ама и тя не оправи работата. Беше мъничка фиданка, но порасна, ражда череши, обаче ние със Сашко просто сме много еднакви. Хубавото е, че бързо ни минава.”

Всички млади хора, казва Катето, трябва да разберат, че родителите им са в помощ в края на краищата. “Ние със Сашко не сме в 1 апартамент, а в къща, не се виждаме непрекъснато.

Той се качва на моя

етаж нощно време,

яде ми от

шоколадите

и ми взима от хладилника някои неща, които са ми важни. Крия много, ама той ги намира, даже съм стигала дотам да крия в пералнята.”

Майката и синът играят на една сцена в представлението “Горката Франция”. Тя разказва как, докато пътуват из страната, непрестанно се карат. “Аз съм виновна винаги за всичко - ако е объркал пътя например, непрекъснато ми прави забележки. Включително и на сцената. Доближава се до мен и тихо ми вика: “Майко, темпо!” Седнал да учи старата маймуна как се играе театър!”

Катето е надарена с уникалната способност да завършва всяка своя мисъл с оптимизъм и смях, заразява с чувството си за хумор и оптимизма си. “На него му минава бързо, обаче аз решавам, че ще му се сърдя жестоко. Прибираме се от представление, не си говорим, трескаме си вратите, всеки си отива на етажа и на другия ден почва: “О, майче, кво прайш, как си?”

Най-интересното е, че двете със снаха ѝ винаги са срещу Сашко, когато спорят. Катето я описва като спокоен характер, а сина си като избухлив, нервен и емоционален.

“Ако не беше малко

луд и различен,

нямаше да бъде

толкова добър артист

Представяш ли си да се превъплъщаваш всяка вечер в различен човек? Той наистина има представления в театъра всяка вечер, а всяка сутрин е в “Преди обед”, много пътува. По-специална порода човек е артистът. Слава богу, че Таня е спокойна.”

Навремето, докато Сашко е още ученик, майка му се опитала да го накара да окоси ливадата, а той ѝ отговорил: “По̀-ми се бие плоча на къщата.” 

До ден днешен Кадиев косачка не пипва. “Не го изисквам от него”, признава тя, “действително е много зает. Не че аз съм много свободна, имам доста ангажименти, но някак така се получи, че дворът и градината са мое задължение и аз си го приемам като част от живота. Ето, онзиден, когато заваля сняг, викам: “Саше, виж каква хубава лопата за сняг съм купила.” А той: “Като си я купила, почвай да чистиш, какво ми я показваш?” Радва се, че Таня ѝ помага, “двете с нея заедно опъваме каиша по къщата”.

Всъщност няма хора на този свят, които да живеят без конфликти, само любовта им е различна. Катето е запомнила една притча, която ѝ разказала театралната режисьорка Лили Абаджиева: Една снаха много мразела свекърва си, казала на мъжа си: “Не искам повече да я виждам, искам да я убиеш и да ми донесеш сърцето ѝ.” Отива синът, убива майка си, изважда ѝ сърцето и тръгва да се връща, но по пътя се спъва и пада, а сърцето проговаря: “Удари ли се, сине?” В тази любов Катето вярва с цялото си майчинско сърце!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Възход и падение

Джейн Фонда: Отне ми 60 години, за да стана тази, която трябваше да съм от самото начало

Джейн Фонда заяви, че е открила себе си след като е станала на 60. Преди това тя не е била „тази, която е трябвало да бъде”. 80-годишната актриса сподели, че до преди две десетилетия животът ѝ се е определял от мъжете около нея. Това се отнася за баща ѝ Хенри Фонда и тримата и съпрузи Роджър Вадим, Том Хейден и Тед Търнар, предава БГНЕС.

Наталия Кобилкина и мъжът й чакат бебе

Сексологът Наталия Кобилкина и съпругът й – гръцкият милионер Такис Дретакис, очкават първото си дете. Това съобщи самата Кобилкина в ефира на „На кафе”. Тя сподели, че вече е в четвъртия месец, но все още не е решила къде ще ражда. „Първо исках в Бали, след това – в Швейцария. Но Такис все ми казва да почакаме още малко, преди да вземем решение”,

Нено Димов няма да може да празнува само в тесен семеен кръг

Министърът на околната среда и водите Нено Димов няма да може да празнува рождения си ден днес само в тесен семеен кръг, както е свикнал, и без излишни шумотевици. Най-малкото защото сутринта трябва да отиде в парламента, за да присъства на гласуването на двамата си нови колеги. Очаква се в Народното събрание да има силно присъствие и да няма

Шотландската банда "Тексас" за първи път у нас

Шотландската банда “Тексас” идва за първи път у нас и ще направи концерт на 2 октомври в зала 1 на НДК. Първоначално бе обявено, че събитието ще бъде на 21 юни, но организаторите съобщиха, че ще бъде отложено, и дадоха нова дата. Промяната се наложи заради проблеми със здравето на вокалистката Шарлийн Спитери.

Саксофонистът на АВВА идва за шоу в София

Саксофонистът на АВВА Улф Андерсън идва за два концерта у нас. Той участва в спектакъл, в който се изпълняват неостаряващите хитове на шведската четворка. “Шоуто на АВВА” ще бъде показано два пъти - в Пловдив и в София. Първата дата е 27 септември и ще е в Античния театър в града под тепетата. В столицата концертът ще бъде на 29 септември в зала

Фотографи плащат 100 хил. евро на Кейт Мидълтън за голите й снимки от 2012 г.

Френски апелативен съд потвърди присъдата на двама ръководители на сп. "Клоузър", за които бе решено да платят максималната глоба от по 45 000 евро за публикуването на топлес снимки на Кейт Мидълтън през 2012 г., съобщи Франс прес. Апелативният съд във Версай, близо до Париж, потвърди решението на първата инстанция,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Възход и падение

"New Idea": Анджелина Джоли планира сватба с британски милиардер в Лондон

Анджелина Джоли ще се омъжва отново, пише New Idea. Според изданието актрисата смята да се омъжи за британски милиардер, но името не се съобщава, предаде БНР. Джоли още не е оформила юридически развода си с Брад Пит, но планира да вдигне сватба в Лондон, пише още New Idea. Разводът между Джоли и Пит се точи вече втора година,

Джъстин Бийбър пя като уличен музикант пред Бъкингамския дворец (Видео)

Джъстин Бийбър пя като уличен музикант за Хейли Болдуин пред Бъкингамския дворец в Лондон, съобщи в. "Ивнинг стандард". Канадският певец носеше акустична китара и остави калъфа й пред себе си на плочките. Около него бързо се струпаха хора. Хейли Болдуин стоеше отстрани и го насърчаваше. Китарата на Джъстин Бийбър е с няколко рисунки,

Задава се нова кралска сватба - бивш на Пипа Мидълтън се жени за дъщеря на принц

Задава се нова кралска сватба във Великобритания. Лейди Габриела Уиндзор се е сгодила за Томас Кингстън, пише "Дейли мейл". "Принц Майкъл от Кент и съпругата му с радост ви съобщават, че дъщеря им лейди Габриела Уиндзор се е сгодила за Томас Кингстън", се казва в съобщение, публикувано официално от Бъкингамския дворец.

Дрейк заведе дело срещу жена, която го изнудва и твърди, че е бременна от него

Канадският певец Дрейк съди жена на име Лейла Лейс, защото тя се е опитвала да го изнудва с неверни твърдения, че е бременна от него и че я е насилил сексуално, съобщи в. "Дейли мейл". В подадените в съда документи Дрейк обяснява, че пътищата му с Лейла Лейс се пресекли за първи път през февруари миналата година след негов концерт в Манчестър.

Проф. Балтов с нова кауза - иновативен минирентген за детската ортопедия в “Пирогов”

Професор Асен Балтов, директорът на “Пирогов”, който днес навършва 53 години, има нова кауза - да се съберат пари и да се закупи иновативен минирентгенов апарат за детската ортопедия в “Пирогов”. Откакто е директор на спешната болница, Клиниката по детска хирургия и детското спешното отделение са ремонтирани и с визия,

“А баща ми ще ми купи колело, ама друг път” донесе спа почивка на Лилия Мутафчиева от София

“А баща ми ще ми купи колело, ама друг път” е кодираната реплика от играта “Реши и спечели”, която донесе на Лилия Мутафчиева от София спа почивка за двама. “Имам свободно време, грижа се за внуците си и често решавам кръстословици”, каза пенсионираната машинна инженерка. Тя чете “24 часа” от години и често участва в томболи,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber