Волен Сидеров: Бойко Борисов да пита Симеонов за кого полицаите фалират заведения

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7011135 Волен Сидеров: Бойко Борисов да пита Симеонов за кого полицаите фалират заведения Волен Сидеров: Бойко Борисов да пита Симеонов за кого полицаите фалират заведения www.24chasa.bg

На първо място сме по лоша демография - Симеонов отговаря точно за това. Хайде, ако обича, да се ориентира в тази посока. Ако не може, да се търси човек, който може, че той се е ориентирал само в Слънчев бряг

Нека да видим как ще влезе само ВМРО или НФСБ - това никога няма да стане. “Атака” може. “Атака” си е “Атака”

Наесен ще съм на всяко заседание на кабинета, за да стопирам лобистките идеи на патриотите

- Г-н Сидеров, защо така се ядосахте на проверките на Районната здравна инспекция в Бургас и на МВР?

- Конкретният повод бяха разлепени хвърчащи бележки върху определени заведения, които от доста време са обект на терор. Там няма печат, няма имена на здравен инспектор, няма заповед и издаден протокол за нарушение. Просто им казват: Вие сте затворени. Разказаха ми много такива случаи. Обясниха, че от 1 година всеки ден пристига нов взвод полицаи с маски като спецчасти и започват да проверяват личните карти на младежите, които отиват там да танцуват.

Това няма нищо общо с шума и здравето на хората! Тук се действа, за да може определени заведения да бъдат затворени - някои фалират, след което да бъдат взети от близки до вицепремиера.

Дразнят ме такива нагли и просташки действия и нямаше как да не реагирам, защото се срещнах с хора, организации, с бизнеса в Бургас, Слънчев бряг, Созопол. Това са хиляди, за които ден година храни.

Аз не ходя като

вицепремиерите със син

буркан, охрана от НСО или

полицаи около себе си

Ходя нормално, без охрана и ме питат: Защо ви избрахме да дойдете на власт вие, патриотите? За да ни унищожавате поминъка?

Не мога да не реагирам. Вчера реших да се обърна към ръководството на РЗИ - Бургас, и да ги попитам. Шефът Георги Паздеров се скри - казаха, че са го извикали спешно заради епидемия. Каква епидемия - не можа да отговори. Дойде заместничка, попитах я какви са тези бележки без подпис и печат и кой го нарежда. Тя каза, че са по сигнали. И обясни да направя писмено запитване. Аз реших - ще го направя.

Аз в Созопол ходя от ученик и като отида, там всичко се знае. Сега ми казаха, че този Паздеров се падал далечен роднина на Валери Симеонов. И той го използва и е под шпицкоманда. Шефът на полицията също изпълнявал всичко под шпицкоманда. Всичко това се прави срещу няколко определени заведения. Симеонов казва, че те са незаконни, но се оказва, че не е така.

Питам сега Симеонов: ще

подаде ли оставка, защото

държавната инспекция

го е опровергала?

Ако има достойнство, да я подаде.

А миналата година, когато вицепремиерът Симеонов изви ръцете на правителството да приемат план за Пирин. Тези, които го защитаваха пред медиите - и Валери Симеонов, и министър Нено Димов, ще подадат ли оставки, след като планът е отхвърлен от съда.

- Това не е ли лична война с Валери Симеонов, която се води от доста време?

- Аз не водя лична война с никого, но

много мразя, когато някой

ми се прави на шериф

и смята, че държавата

му е бащиния

Не, не му е. Казвам го към правителството: ако не се вслушат в моите съвети - а аз съм най-опитният и дори и най-големият от там на години, кабинетът няма да има добро бъдеще . Аз искам да им дам съвет от своя опит.

Министър-председателят трябва да пита Симеонов: Ти защо изпращаш полицаи и шпицкоманди, за да фалират определени заведения и да ги вземе някой от хората на вицепремиера.

Той има и на Созопол, и на Слънчев бряг.

Там пази патрулка и когато ме видяха, че минавам, се махнаха. Не им дава да работят въобще. Той прояви простащината да каже, че аз съм имал лоши консултанти. Аз нямам консултанти. Съветвам се с хора, които ме накараха да направя партия. Той обаче има един съветник - Георги Николов.

Този човек е загубил преди година или две апартхотел на Слънчев бряг и сега се възползва от Симеонов. Те са забъркани една група хотелиери и братя Диневи, при които Симеонов ходи да си почива. Тяхното заведение дъни музика цяла нощ и никой не отива да ги спира. Ние обещахме полиция във всяко село, за да може да се бори с битовата престъпност, а не полиция пред всяко заведение, което е интересно за някой приближен до вицепремиера.

През новия политически

сезон ще имам питания

към министрите, за да

разбера кой нарежда тези

проверки и всичко друго

Този човек действа през просото. Това аз не мога да го приема и няма значение какви споразумения сме подписали. Всичко, което сега се прави, не отговаря на подписаното. На първо място сме по лоша демография. Вицепремиерът отговаря точно за това. Хайде, ако обича, да се ориентира в тази посока. Ако не може, да се търси човек, който може. Той се е ориентирал само в Слънчев бряг.

Уреди на позиция шефа на метеорологията, защото му бил съученик, и разказваше как е много добро момче. Това е шуробаджанащина, срещу която аз съм против. Апелирам премиерът да обърне сериозно внимание. Виждам у него някакво примирение и някаква склонност за угаждане на прищевките на вицепремиера като на млада булка. Аз съм си плащал горчив данък.

- Ако премиерът не се намеси, ще се разделите ли с патриотите?

- Абсолютно всичко е възможно. Аз съм създал тази коалиция. Не че искам признание и благодарност, защото тук, в България, няма да ги получа. Искам коректност и необходимото отношение. Не всеки да си прави, каквото си иска, и да очаква другите да си мълчат, защото са джентълмени. Какво точно ще стане, зависи от премиера, не от мен. Той, ако се вслуша в това, което казвам - ще бъде добре. Трябва да се слушат хората с опит.

- Вярно ли е, че вие искате да станете вицепремиер и да заемете позицията на Валери Симеонов?

- Ако съм искал, можех да го направя още миналата година при съставянето на кабинета. Тогава бях на мнение, че като политик, който има повече опит, тъй като моята партия влиза самостоятелно вече 4 пъти в парламента, ще остана в Народното събрание.

Идеята беше те да бъдат в изпълнителната власт. Но те са там за общото добруване на българите. Това е работата на правителството. Ето, че една година болницата в Ямбол чака одобрение и такива случаи има много, а не го казвам само защото ми е роден град. Става въпрос за някакви 12 млн. лева. И аз седя като момченце там и им казвам: Хайде, дайте да решим проблема! А те отговарят: Да, да и добре. Ми то вече година и нещо е това правителство. Ще се изтъркули мандатът и ще има: А, то не остана, бе! Никой от тези хора, които са във властта, не е беден

Още преди години

Симеонов каза, че

е милионер

Да си жив и здрав. Обаче има хора, които живеят много зле и бягат навън. Ти сега гониш още хора. Има млади, които са готови да избягат. Демографията е проблем номер едно. Ако не може да се занимае с този проблем - да си признае. Да каже - отказвам се, и да си гледа хотелите на морето.

- А защо се събрахте в коалиция?

- През 2017 г. отидох и издърпах Валери Симеонов от тъмната стаичка без прозорци и го накарах да отидем заедно на изборите. Той не искаше. Дърпаше се. Казваше: Аз не искам, защото не ме харесват хората. Казвам го, защото няма за кога да си играем на лицемерие и тези неща не могат да се крият. Защото този мандат ще се измерва през очите на хората и когато ни кажат: Вие нищо не направихте, какво ще правим? Къде ще ходим?

- Сега как ви звучи предложението на вицепремиера Каракачанов да се явите заедно на евроизборите?

- Виждам, че се изказва по този въпрос. Когато сме тримата с Каракачанов и Симеонов, аз го поставям. Много се извинявам, но пред медиите се говори така, че Каракачанов го е казал, а аз три пъти го поставям този въпрос, и то директно.

- А те какво ви отговарят?

- “Не знам. Не мога да кажа сега”. Тогава трябва да чакаме догодина ли? Не, съжалявам! Или сега трябва да се каже и да се реши точка по точка, или всеки да си взема партакешите и да ходи да си участва. Нека да видим как ще влезе само̀ ВМРО или НФСБ - това никога няма да стане. “Атака” може. “Атака” си е “Атака”. Мога да работя и сам и в коалиция. Мога да направя от лайното тухла. Сега, когато македонският премиер Зоран Заев си позволи да дрънка небивалици, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско, имаше мълчание дори от ВМРО. Не се получи официално извинение така, както си трябва. Но смятам, че ситуацията с договора с Македония трябва да се проучи. Това, което знам юридически, е, че

към договора с Македония

може да се приложи анекс

Трябва да се предложи Македония по никакъв начин да не може да спекулира с историята. Мисля, че такова нещо може да се предложи и да видим на какво основание тя ще откаже.

- Май идва горещ сезон.

- Да. Смятам да присъствам на всяко заседание на кабинета. Аз мога да го правя. Не мога да гласувам, но мога да изказвам мнение и да обсъждам всяко нещо, което се гласува там, и да преценявам, ако то е лобистко.

CV

 Роден на 19 април 1956 г. в Ямбол

 Завършва техникум по полиграфия

 В началото на 90-те години е главен редактор на в. “Демокрация”

 През 2009 г. се дипломира в Шуменския университет - специалност “Теология”

 През 2005 г. създава и оглавява партия “Атака”

 Кандидат за президент на изборите през 2006 г., губи на балотажа от Георги Първанов

 Народен представител в 40-ото, 41-ото, 42-ото, 43-ото и 44-ото Народно събрание

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Интервю

Януш Войчеховски: 400 000 души умират преждевременно в ЕС всяка година заради мръсен въздух

Отчитаме намаляване на замърсяването в София от 2010 до 2016 г. Не бива да тълкувате доклада като критика към България ЕК трябва да ускори процедурите за нарушение В София няма станция за мониторинг на промишлени съоръжения  Замърсяването на въздуха не е проблем само на определен град или страна, това е проблем на ЕС, казва Войчеховски,

Александър Манолев: Интересите в транспорта са за милиарди и очевидно пречех на някого

Няма съмнение, че атаката срещу мен бе целенасочено организирана, казва зам.-министърът на икономиката, който отказа да стане министър на транспорта - Г-н Манолев, след като обявихте, че оттегляте кандидатурата си за министър на транспорта, казахте, че ви трябват няколко дни, за да си отговорите на някои въпроси. Направихте ли го?

Фандъкова: Работим за модерен градски транспорт в София, така повече хора ще слязат от колите и въздухът ще е по-чист

Дълъг пешеходен маршрут ще свърже Южния парк с площада пред храма “Св. Ал. Невски”. Ще минава през НДК, “Витошка”, пл. “Св. Неделя”, ул. “Съборна” и Градската градина, казва в интервю кметът на София Най-големият проект, който променя града, е метрото Правим програма за финансиране на проекти за реставрация на ценни сгради Търсим терен за нов

Писателят Александър Секулов: Сигурен съм, че Одисей ще обходи Европа

Пиесата му “Няма ток за електрическия стол” се репетира  в Чикаго Кой е Александър Секулов? В спокойното откъм изненади пространство на БГ драматургията настъпи оживление. Трупата на “Трап доoр тиътър” от Чикаго ще постави на тяхна сцена пиесата “Няма ток за електрическия стол” от Александър Секулов.

Фабрицио Паризи: Докато стреляха по папата, бях със Сергей Антонов в посолството ни в Рим

Кола на карабинерите ме следваше, като ходех на училище, казва днешният музикант, чиито песни се слушат по цял свят - Имате интересен произход, разкажете за него. - Баща ми Пиеро Паризи е италианец, беше музикален продуцент, който за съжаление, вече не е между живите. Роден в Рим, но корените му идват от Южна Италия, имам роднини в Сицилия,

Математикът проф. Михаил Константинов: ТОТОТО не е само математика - за да спечелите, ви е нужен и късмет

- В момента джакпотът в играта “Тото 2 – 6 от 49” на СПОРТ ТОТО се очаква да достигне 7 100 000 лева. Това е най-голямата сума, която може да бъде спечелена от лотарийни игри в България. Каква реално е математическата вероятност някой щастливец да познае печелившата комбинация и да грабне седемте милиона?

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Интервю

Д-р Галинка Павлова: Отново не се предвиждат лични партиди на пациентите, моделът пак е солидарен, а той демотивира коректните платци

Промяна във финансирането не стига, трябва незабавна реформа в организацията на системата - Д-р Павлова, кой от вариантите за нов здравноосигурителен модел би имал по-голям принос за подобряване на сегашната здравна система? - Моделите за промяна в здравното осигуряване са на ниво идеен проект, без отговор на много въпроси.

Муравей Радев: Увеличение на бюджетните заплати дърпа и тези в стопанския сектор

Но голямата разлика между най-високите и най-ниските доходи може да се намали устойчиво преди всичко с по-добро образование и по-висока квалификация на работната ръка У нас и до днес се страхуваме да направим реформи в публичния сектор и в правосъдната система Икономиката ни има потенциал да поддържа устойчив ръст от 3,4% годишно Изискванията,

Проф. Иван Чалъков: Нов модел гурбет - живееш тук, работиш в Гърция или Румъния

Села никнат край граници, магистрали и квартали с богаташки вили Към 1950 г. градското население е около 30%, а три десетилетия по-късно 30% е селското население! Селски кметове асфалтират пътища, обновяват читалища, детски градини, училища с европари и така привличат млади семейства Не е вярно, че земеделието ни е унищожено!

Ева Майдел: Всички преводи в евро, а не само банковите ще станат по-евтини

Желанието е това да се случи до 2019 г., казва българският евродепутат от групата на ГЕРБ-ЕНП Европейският съюз се критикува най-лесно чрез разпространяване на митове Надявам се правилата за влизане в еврозоната да не се променят в движение Европа решава с приоритет проблемите на гражданите си - Докъде стигна предложението ви за въвеждане на

Петър Стоянов: Битката за Европа изисква лидерство, а не чиновническа рутина

Европейският съюз е пред трудни и решаващи времена. Той трябва да се справя с няколко предизвикателства едновременно в един разбъркан свят. След два дни ще чуем годишната реч на шефа на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер “За състоянието на Съюза”. А след 8 месеца предстоят избори за Европейски парламент.

Роман Василев: Разследвахме “Топаз мел” на Миню Стайков през 2010 г. за фиктивен износ на зърно

Имаше дело и за 250 000 бутилки алкохол с фалшиви бандероли и с логото на “СИС Индустрийс”. Двата случая бяха пратени на прокуратурите в Бургас и Русе, казва бившият зам. градски прокурор на София -Г-н Василев, преди дни стана известно, че Софийската градска прокуратура е разследвала фирми на Миню Стайков.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber