Габриела Медарова: В ареста или трябваше да полудея, или да се стегна, за да продължа да живея

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7037489 Габриела Медарова: В ареста или трябваше да полудея, или да се стегна, за да продължа да живея Габриела Медарова: В ареста или трябваше да полудея, или да се стегна, за да продължа да живея www.24chasa.bg
Габриела Медарова на разпоредителното заседание с родителите си в съда СНИМКА: Анелия Перчева

Разделих се с гаджето си, нямам време за ново, казва танцьорката, помляла 10 коли

- Габриела, ти прекара 2 месеца и 15 дни в ареста. Как ти се отрази престоят там?

- В първите 5 дни ми бе много трудно. Не знаех кога ще изляза. Не можех да заспивам. Бях се предала, наложи се да вземам хапчета. В ареста или трябваше да се побъркам, или да се стегна, за да продължа живота си нормално. Успях да се събера благодарение на родителите си. Те ми бяха най-голямата подкрепа.

- Не се ли страхуваше, попадайки сред престъпници?

- Родителите ми много се бояха. Аз - не. Другите задържани се отнасяха добре с мен. Не бяха лоши. Помагаха ми.

- С какво се занимаваше, докато беше зад решетките?

- Дните там минават мъчително. Сутрин те водят на карето за един час. Това е клетка навън с размери четири на четири. Там се разхождаш или сядаш на пейките. След това се връщаш в килията и цял ден лежиш. Аз четях книги, вестници.

Прочетох “Птиците

умират сами”

и “Следвай

сърцето си”

През останалото време гледах телевизия.

- Беше ли на почивка, след като излезе на свобода?

- С родителите ми отидохме на Приморско и на язовир “Доспат“. С нас беше и сестричката ми, която е на 10 г. С нея много се обичаме.

- От дистанцията на времето как оценяваш това, което направи?

- Съжалявам много, но на всеки човек може да се случи. Безгрешни няма.

- Защо удари студентката Катя Андреева?

- Сблъскахме се на вратата на тоалетната. Аз не съм човек, който умишлено може да нарани някого. С родителите ми

направихме опит

да се свържем

с Катя

Андреева, исках

да ѝ се извиня,

но тя не прие контакт.

- Има ли твои приятели, които се отдръпнаха от теб заради случилото се?

- Няма такива между тях. Хората, които ме познават, знаят що за човек съм. Получавам морална подкрепа от приятелите си.

- Разпознават ли те хората на улицата и как реагират?

- Повечето ме разпознават, но са добронамерени. Никой досега не ме е обидил или нагрубил, за което съм им благодарна.

- Какви са плановете ти, след като приключи делото?

- Заради ареста

не можах да си

взема изпитите

в университета и се наложи да прекъсна. Възнамерявам догодина да продължа. Следващата седмица започвам обучение в семейната фирма на родителите ми. Ще работя там.

- Би ли работила пак като танцьорка в нощен клуб?

- Не. Ще танцувам само за удоволствие, когато съм сред приятели на събирания.

- Защо гаджето ти Пачо не дойде на делото?

- Разделихме се. За ново гадже нямам време, тъй като съм плътно до родителите си.

2000 лв. поиска студентка, ударена с юмрук в лицето от танцьорката

Върнаха делото срещу  Габриела, прокуратурата допуснала нарушения

Две хиляди лева граждански иск предяви 21-годишната студентка Катя Андреева срещу връстничката си Габриела Медарова заради разбит нос. Това се случи в Пловдивския районен съд на разпоредителното заседание срещу танцьорката.

Тя е обвинена в шофиране след

употреба на наркотици и алкохол,

причиняване на значителни имуществени щети на 10 коли и в нанасяне на лека телесна повреда на Андреева.

Адвокатът ѝ Орлин Търновалийски настоя за отвод на прокурора Даниела Андреева с мотива, че била предубедена.

“С псевдозаконови средства Медарова бе държана 15 дни повече в ареста, отколкото е максималният срок от 2 месеца”, посочи защитникът.

Съдия Виолета Низамова отхвърли искането му за отвод, но постанови делото да бъде върнато заради съществени процесуални нарушения, които ограничават правото на защита на Габриела.

“Досъдебното производство не е било предявено на адвоката на Медарова. В обвинителния акт

не е уточнен видът на леката

телесна повреда на Катя Андреева,

липсва конкретно описание на щетите на всеки един автомобил поотделно, а на пострадалите им собственици не са разяснени лично правата им”, посочи съдията.

Адвокат Орлин Търновалийски и клиентката му Габриела останаха видимо доволни от развоя на събитията. Танцьорката се яви в залата без грим, с черна риза с дълъг ръкав и дънки, придружена от родителите си Теодора и Здравко Медарови.

“Надявам се това, което се случи на дъщеря ни, да ѝ е за урок. Важното е, че нещата са поправими”, каза майката. Тя добави, че независимо от всичко Габриела е прекрасен човек. Семейството правило опити да се свърже с Катя Андреева, тъй като танцьорката искала да ѝ се извини, но от другата страна отказали контакт.

“Искахме всичко да върви по законов ред. Надявам се Габриела да си вземе поука и да тръгне по правилен път. Убедена съм, че ще го направи”, коментира пред журналисти майката на ударената студентка Красимира Куманова. Самата Катя заяви, че би се срещнала с Габриела след края на процеса.

“Човек винаги може да се промени”, добави Катя Андреева.

Делото ще стартира отново след отстраняване на пропуските.

Според събраните доказателства на 15 април т.г. Медарова имала участие като танцьорка в нощен клуб в Пловдив, а след като не ѝ платили хонорар, се ядосала. Пушила канабис, пила уиски, качила се на беемвето на приятеля си Пламен Николов-Пачо и се отправила към дома му в комплекс “Оазис 4”. Там потрошила спрените на улицата автомобили.

Общите щети са за 39 755 лева

Дрегерът показал, че Медарова е карала с 1,38 промила. Заради алкохола и наркотиците танцьорката бе задържана, но впоследствие пусната срещу гаранция от 5000 лева.

Двайсетина дни по-късно обаче Медарова забила юмрук в лицето на Катя Андреева в тоалетната на нощен клуб, където студентката празнувала рождения си ден. Двете не са се познавали и според разследващите става дума за хулигански акт. Заради инцидента танцьорката пак влезе зад решетките. В момента е на свобода с парична гаранция от 5000 лева, която ѝ бе определена след изтичане на максималния срок в ареста.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Доц. д-р Румяна Коларова: Президентът загатна, че има търсене за нова партия сред левеещите се бизнесмени

Рано е да се говори за предсрочен вот - кабинетът на Борисов и мнозинството имат още управленски и политически ресурс Стратегията на Радев - да гарантира разширяване на периферията от симпатизанти на БСП към политическия център Всеки опит на държавния глава да се ангажира с партиен проект ще бъде деструктивен,

Александър Ненков: С парите от толсистемата пътищата ще бъдат по-добри до 10 години

Хартиена винетка може да се направи електронна и от вкъщи  Толтакса няма да се плаща за отсечки в лошо състояние Магистралите вече се задъхват, трябва да се разширят, затова са необходими много средства Трябва да се изгради система за контрол, за да се ползват коланите в автобусите, казва Александър Ненков,

Януш Войчеховски: 400 000 души умират преждевременно в ЕС всяка година заради мръсен въздух

Отчитаме намаляване на замърсяването в София от 2010 до 2016 г. Не бива да тълкувате доклада като критика към България ЕК трябва да ускори процедурите за нарушение В София няма станция за мониторинг на промишлени съоръжения  Замърсяването на въздуха не е проблем само на определен град или страна, това е проблем на ЕС, казва Войчеховски,

Александър Манолев: Интересите в транспорта са за милиарди и очевидно пречех на някого

Няма съмнение, че атаката срещу мен бе целенасочено организирана, казва зам.-министърът на икономиката, който отказа да стане министър на транспорта - Г-н Манолев, след като обявихте, че оттегляте кандидатурата си за министър на транспорта, казахте, че ви трябват няколко дни, за да си отговорите на някои въпроси. Направихте ли го?

Фандъкова: Работим за модерен градски транспорт в София, така повече хора ще слязат от колите и въздухът ще е по-чист

Дълъг пешеходен маршрут ще свърже Южния парк с площада пред храма “Св. Ал. Невски”. Ще минава през НДК, “Витошка”, пл. “Св. Неделя”, ул. “Съборна” и Градската градина, казва в интервю кметът на София Най-големият проект, който променя града, е метрото Правим програма за финансиране на проекти за реставрация на ценни сгради Търсим терен за нов

Фабрицио Паризи: Докато стреляха по папата, бях със Сергей Антонов в посолството ни в Рим

Кола на карабинерите ме следваше, като ходех на училище, казва днешният музикант, чиито песни се слушат по цял свят - Имате интересен произход, разкажете за него. - Баща ми Пиеро Паризи е италианец, беше музикален продуцент, който за съжаление, вече не е между живите. Роден в Рим, но корените му идват от Южна Италия, имам роднини в Сицилия,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Красимир Вълчев: Правим дигитален облак с уроци, клипове - образователно съдържание

Като родители да възпитаваме децата си в уважение към учителите, имаме обща мисия, казва министърът на образованието и науката - Г-н Вълчев, коя е най-съществената промяна, която предстои през учебната 2018/2019 г.? - Може би най-съществената промяна са нови учебни програми в 3-и, 7-и и 9-и клас като част от политиката към поетапно преминаване

Математикът проф. Михаил Константинов: ТОТОТО не е само математика - за да спечелите, ви е нужен и късмет

- В момента джакпотът в играта “Тото 2 – 6 от 49” на СПОРТ ТОТО се очаква да достигне 7 100 000 лева. Това е най-голямата сума, която може да бъде спечелена от лотарийни игри в България. Каква реално е математическата вероятност някой щастливец да познае печелившата комбинация и да грабне седемте милиона?

Д-р Галинка Павлова: Отново не се предвиждат лични партиди на пациентите, моделът пак е солидарен, а той демотивира коректните платци

Промяна във финансирането не стига, трябва незабавна реформа в организацията на системата - Д-р Павлова, кой от вариантите за нов здравноосигурителен модел би имал по-голям принос за подобряване на сегашната здравна система? - Моделите за промяна в здравното осигуряване са на ниво идеен проект, без отговор на много въпроси.

Муравей Радев: Увеличение на бюджетните заплати дърпа и тези в стопанския сектор

Но голямата разлика между най-високите и най-ниските доходи може да се намали устойчиво преди всичко с по-добро образование и по-висока квалификация на работната ръка У нас и до днес се страхуваме да направим реформи в публичния сектор и в правосъдната система Икономиката ни има потенциал да поддържа устойчив ръст от 3,4% годишно Изискванията,

Проф. Иван Чалъков: Нов модел гурбет - живееш тук, работиш в Гърция или Румъния

Села никнат край граници, магистрали и квартали с богаташки вили Към 1950 г. градското население е около 30%, а три десетилетия по-късно 30% е селското население! Селски кметове асфалтират пътища, обновяват читалища, детски градини, училища с европари и така привличат млади семейства Не е вярно, че земеделието ни е унищожено!

Ева Майдел: Всички преводи в евро, а не само банковите ще станат по-евтини

Желанието е това да се случи до 2019 г., казва българският евродепутат от групата на ГЕРБ-ЕНП Европейският съюз се критикува най-лесно чрез разпространяване на митове Надявам се правилата за влизане в еврозоната да не се променят в движение Европа решава с приоритет проблемите на гражданите си - Докъде стигна предложението ви за въвеждане на

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber