Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5980493 Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа Българските и румънските депутати - последни по доход в Европа www.24chasa.bg
Снимка : Архив

Българските и румънски депутати са последни по доход в Европа. Това пише ирландският сайт „Thejournal.ie”, цитиран от Нова телевизия. Изданието публикува заплатите, които получават парламентаристи във всички европейски страни, но също така и някои европейски премиери и президенти, като Ангела Меркел.

Изследването е фокусирано върху брутната печалба.

Според информацията българските депутати се нареждат на предпоследна позиция по доход, следвани от румънските си колеги. На челна позиция е Италия, където доходът на депутат е 125 220 евро на година, което е четири пъти повече от тази на един жител на страната (29 599 на година).

В Гърция един депутат печели 61 620 евро годишно средно, което е три пъти повече от средния доход на гръцки граждани - 18 331 евро. На дъното на класацията се намират румънските и българските депутати, чиито заплати не надхвърля 20000 евро годишно.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Други от Бизнес

Марина Низамска: Радиоактивен йод 131 не е засичан в България

Засечени са във Финдандия, Германия, Полша, Испания, казва шефът на отдел "Аварийно планиране и готовност" в Агенцията за ядрено регулиране   Частици от радиоактивния йод не са стигали до България. Това  заяви за "24 часа" шефът на отдела за аварийно планиране и готовност на Агенцията за ядрено регулиране Марина Низамска.

БНБ: Повишават се депозитите и кредитите на домакинствата

В края на януари 2017 година депозитите на неправителствения сектор в българската банкова система са в размер на 67,795 млрд. лева (71,2% от БВП), като годишното им увеличение е с 6,7% след повишение със 7 на сто през декември 2016 година, показват данни на Българската народна банка (БНБ), цитирани от БНР.

Оборотът за сектор "Транспорт, складиране и пощи" се увеличи с 3.1% досега спрямо 2016 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт през четвъртото тримесечие на 2016 г. общият индекс на оборота за сектор "Транспорт, складиране и пощи", изчислен от сезонни данни, се увеличава с 3.1% спрямо третото тримесечие на 2016 година. Ръст е регистриран при почти всички дейности в сектора,

Горанов: Растежът може да се ускори до над 4 % при ново управление на ГЕРБ

Пред растежа в България има много резерви и при ново управление на ГЕРБ тези 3,6 и 3,5 процента, които досега отчитахме, спокойно могат да се ускорят до над 4 процента. Това коментира бившият финансов министър Владислав Горанов на европейски форум, организиран от ГЕРБ, на тема "Предприемачество за растеж", съобщи БТА.

НАП връща данъци на млади семейства с ипотечен кредит

И през 2017 г. един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали сумата от годишните данъчни основи с лихвените плащания по заема през годината. Данъчното облекчение за млади семейства дава възможност да се приспаднат от сумата от годишните данъчни основи лихвените плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище.

180 търговски обекта запечатани за данъчни нарушения

180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с отчетените на фискалното устройство, съобщиха от Националната агенция за приходите. В повечето случаи става дума за магазини,

Мнения

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Още от Бизнес

Бойко Борисов: Не можем да излъжем, толкова сме предвидими (Видео)

Както казва нашият мислител Томислав Дончев, ГЕРБ са толкова предвидими, толкова сме ясни, толкова се знае каква ще направим, че дори не можем да излъжем предизборно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време Европейски форум „Предприемачество за растеж“. Ние категорично сме за плосък данък.

Фандъкова: София е една от европейските столици с най-голям ръст на стартиращи компании в IT - сектора

София се развива като една от европейските столици с най-голям ръст на стартиращи компании в IT - сектора . Това каза кметът на Столична община и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова по време на Европейски форум „Предприемачество за растеж“, съобщи Фокус. Тя посочи, че ще работи София да се развива като зелен и иновативен град.

84-те часа труд в “Ечемишка” на предизборния кантар

От “Автомагистрали” предоставиха на “24 часа” сметките на светкавичния ремонт. 390-те хиляди още не са платени. От държавната фирма смятат, че експертът, обявил в “Господари на ефира”, че дейностите струват най-много 150 хиляди лева, е пропуснал да калкулира няколко операции. Вестникът е готов да даде всички гледни точки 84-те часа в тунела

СБ: Браво за успехите с данъчните приходи

Поздравления за успешните фискални резултати през 2016 г. предаде на финансовия министър Кирил Ананиев регионалният директор на Световната банка Аруп Банерджи. Двамата заявиха, че ще продължи сътрудничеството между министерството и банката. Заедно със служебния финансов министър Кирил Ананиев , Аруп Банерджи  и експертите на Световната банка

КЗК проверява правила на топлофикацииите

Комисията за защита на конкуренцията ще провери дали има съответствия между Закона за енергетиката, наредбата за топлоснабдяването, общите условия иправилата за работа с клиенти на топлофикационните дружества. Това е решила антимонополната комисия след сигнал на гражданин, който твърди, че дружествата нарушават конкуренцията и ощетяват

Синдиците на КТБ търсят от длъжници 12,5 млрд. лева

Синдиците търсят  от длъжници 12,5 млрд. лева Завели са 1100 дела, броят им расте непрекъснато Синдиците на КТБ Кристи Маринова и Ангел Донев водят над 1100 съдебни дела срещу длъжници, съобщиха оттам. Освен дела, срещу недобросъвестните длъжници се предприемат и всички позволени от закона действия, уточняват от институцията.

Най-важното