Борисов пуска нов Дунав-мост на концесия (Снимки, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6422460 Борисов пуска нов Дунав-мост на концесия (Снимки, видео) Борисов пуска нов Дунав-мост на концесия (Снимки, видео) www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторът

Започват преговори за коридор Солун-Бургас-Варна-Букурещ

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред младежите от ГЕРБ на семинар в Грандхотел "Варна", че ще пусна не концесия изграждането на мост, успореден на Моста на дружбата. Нека частни инвеститори да строят и да си избиват парите, добави той.

Борисов разкри, че на 5 и 6 септември започват преговорите за транспортен коридор от Солун през Александропулос до Бургас, Варна и Букурещ. В тях ще се включат премиерите на Гърция и Румъния. Борисов добави, че България е център за обединението на Балканите.

Премиерът отново повтори тезата, че БСП по време на своето управление търгува, а ГЕРБ плаща като дойде на власт. Ние плащаме за най-скъпите изтребители, хеликоптери, бетеери, защо трябва да е така, след като сме най-бедната държава в Европа, изрази недоволството си Борисов. Той отново разкритикува "Цанков камък" и добави, че по време на последния служебен кабинет приходите в митниците са паднали със 100 млн. лева, заради намаления натиск на институциите върху контрабандата. 

Премиерът разкри рецептата си за успешното управление. "Има една рецепта и тя се нарича дисциплина. Ние я спазваме и сме винаги в тройката на Европа. "Тази година бюджетът ни беше на излишък и няма нищо страшно, че сме си осигупили резерв чрез кредити", обяви министър-председателят. Той разкритикува черно-белите учебници и каза, че лично е наредил на министъра на просветата да спре в Стара Загора и да обясни позицията на кабинета по този скандал. 

Борисов пожела на младите от ГЕРБ приземяване. Колкото по-близо сте до земята, толкова по-добре, аргументира се той.

Нашата основна цел във външната политика е всички страни от Западните Балкани, когато са готови, да бъдат членове на ЕС. Това заяви пред журналисти във Варна вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която участва в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежкия ГЕРБ. Регионът все още не е стабилен и се радвам, че един от основните приоритети на Европейската външна служба е Балкани Ц за първи път от 11 години, което означава, че когато ние покажем, че сме фокусирани, и България може да прави външна политика. Фактът, че Балканите са един от петте приоритета на Европейската служба по външна политика показва, че когато сме организирани, можем. Това е и тема на българското председателство, но е много по-дългосрочна цел, отбеляза Екатерина Захариева. По отношение на бежанската криза тя коментира, че Европейският съюз е семейство. ДВ едно семейство трябва да се подкрепяме и в трудните, и в добрите моменти. Това е и целта на нашия премиер. Той е много активен в ЕС и неговият глас се чува. Не трябва да си затваряме очите пред трудностите, не трябва да си затваряме очите, че това не са бежанци, а вече са нелегални мигранти, каза Министър Захариева. Не искаме президентска република. Това каза във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Цветанов отбеляза, че през всички тези години винаги, когато партията е обсъждала антикорупционно законодателство, е била с протегната ръка. Правили сме го заедно с всички парламентарни групи, които са били в парламента. Антикорупционният закон мина на първо четене в 43-тото Народно събрание. Беше пред гледане на второ четене в пленарна зала, поради определени текстове, които провокираха несъгласие в някои от политическите сили и предсрочно прекратяване на мандата на парламента, не можахме да го приемем. В момента най-лесно беше и ние като БСП да направим народните представители да внесат законопроекта и да мине на съгласувателна процедура, с която да демонстрираме, че всъщност предлагаме нещо, което би могло да консолидира всички останали. Най-правилното, което бяхме предприели в този антикорупционен закон е да мине през процедура, която да даде възможност за по-широко обсъждане. Работната група, която беше сформирана от министър Цачева, даде възможност да бъдат поканени да участват активно с институции, неправителствени организации. Това даде възможност по законопроекта, който вчера беше представен от г-жа Цачева, да се изчистят всички внушения или неразбиране, което имаше в обществото. Ние винаги сме били за диалог и съм убеден, че между първо и второ четене ще има сериозна дискусия и ще може да бъдат взети, ако има, и добри предложения от законопроекта, който предлага БСП, каза още Цветан Цветанов. 

