Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра

https://www.24chasa.bg/novini/article/6973526 Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра Чичо, спри, крещял Дейвид, но пияният без книжка го влачил поне 300 метра www.24chasa.bg
На тази улица в Игнатиево е станал инцидентът - около къщите на богатите, наричани белия дом.

Кучешка душа, така определят роднини Иван Димитров - Гожолето, който постоянно се напивал и вдигал скандали

От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата. Веднага след катастрофата изчезва

Поне 300 метра Иван Димитров, по прякор Гожолето, влачил с колата си починалия по-късно от раните си 16-годишен Дейвид Славов.

“Чичо, спри”, викало момчето, което се надявало напразно, че е блъснато от нормален човек.

Дейвид бил пометен от предната броня на реното на Гожолето. Преметнал се и счупил с глава стъклото на колата. После паднал на задния капак и се хванал за спойлерите на движещата се поне със 100 км/ч кола според очевидци на трагедията. Трагедията се случва 45 минути след полунощ на 5 юли.

Според Елена - лелята на жертвата, Иван е планирал да откара трупа на оживелия по чудо младеж и да го зарови някъде.

Тя, Гина, бабата на Дейвид, сестра му Галя и майката Николинка седят на трапеза пред къщата си в Игнатиево. Никой обаче не се докосва до яденето, а майката не успява да промълви и дума, само плаче.

Тя и съпругът ѝ Слави заминават за Швеция да работят. Там се ражда и Дейвид. В един момент обаче бащата решава да се върнат, за да може момчето да учи в училището в родното село, което от няколко години е град.

“Точно на Бъдни вечер е родено момчето, след катастрофата говореше, надявахме се да стане чудо. Една сутрин обаче след 10 дни ни съобщиха от болницата, че е починал. Там е бил в кома.

Краката му бяха

счупени, ръцете

му бяха

извадени,

главата му беше ударена. Дейвид ни каза, че се молел на Иван да спре колата, но той не спрял”, добавя Елена.

Според нея семейството ѝ никога не е имало конфликти с Иван, но по време на инцидента той е бил много пиян.

Дейвид е бил сгоден наскоро и през октомври е трябвало да има сватба. Когато годеницата му заплакала на висок глас на погребението, цяло Игнатиево настръхнало.

Поне 500 души дойдоха да изпратят момчето, имаше хора от Силистра, Русе, Плевен, Бургас, Велико Търново, разказва съсед.

“Искаме максималната присъда за такъв човек. Брат ми вече го няма, поне убиецът да си получи заслуженото. Ударил е човек, не можа ли да спре и да го закара в болницата. Те много хора май са ударени от него с кола, но адвокатите го оправят. Казват, че даже брат си ударил, човекът е с железа в краката си. Колата на Иван е в ужасно състояние след удара”, обяснява плачещата сестра на Дейвид Галя.

Веднага след трагедията жената и децата на Гожолето заминават някъде да се укрият. Гожолето изчезва към Русе от страх от отмъщение.

В семейството на жертвата обаче не говорят за мъст, а за справедлива присъда. Разбрали са, че Гожолето се обаждал по телефона в града да пита жив ли е Дейвид.

Жена открила падналия от колата Дейвид и се обадила на баба му. После целият град се събрал да види какво става. 

Чакахме час, час и половина линейка, казва лелята Елена.

“Този Гожолето е кучешка душа. Не минава събор, без да се напие и да вдигне скандал. Има син и дъщеря на възрастта на Дейвид, но те бял ден не са видели. Колкото пари изкара в строителството, ги изпива.

Не знам да е имал кавги със семейството на Дейвид, че да е търсил отмъщение. Даже по едно време бяха съседи и ги делеше една ограда, казва роднина на Гожолето, който пожела да остане анонимен.

В сладкарницата на Игнатиево група млади мъже определят инцидента като нещастен случай. Веднага става ясно, че има значение кой от кой клан е. Но и Гожолето, и Дейвид са от един клан - клана на златарите.

В денонощния магазин, до който Дейвид е отишъл с още 4-ма приятели в 0,30 часа, казват, че първоначално са мислили, че синът на Гожолето е направил катастрофата. После станало ясно, че е бащата Иван Димитров.

Двама от участниците в инцидента са готови да говорят, но не искат да ги снимат, защото са от друг клан - на калдерашите, които се занимават със строителство.

Братята Венци и Иван са били приятели на Дейвид и заедно с него се разхождали във фаталната вечер.

“Цялата група от 5 човека се прибирахме от магазина и вървяхме по посока на движението. Гледаме по едно време, една кола на дълги светлини се движи към нас.

Обаче караше поне със 100 километра в час и не намаляваше. Не можа да ни удари, защото скочихме на бюрдюра. Колата ни подмина и отиде надолу към магазина.  

След около 3 минути се върна откъм гърба ни същата кола. Бяхме близо до бордюра, но на пътя. Колата обаче зави към нас и първо мина край мен, за малко не ме удари.

После гумата ѝ

мина през крака

на братовчед ми

Но му няма нищо, защото скоростта бе голяма. След това удари Диян, както ние казваме на Дейвид, тъй като той беше от най-външната страна към пътя.

Момчето бе метнато от предната броня на стъклото, което счупи с глава. После се преметна през тавана на колата и падна на задния капак, като се хвана за спойлерите. Викаше: “Чичо, спирай!” Но онзи нито намали, нито удари спирачки.

Горе към белия дом зави наляво и там Дидо паднал. Почнахме да търсим наоколо Дидо в тъмната улица, но го нямаше. После се развикаха около 300 метра нагоре, че една жена го видяла на улицата. Отидохме и го видяхме. Говореше нормално, беше си в съзнание.

Още след удара се обадих на тел. 112. Започнаха да ме питат кой го е ударил, защо го е ударил, пиян ли е бил шофьорът. И затвориха. Линейката дойде след половин-един час, след като втори път се обадих на тел. 112”, разказва Венци.

“Чакахме да се оправи. Уж имал подобрения Дидо, но една сутрин ни звънна телефонът и казаха, че е починал”, добавя по-малкият брат Иван.

Братята казаха, че имат информация, че Иван Гожолето бил изпил 700 милилитра ракия в заведение, преди да ги срещне на пътя.

“Иван сам отишъл в полицията в Аксаково. Но там дошъл адвокат и само му дали призовка и го освободили. След 10 дни, като разбрал, че Дидо е починал, си дошъл от Русенско, където се криел, и сам се предал в полицията”, добавя Венци.

Според полицията Гожолето никога не е притежавал свидетелство за управление, но има множество нарушения на пътя, включително и за шофиране в нетрезво състояние.

Най-тежката санкция, която получава обаче, е пробация. От 2008 до 2014 г. мъжът има 19 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата, добавиха от прокуратурата. Веднага след катастрофата Гожолето изоставя колата си пред дома, в който живее, и изчезва. В момента никой не може да докаже дали е бил пиян.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Валери Симеонов: Предложението за санкции срещу Унгария е без мотиви

"Предложението за санкции срещу Унгария е без мотиви, а с общи приказки не е редно дори да се влиза в такава процедура, камо ли да се налага. България ще излезе с официална позиция за санкциите, които Брюксел иска да наложи на Унгария. Членовете на кабинета са обединени около единна позиция, но предстои изготвянето на официалното становище.

Парламентът прие на първо четене законови промени за дуалната форма на обучение

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за професионалното образование и обучение, предаде БТА. Измененията са внесени от Министерски съвет и с тях се цели нормативно осигуряване на произлезлите от практиката потребности от допълнително регламентиране на дуалната форма на обучение. Със законопроекта се определят ролята и функциите на

Вълчев: Инструментите за преодоляване на неграмотността са педагогическите подходи

Основните инструменти в системата за преодоляване на неграмотността са учебните програми, методите на преподаване и на оценяване, т.е. чисто педагогическите подходи, заяви в Ямбол министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от БТА. Разпределителният механизъм има за цел да създаде относително равни финансови възможности за

Нинова: Борисов прави двойна външна политика

Премиерът Борисов нанесе пореден удар по държавността и институциите в България, когато делигитимира решението на Министерски съвет, като каза, че това решение няма правна сила. Това е още едно доказателство, че прави двойна външна политика - за пред българските граждани и за навън. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по казуса дали

Маринов през сълзи: Не бях най-добрият баща, може би за да са сигурни други семейства

"Искам да се извиня на семейството си. Не бях най-добрия баща", каза със сълзи на очи новия вътрешен министър Младен Маринов. Думите му бяха по повод приключването на 28-годишния му професионален път в МВР. "Може би е било, за да се чувстват други семейства сигурни", добави новият вътрешен министър.

Цачева: Направено е много за подобряването на условията в затворите

Министърът на правосъдието Цецка Цачева се срещна с главния прокурор на федерална провинция Бавария Рейнард Рьотле, който е на официално посещение у нас по покана на главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Министърът и нейният гост отбелязаха изключително доброто сътрудничество между

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от България

Цветанов подкрепя Нанков да остане зам.-министър (Видео)

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов одобри пред журналисти варианта, при който освободеният днес от депутатите регионален министър Николай Нанков остане като заместник на новия Петя Аврамова. Така ще продължи в ускорен темп внедряването на тол системата и работата по оперативна програма "Региони в растеж",

Министър Младен Маринов: Приоритет ми е обучението

Обучението на служителите на министерството на вътрешните работи е мой приоритет като негов министър. Това съобщи новият вътрешен министър Младен Маринов след като прие поста от Валентин Радев, под чието ръководство бе главен секретар на ведомството.  Сред акцентите в програмата му са и борбата с пътния травматизъм.

Аврамова: Ще е ценна подкрепата на Нанков в регионалното министерство

"За мен ще бъде ценна подкрепата на министър Николай Нанков в законодателната власт и в екипа на регионалното министерство. Ще бъде ценно да ползваме неговите знания и опит." Това заяви новият регионален министър Петя Аврамова на въпрос дали ще предложи Нанков да стане зам-министър. Тя посочи, че трябва първо да се запознае с екипа на

Нанков: Благодаря на Борисов, успех на Аврамова и нека силата бъде с нея!

Днес думата е "Благодаря". Благодаря на премиера Борисов и всички колеги от правителството за шанса, за подкрепата, за приятелството, а и за научените уроци. Благодаря на експертите и администрацията на МРРБ, че заедно успяхме да променим темпото и да придвижим всички важни политики и проекти. Това написа във фейсбук Николай Нанков,

Нападнаха екип на Спешна помощ в "Столипиново"

Екип на Спешна помощ от Пловдив е бил нападант вчера около 14 часа в кв. "Столипиново", съобщиха от полицията. Линейката била изпратена на ул. "Шумен" за болна жена. Още с пристигането им лекарят и шофьорът били посрещнати с обиди и заплахи за убийство от 37-годишния съпруг. Мъжът продължил със агресивното си поведение по време на прегледа,

Маринов смени Радев като вътрешен министър

С 207 гласа "за" и 9 "против" Народното събрание освободи Валентин Радев като министър на вътрешните работи. Със 126 гласа "за" и 90 "против" непосредствено след това депутатите избраха Младен Маринов на поста. Предстои заклеването на тримата нови

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber