Вече не говорим за традиционно банково обслужване, а за банкиране в удобство на клиентите

https://www.24chasa.bg/novini/article/6955847 Вече не говорим за традиционно банково обслужване, а за банкиране в удобство на клиентите Вече не говорим за традиционно банково обслужване, а за банкиране в удобство на клиентите www.24chasa.bg
споделя Камелия Минева, Директор Физически лица в ПроКредит Банк (България) ЕАД

Съвременните реалности, свързани с постоянното развитие на иновациите, налагат на компаниите да прилагат дигитална трансформация в своите бизнес процеси. Виждаме ново поколение потребители, модерни и търсещи предимствата на развиващите се технологии. Те ценят времето си и искат да получат услугата независимо къде се намират, искат да комуникират просто и лесно – само с един клик. Във финансовия сектор дигиталната трансформация вече е факт за западноевропейските банки от много години, а в България тази тема стана модерна през последните две-три. ПроКредит Банк (България) е част от първата немска банкова група в Източна Европа и като такава работи в съответствие с най-добрите и модерни европейски практики в този процес на трансформация.

За по-добро клиентско преживяване

“Вече не говорим за традиционно банково обслужване, а за иновации в банковия сектор в удобство на клиентите, които търсят бързо, лесно и сигурно финансово решение. Следвайки модела, по който работят банките в Европа, през 2014 стартирахме проект за изграждане на модерни 24/7 зони за самообслужване в цялата страна. Така ние станахме първата банка в България, която предостави възможност на клиентите си да оперират със средствата си в лева и валута сами и по всяко време, без да зависят от служител и работното време на клона”, споделя Камелия Минева.

В допълнение, ПроКредит Банк разработи нова платформа за интернет банкиране с адаптивен дизайн и улеснен достъп, което го прави удобен за работа от всички устройства - лаптоп, таблет или мобилен телефон. Интерфейсът е изцяло ориентиран към потребителите, като се залага на интуитивно меню, разнообразни функционалности и богата справочна информация. Освен бързината и удобството на този начин за работа, е важно да се отбележи, че таксите за преводите в България и чужбина през интернет банкирането са едни от най-ниските на пазара.

Тази концепция промени естеството на работа на банковите служители в ПроКредит Банк, които сега вместо да броят пари, консултират клиентите по важни теми като управление на спестяванията, покупка на жилище, енергийно ефективни инвестиции в дома. В допълнение при необходимост от информация и съдействие клиентите биват професионално обслужени от компетентните служители в Контактния център на банката.

Цялостно банково обслужване за физически лица

Основната мисия на ПроКредит Банк е да подпомага развитието на малкия и средния бизнес. Изграждането на дългосрочни отношения с клиентите банката базира на взаимно доверие, прозрачност в комуникацията и предоставяне на пълна гама от услуги, без да се търсят краткосрочни и изцяло продуктово насочени резултати. Следвайки този модел, банката цели да предостави цялостно банково изживяване както на собствениците и служителите на обслужваните фирми, така и на всички активно заети физически лица.

„Нашите клиенти физически лица са модерни хора, живеещи в забързано ежедневие, оценяващи факта, че могат да извършват своите банкови трансакции дистанционно, да имат пълен контрол върху средствата си по всяко време, спестявайки усилия и пари”, пояснява Камелия Минева.

В ПроКредит Банк физическите лица получават лесен достъп до всички услуги само чрез една банкова сметка - сами управляват спестяванията си, плащат сметки, теглят и внасят пари, нареждат преводи и получават SMS известия за всяка извършена трансакция. И за всичко това заплащат само една месечна такса.

„Считаме, че това е рационален подход, предоставящ едновременно прозрачност в отношенията и яснота за клиентите. Много от тях не знаят колко точно плащат за всяка банкова трансакция. Ако се калкулират всички разходи, които правят на месец, ясно ще се откроят конкурентните предимства на нашето предложение спрямо по-честата практика за отделно таксуване на всяка една услуга. Финансовата полза от цялостното банково обслужване при нас не свършва до тук, тъй като клиенти ни ползват и едни от най-добрите условия на пазара за своите спестявания и финансиране”, разяснява г-жа Минева.

Чрез опростени и достъпни услуги физическите лица могат да оперират сигурно и лесно със своите средства, от всяко място и по всяко време, като всичко от което се нуждаят е само интернет достъп.

Забрави за опашката в банковия клон

Предоставянето на банково обслужване от разстояние става изключително популярно сред потребителите, които ценят своето време. Те предпочитат да достъпват банката през онлайн канали без да планират посещение на банков клон.

„Фактът, че определени офиси престават да съществуват физически по никакъв начин не ограничава достъпа на клиентите до предлаганите услуги и качественото им обслужване. Напротив, ние сме по-близо да нашите клиенти посредством интернет банкирането и Контактния център и всъщност те могат да разчитат на банката навсякъде и по всяко време. Ние ще продължим да инвестираме в разширяване на функционалностите на предлаганите канали с фокус към обслужването от разстояние, с което вярваме ще подобряваме дългосрочно клиентското изживяване.“

 

Други от Бизнес

КНСБ ще настоява за допълнителни над 1 млрд. лева за заплати в бюджетната сфера

"Нашите цели, които сме заявили и преследваме всяка година, са след четири години - през 2022, България да е достигнала 60 процентния праг от средноевропейските доходи без паритетна покупателна способност. Ще настояваме за над 1 милиард лева допълнително за заплати в бюджетната сфера през следващата година.

Увеличават помощта за отопление за предстоящия зимен сезон на 374,15 лв.

Месечният размер на целевата помощ за отопление за предстоящия зимен сезон ще е 74,83 лв, съобщиха от пресцентъра на МТСП. Общият размер на помощта за целия отоплителен период 1 ноември 2018 г. - 31 март 2019 г. ще се увеличи на 374,15 лв. Сумата е с 9,05 лв. по-висока в сравнение с изплащаната през миналата зима.

Животновъди на протест: изливат мляко пред Министерския съвет (Обзор, видео, снимки)

Няколко стотин животновъди и протестиращи граждани протестират и в момента пред Министерския съвет с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите, които търпят стопани след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията за продажба на мляко.  Случващото се в Странжда и изобщо нередностите в животновъдството се дължат на

Одобриха проекта на нов договор за гражданска отговорност на АЕЦ "Козлодуй"

Министерският съвет одобри на днешното си заседание проекта на нов договор за застраховка „Обща гражданска отговорност“ на АЕЦ „Козлодуй“. Застрахователният договор ще бъде сключен с Гражданско дружество „Български национален застрахователен ядрен пул“ за срок от една година. Срокът на досегашния договор изтича на 31 юли 2018 г. От 2002 г.

БДЖ ще получи до 100 млн. лева за нови влакове

„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД ще получи до 100 млн. лева целево финансиране през 2020 г. за новите влакове „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД ще получи до 100 млн. лева целево финансиране през 2020 г. за новите влакове. Проектът за инвестиционен разход „Придобиване на нов подвижен състав за нуждите на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД“ беше одобрен от

Одобриха проект на Меморандум за сътрудничество между България и Китай

Правителството одобри проект на Меморандум за сътрудничество между Министерството на икономиката на България и Търговския департамент на провинция Хънан, Китай, като основа за водене на преговори. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Документът предвижда активизиране на сътрудничеството между България и провинция Хънан за

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Порожанов: 47 лева е компенсацията на животно за хората, които не могат да продават млякото им

Няма да има 20 лв. плащане по "де минимис" По 47 лева компенсация на животно ще получат стопаните на стада, които са в засегнатите райони в 7-те общини като обезщетение, че не могат да продават млякото им, въпреки че овцете са здрави. Мандрите които използват такова мляко пък трябва да слагат специален щемпъл,

Водните услуги за напояване ще се предлагат на цена, покриваща разходите за извършването им

Министерският съвет прие нова методика за определяне цената на услугата „Доставяне на вода за напояване“. Тя предлага нова ценова политика, която преодолява недостатъците на сега действащата и отговаря на изискванията на европейската Рамкова директива за водите. Методиката се основава на принципа водните услуги да се предлагат на цена,

25 895 по-малко безработни жени през 2017 г.

Правителството прие Доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за 2017 г. Документът отразява резултатите от изпълнението на политиките за повишаване на участието на жените на пазара на труда, намаляването на разликите в заплащането между половете и насърчаването на равенството в процесите на вземане на решения.

Горанов праща до няколко часа заявление за банковия съюз

Правителството даде мандат на финансовия министър Владислав Горанов да подаде официално заявление за осъществяване на близко сътрудничество с Европейската централна банка (ЕЦБ) по отношение на банковия надзор. Казано по-просто - България да подаде заявление за влизане в банковия съюз. Това съобщи самият финансов министър Горанов след заседанието

Собственик на болници купи ИПК “Родина”

Собственикът на най-голямата верига болници у нас д-р Михаил Тиков (най-известната е “Софиямед”) е купил недостроената сграда на ИПК “Родина” на бул. “Цариградско шосе”, съобщава “Капитал”. За 56-те дка са платени 40 млн. лв. в две процедури, които са обявени от частен съдебен изпълнител, те включват и съседната печатница.

"Файненшъл Таймс": В сряда Google е изправена пред рекордна глоба от ЕС относно Android

Компанията-майка на Google - Alphabet Inc. е изправена в сряда пред рекордна глоба от страна на Европейския съюз относно твърденията за нарушаване на антитръстовите правила, свързани с мобилната операционна система Android за мобилни телефони, съобщава "Фиайнешъл Таймс". Информацията не е нова, като "Файненшъл Таймс" съобщи за подобно решение още

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber