Ще спрат ли футболните хулигани

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6948995 Ще спрат ли футболните хулигани Ще спрат ли футболните хулигани www.24chasa.bg

Законодателите пишат нови строги правила, с които да се преборят агресивните изяви на футболните хулигани

Билет с името на футболния фен, забрани за влизане на стадиона, ако са хванали запалянкото с бомбички, спрейове, оръжия - това са част от мерките. Предвиждат се още не само парични глоби, но при повторно нарушение те ще трябва да полагат до 480 часа общественополезен труд или арест за 25 дни.

Всичко дотук изглежда достатъчно сериозно. Но още по-сериозни и тежки са нарушенията на феновете. Да припомним само, че при едно от последните столични дербита полицайка едва не загуби окото си от хвърлена самоделна бомбичка. При подобни примери на агресия и тежки инциденти едва ли влизането на стадиона с лична карта ще спре нарушителите. Няма да е достатъчно и прецизното наблюдение с камери, ако феновете с бомбички са скрили лицата си. Това и сега е забранено, но въпреки това е част от футболната действителност. За толкова тежки нарушения трябват и тежки наказания.

Други от Редакционен коментар

Политици играят опасно срещу експертите

В целия драматизъм с чумата по животните в Странджа някои политици се изкушиха да се включат, надявайки се да извлекат съответните ползи за себе си. И сбъркаха генерално! Като тръгнаха челно с атаката, че чумата не била съвсем чума, че нямало достатъчно доказателства, те сриват доверието в експертите,

И държавата да помогне за децата на отец Иван

Цяла България се просълзи, когато научи драмите на неколцина българи, чиито деца са отнети в Норвегия заради тамошните правила. И се опитва да им помогне, за да имат децата им нормално детство. И докато родителите разказваха норвежките си неволи, дойде новината, че отец Иван от Нови хан отново е изправен пред суров избор.

Детският труд - повече, но с по-малко бумащина

Тенденцията да се увеличават децата, които работят през лятото, е положително явление. Нормално е все повече тийнейджъри да искат да помогнат на семейния бюджет или пък да изкарат джобните си за лятото. Подобна практика отдавна е позната в страни като Германия, Франция, Италия, скандинавските страни, САЩ.

Ще последват ли депутатите жеста на Вежди Рашидов?

Депутатът Вежди Рашидов хвърли ръкавица на колегите си в парламента, дарявайки депутатската си заплата за лечението на 35-годишната майка на две деца Надежда Огойска. Младата жена е дъщеря на известната българска поетеса Маргарита Петкова и вече 2 г. се бори с рака. Трябват ѝ 78 хиляди паунда за операции, а сумата не е по силите ѝ.

Поршето, ладата и останалите 898

3300 поршета в момента се движат по пътищата на родината. Не са кой знае колко много - от общо около 2,8 милиона леки коли у нас. Това прави 0,12%. Една на всеки 900 коли. Понеже поршето не е просто кола, а символ на най-богатите и успелите, това дава някакъв разрез на класите в днешното българско общество.

Временни кабинети в големите болници да сменят проблемните лекарства

Щом блокираха 62-те лекарства за хипертоници и сърдечноболни с вредната съставка валсартан, настана суматоха. Пийте си старите хапчета, докато не се консултирате с лекар, който да ви ги смени, посъветва опитен кардиолог. Хубаво, но смяната на вече закупените лекарства със забранената съставка в аптеките не е така безпроблемна.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Редакционен коментар

Най-добре е да гласуваме по пощата

Гласуването по интернет с номер на банкова карта - това е новата идея как да се реализира електронното гласуване. Така щяло да има възможност за “опознаване на избирателя”. Само че да се гласува с банковата карта само по себе си обрича на провал толкова чаканото електронно гласуване. Защото не всеки с право на глас задължително притежава и

Зетят - собственик, мъжът - управител, тя - зам.-министър!

При подобно разположение на силите вътре в едно семейство (нещо като роднина - милиционер) логично е да се запита човек: А къде е оставката на госпожата? Става дума за г-жа Султанка Петрова, зам. социален министър, а преди това депутат от ВМРО, оплетена в конкретна роднинска връзка с фирмата, която охранява строеж на парламента.

Имаш един милион? Най-добре е да инвестираш

Нямаме нищо против богатите. Както се казва, изработили са си парите. Едни - с ум и находчивост, други - с къртовски труд, трети - с комбинативност или просто с повече късмет. Всеки както може. Но за какво се харчат спечелените пари, обичайно ли е да се хвърли например един милион за покупки на лъскави луксозни вещи само за една година?

Ще спрат ли футболните хулигани

Законодателите пишат нови строги правила, с които да се преборят агресивните изяви на футболните хулигани.  Билет с името на футболния фен, забрани за влизане на стадиона, ако са хванали запалянкото с бомбички, спрейове, оръжия - това са част от мерките. Предвиждат се още не само парични глоби, но при повторно нарушение те ще трябва да полагат до

Едно европейско допитване, за което читателите ни са подготвени

Европейската комисия прави допитване до гражданите дали да бъде отменено местенето на стрелките на часовника, което се прави два пъти в годината. Инициативата на Брюксел е, защото през февруари Европарламентът призова ЕК да направи анализ на цялостното влияние на двойното време, преди да се вземе решение за промяна.

Да благодарим на лекарите, че сме 7 милиона

Няма държава с идеално здравеопазване. Дори в богатите Германия и Англия се оплакват, че доплащат лечението си и чакат с месеци за операция. За Америка да не говорим, защото там, който не е осигурен, и Господ не може да го спаси. Българският модел също не е от добрите и понася много критики, а заради многото несполучили реформи през последните

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber