Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5980493 Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа www.24chasa.bg
Снимка : Архив

Българските и румънски депутати са последни по доход в Европа. Това пише ирландският сайт „Thejournal.ie”, цитиран от Нова телевизия. Изданието публикува заплатите, които получават парламентаристи във всички европейски страни, но също така и някои европейски премиери и президенти, като Ангела Меркел.

Изследването е фокусирано върху брутната печалба.

Според информацията българските депутати се нареждат на предпоследна позиция по доход, следвани от румънските си колеги. На челна позиция е Италия, където доходът на депутат е 125 220 евро на година, което е четири пъти повече от тази на един жител на страната (29 599 на година).

В Гърция един депутат печели 61 620 евро годишно средно, което е три пъти повече от средния доход на гръцки граждани - 18 331 евро. На дъното на класацията се намират румънските и българските депутати, чиито заплати не надхвърля 20000 евро годишно.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Други от Бизнес

Рестарт на отдели "Вино" в МЕТРО

МЕТРО България даде старт на обновените си винени отдели и представи обогатения си винен асортимент на специално събитие в магазина си на булевард „Цариградско шосе“ в София. „МЕТРО представя над 1100 вина от над 20 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Африка, Австралия и Океания.Работим с повече от 66 български и над 200 чужди винарни!

Община Варна с рекорден бюджет

Общинските съветници от ПК „Финанси и бюджет“ одобриха актуализацията на бюджета на Община Варна за 2017 г., който възлиза настигна рекордните 348,7 млн. лв. Увеличението е със 78 млн. лева спрямо приетата в началото на годината макрорамка от 270,7 млн. лева. Корекциите са в резултат основно на получени субсидии и трансфери от централния бюджет.

Садим китайски ориз, дава 4 пъти по-висок добив (Снимки)

Близо 25-30 милиона евро преки инвестиции се очакват в Пловдивския регион от изграждане на логистични складове на китайски компании. Важна стъпка за привличането на бизнеса от азиатската държава е логистичният център и павилион за електронна търговия със земеделски и други продукти край Пловдив. Това заяви при откриването му шефът на Центъра за

Васил Терзиев става партньор в Eleven Ventures

Фондът за рискови инвестиции Eleven Ventures, базиран в София, привлече в управлението си Васил Терзиев, съосновател на софтуерната компания Телерик и на образователната организация Телерик Академия. Заедно с останалите партньори в Eleven – Даниел Томов и Ивайло Симов, Васил ще участва в бъдещето развитие на Eleven,

Край Пловдив откриха първият "16+1 Логистичен център за електронна търговия с Китай"

Край Пловдив откриха първия "16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти" с Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/. Създаденият център има за цел да промотира възможностите на икономиките на нашите страни и да насърчава търговският стокообмен с Китай.

В Свищов ще санират блокове по ОП "Региони в растеж" 2014-2020

Ръководството на община Свищов организира среща с управители на сдружения на собственици, във връзка с изпълнение на Инвестиционна програма на Община Свищов по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020, Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско

Последно от

Мнения

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Последно от

Последно от лого

Още от Бизнес

Задължават Петкова да защити националния интерес по дело на ЕК срещу страната за енергетиката

Парламентът задължи министъра на енергетиката да предприеме всички мерки в защита на националния интерес по дело на ЕК срещу страната, а ресорният вицепремиер да контролира дали министърът изпълнява решението. Това съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на енергийната комисия Таско Ерменков, цитиран от БТА.

DDB Sofia със 7 златни отличия в IAB Mixx Awards 2017

DDB Sofia спечели най-много златни отличия на наградите за дигитална реклама и маркетинг IAB Mixx Awards, които се проведоха на 23 ноември в зала Люмиер в НДК. IAB Mixx Awards е глобален форум, който награждава най-добрите решения в дигиталния маркетинг. Фестивалът се провежда за трети път в България.

5694 са язовирите, 90% от тях са общински

Стените и съоръженията се контролират от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор 5694 са язовирите в страната, показват данни на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор(ДАМНТ). Оказва се, че собствеността им не е чак толкова разпиляна. 90% от всички водоеми в страната, или 4523, са на общините (Виж графиката).

270 компании в битка за престижна награда, отличиха 6

Първа инвестиционна банка организира конкурс за най-добрите български компании за шести пореден път За поредна година в авторитетния конкурс „Най-добра българска фирма на годината“ бяха отличени най-успешните компании в страната. Церемонията се проведе в Софийска градска художествена галерия в четвъртък вечерта.

Хърсев: Банките компенсират клиентите си при случаи като този с Мартин Петров

По цял свят, а и у нас, банките компенсират клиентите си, когато има случаи подобни н този с футболния национал Мартин Петров. Това обясни пред Би Ти Ви финансистът Емил Хърсев. Според него загубите, които понася банковата система са над 6 милиарда долара. Той припомни това по повод коментарът на Петров,

Експерт: Да се пазим от фалшиви промоции и дефектни стоки през "Черния петък"

"Всичко изглежда, че "Черният петък" се превръща в мания. Вече тенденцията е не само "Черен петък", а "Черен уикенд". Това коментира психологът Росица Йорданова пред БНТ по повод "Черния петък". "Това е времето, в което човек може да купи повече стоки с по-малко пари. В този ден трябва да се пазим от фалшив търговец в интернет,

Най-важното

Следвайте във Viber