Днес ако си направите труда да сравните техния и нашия законопроект, ще видите, че те са направили копи-пейст и са преписали около 70-75% от законопроекта. Останалите проценти са това да дадат правото на президента да назначава председателя на този антикорупционен орган. Ние не искаме президентска република. Ние знаем, че единственото място, където може да се води смислен политически дебат постоянно и да се осъществява необходимия парламентарен контрол върху изпълнителната власт, е българският парламент, заяви Цветанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев обяви новата политика на кабинета за вкарване на всички в ученическа възраст в класната стая. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

H&M обвинен, че не плаща справедливо на работниците си по света

Компанията за облекла Ейч енд Ем (H&M) не изпълнява ангажимента си да осигурява справедливо заплащане на работниците си по света, което принуждава много от тях да работят допълнителни часове, за да оцеляват, съобщиха правозащитни организации, цитирани от Томсън Ройтерс. Въз основа на интервюта с 62-ма души от шест доставчици на Ейч енд Ем в

Рестарт на сделката за ЧЕЗ

“Инерком” на Гинка Върбакова пак иска разрешение от КЗК, сроковете за финализиране на покупката относителни Рестарт на сделката за бизнеса на ЧЕЗ в България - така може да се определи решението на “Инерком България” от петък да внесе ново уведомление и искане за произнасяне в Комисията за защита на конкуренцията.

1,2 млрд. лева ни струва токът от ВЕИ, US централи и парното

1,23 млрд. лв. са парите над пазарната цена на тока, които ще платят домакинствата и бизнесът за една година в полза на ВЕИ, американските тецове и тока на топлофикациите. Това става ясно от доклад на експертите на КЕВР за цените на тока и на таксата “задължения към обществото”. Най-много пари над прогнозната пазарна цена на тока ще отидат при

БНБ чака по-висока инфлация от 2,1%

До края на годината инфлацията може да достигне по-високи стойности от предварително планираните 2,1%, прогнозират експертите на БНБ. Като причина те посочват по-високото от очакваното поскъпване на храните, задържането на цените на петрола на високи нива и по-висок ръст на административно регулираните цени.

Брюксел: ДДС измамите в България намаляват

България е сред четирите държави в ЕС, в които измамите с ДДС са намалели с най-много - над 5% на годишна база, показва доклад на ЕК за 2016 г. Другите страни отличнички са Латвия, Кипър и Холандия. 150 млрд. евро годишно струва на ЕС укриването и източването на ДДС. Загубата е с 10,5 млрд. евро, или 12,3% по-малка спрямо 2015 г.

След 4 г. - за 3 часа и половина с влак от София до Бургас

Шефове на БДЖ на най-голямото изложение за жп техника в света: До 2023 г. у нас ще има скоростни влакове, гарите ще се обслужват без персонал До 2023 година в България ще има скоростни влакове. Дотогава трябва да са готови няколко от най-големите проекти за модернизация на железопътната инфраструктура.

Последно от логоЗДРАВЕ

Мнения

Последно от лого

Последно от

Последно от лого

Последно от

Още от Бизнес

Уреди пречистват водата без химикали

Домашни уреди, които отстраняват от питейната вода йони и тежки метали, без да се използват химикали, се демонстрират на изложението “Акватех” в пловдивския панаир. Според производителите апаратите предпазват от навлизане на вируси и бактерии в организма. На форума се представят системи за дезинфекция и предотвратяване на натрупване на варовик.

Изложба събра 11 наши открития

Единадесет от най-големите родни изобретения са показани в изложбата на националния политехнически музей в палата 10 на пловдивския панаир. В нея са представени откривателят на лактобацилус булгарикус д-р Стамен Григоров, конструкторът на моторния самолет диплан Асен Йорданов, създателят на първия безжичен сърдечен монитор в света Петър Петров.

Всяка десета фирма у нас търси персонал

Всяка десета фирма у нас търси персонал. Според последното проучване на пазара на труда до края на годината 10% от компаниите в България ще наемат нови служители, а около 3 на сто ще съкращават персонал. Кадри се търсят основно с малките фирми - с до 10 души персонал, както и от големите предприятия, предаде NOVA.

Агитираха Томислав Дончев да вземе багер за Габрово (снимки)

Индийци се интересуват от концесията на софийското летище Багер, който прави всичко - копае, отводнява, разбива с чук, впечатли вицепремиера Томислав Дончев на техническия панаир в Пловдив. "Можем да го пуснем в Габрово да го тествате. Той е като швейцарско ножче, но за багери", обърна се към него изложителят Диян Петров.

Китайски компании впечатлиха европейците с високите си технологии

Китайски компании впечатлиха европейците на изложенията в Германия и Черна гора с иновативните си продукти и услуги, предава bulgarian.cri.cn. „Китай води в трансформацията от последовател към лидер в индустриалните иновации", каза един от посетителите, добавяйки, че китайските производители са първите,

Високоскоростната връзка между Шънджън и Хонконг бе официално открита в неделя

В неделя бе открит хонконгския участък на експресната железопътна линия Гуанджоу-Шънджън-Хонконг. От шънджънската гара Футиен до хонконгската Западен Коулун с високоскоростния влак вече се стига за 14 до 19 минути, предава bulgarian.cri.cn. В неделя за Хонконг потеглиха и високоскоростните влакове от Пекин и Шанхай.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber