Посещението в Норвегия с деца е опасно за вашето семейство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6900536 Посещението в Норвегия с деца е опасно за вашето семейство Посещението в Норвегия с деца е опасно за вашето семейство www.24chasa.bg

Ако социалната служба "Барневернет" беше създадена през 1992 г. в България вместо в Норвегия и дейността й бе насочена срещу организираната престъпност, преходът в нашата страна никога нямаше да роди мафия и олигархия.

Мутренски групировки като ВИС и СИК нямаше да имат никакъв шанс за развитие. Икономически кръгове като "Мултигруп" и останалите, обвързани с управляващите политически партии, както и всякакви ДС и комсомолски организации нямаше да съществуват дори за седмица.

Да, говоря за социалните в Норвегия - една от най-богатите и щастливи страни в света, в която преди дни отнеха децата на българката Цветелина Оланд. Защото се развела с мъжа си и имало "опасения, че настройва децата срещу него и има риск да ги изведе в чужбина".

Първоначално новината звучеше като груба шега, като неуместна скрита камера. Но само за тези, които никога преди това не бяха чували за норвежката социална служба "Барневернет" - това изключително мощно, безкомпромисно и ефикасно оръжие. Може би по-могъщо от най-модерната вечнолетяща крилата ракета на Путин и най-невидимите щатски технологии "Стелт" в бойната авиация на Съединените щати.

Сега, като се замисля, ако "Барневернет" бе създадена по-рано, нямаше да има никаква нужда данъчните да се мъчат и тормозят толкова с Ал Капоне през 30-те години на миналия век и цели армии да преследват Пабло Ескобар по покривите 60 години по-късно.

Чудно как никой досега не се е досетил, но норвежките социални са единствените на планетата, които могат да се справят с наркокартелите в Мексико, избили над 15 хиляди души, със сомалийските пирати, с вируса на СПИН и въобще всичко, което им се изпречи на пътя.

Откъде обаче идва цялото това могъщество?

Ако трябва да бъдем максимално сериозни и задълбочени, най-добре е да се обърнем към световната история. И веднага на очи се набива как "Барневернет" е най-близка като възможности и правомощия до нацистката тайна полиция Гестапо, разработена от Херман Гьоринг през 1933 г.

Това го казвам абсолютно сериозно и отговорно.

Както Гестапо действат без никакъв съдебен надзор и контрол, така и "Барневернет" отнемат деца, без да се съобразяват с мнението на полицаи, психолози, лекари, засегнати страни и дори съдебни решения. Единствената разлика е, че засега норвежките социални работници не са отворили концентрационни лагери за родители като колегите им от фашистка Германия.

Но предвид правомощията, които има "Барневернет", строежът на концлагери за "съмнителни родители" е само въпрос на време, тъй като средства в скандинавската страна не липсват.

А развитието на тази социална служба е в тотален възход. Ето и малко исторически паралели. В разгара на Втората световна война Гестапо наброява 45 000 души. Вярно, "Барневернет" не може да се похвали с подобна цифра, но, забележете, семействата, които те разследват всяка година, са около 44 000. Три пъти повече от социалните във Франция, в която населението е 12 пъти по-многобройно, с по-южни нрави и "по-горещ" поглед върху възпитанието на деца.

Не е ли твърде съмнително всичко това, както обичат да се изразяват в "Барневернет"? Защото норвежките социални работници действат единствено по съмнение, по слух, по информация от трети лица. Светкавично отнемат децата дори и от родителя, който доказано няма абсолютно никаква вина за нищо.

Често братчета и сестричета се разделят на стотици километри, с възможност да виждат биологичните си родители много по-рядко от затворниците с тежки присъди, а след приемното семейство се осиновяват.

Всяко четвърто отнето дете е от смесен брак, което оставя сериозни съмнения, че по този начин, посягайки на чужденци, норвежците решават по най-варварски начин собствените си проблеми с бездетните семейства. И тук е повече от очевидна приликата с хитлеристката програма "Лебенсборн", която брутално търси решения на проблемите с раждаемостта в Третия райх.

И ако си мислите, че всичко това е само български проблем на територията на Норвегия, жестоко се лъжете. Всяка година там отнемат около 1600 деца, което в годините назад предизвиква сериозни дипломатически скандали с Чехия, Румъния, Индия, Полша, Русия, Канада. Но всичко това е без резултат, защото "Барневернет" не дават обяснения на никого.

Сега вече нямам никакво съмнение, че когато героят Марцел на Уилям Шекспир от трагедията "Хамлет" казва знаменитата фраза: "Да, има нещо гнило в Дания" в края на четвърто действие, той в действителност е имал предвид Норвегия, която към онзи момент е била в територията на Дания.

Само едно е странно, и дори бих казал безотговорно, в цялата тази работа. Защо Външно министерство не съобщава за тази огромна опасност на официалната си страница с големи червени букви, както прави това за държави, в които възникват военни конфликти или бушуват опасни епидемии.

Защото случващото се в Норвегия е наистина опасно за българските семейства. Примерите за това са твърде много.

Да се чудиш как в тази толкова щастлива и загрижена за децата страна се роди чудовището Андеш Брайвик, което през 2011 г., точно 24 часа след рождения ми ден, застреля 77 сънародници и рани други 155-има на норвежкия остров Ютьоя?

Явно вездесъщата "Барневернет" е проспала неговото детство...

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Коментар на седмицата №1: Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в утробата й. До нея погребаха и 2-годишната й дъщеричка. Уби ги в катастрофа 35-годишният ром Камен. Криминално проявен.

Коментар на седмицата №2: Желязна завеса падна над “Дондуков”

Имаме премиер и президент, на които по чин им се удава да командват. Но идва ден, в който и двамата трябва да се научат как се отстъпва, за да не взривят институционалния ред От паметника на “Света София” по осевата линия на жълтите павета до Ректората над София е паднала желязна завеса. Подобна през 1946 г.

Коментар на седмицата №3: Меркел поема голям риск с новия закон за имиграцията

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал близо 24 400 прочитания. Канцлерката Ангела Меркел се надява, че новият закон за имиграцията ще позволи на чуждестранните работници по-лесно да намерят работа в Германия, но нейната настойчивост да запълни рекордния брой свободни работни места рискува да

Треперете! Жените идат!

Гневът на феминистките е на път да обърне САЩ и после света Докато е в Ню Йорк, нашият премиер ще си отдъхне от набезите на ездачката Нинова. Но трябва много да внимава с американките – положението е страшно! Особено ако си мъж. Я си погледнал някоя двусмислено, я те е обявила за сексист по телевизията и работата ти е спукана.

Обиколката на папа Франциск в балтийските държави: нови предизвикателства и спомени за някогашни битки

Папа Франциск започва утре във Вилнюс обиколката си на изменилите се радикално след падането на комунизма балтийски страни в момент, в който Католическата църква се сблъсква със серия от педофилски скандали. В рамките на четири дни папата ще обиколи Литва, Латвия и Естония, които днес са непоколебими съюзници на Запада и все още носят белезите от

Защо въпросът за ирландската граница е толкова важен за Брекзит

Въпросът за сухоземната граница между Северна Ирландия и ЕС е една от основните пречки за Великобритания да постигне споразумение с Брюксел за гладко и организирано излизане от съюза през март. Ето какво представлява той и защо е важен: И ДВЕТЕ СТРАНИ ИСКАТ ДА ИЗБЕГНАТ ПОЯВАТА НА ФИЗИЧЕСКА ГРАНИЦА - КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА През 1998 г.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Павета под наем

Колкото и недоволен да е българинът, той не обича революциите Протестът на някакви български емигранти миналата неделя повдигна въпроса не прекалява ли държавата с гражданските свободи. Фандъкова отпуска жълтите павета под наем на всеки, решил да врещи по властта, затваря улици и булеварди, направо няма смогване,

Шпионинът, който говореше прекалено много

Защо шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен бе принуден да подаде оставка Привърженикът на реда и ръководител на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен, който бе принуден да подаде оставка, създаде най-вече хаос в правителството и тревога по повод отношенията си с крайната десница.

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в утробата й. До нея погребаха и 2-годишната й дъщеричка. Уби ги в катастрофа 35-годишният ром Камен. Криминално проявен.

Желязна завеса падна над “Дондуков”

Имаме премиер и президент, на които по чин им се удава да командват. Но идва ден, в който и двамата трябва да се научат как се отстъпва, за да не взривят институционалния ред От паметника на “Света София” по осевата линия на жълтите павета до Ректората над София е паднала желязна завеса. Подобна през 1946 г.

Срещата на върха може да е внушителният театър, който Ким има нужда да покаже на своя народ

Ако севернокорейският лидер Ким Чен Ун е търсил идеалния пропаганден декор - нещо, целящо да покаже на неговите сънародници, че той е силен водач, който неумолимо се стреми към дълго бавещото се, отдавна обещавано благоденствие, което те заслужават, тогава пристигналият на посещение южнокорейски президент Мун Дже Ин може би му предоставя уникална

Меркел поема голям риск с новия закон за имиграцията

Канцлерката Ангела Меркел се надява, че новият закон за имиграцията ще позволи на чуждестранните работници по-лесно да намерят работа в Германия, но нейната настойчивост да запълни рекордния брой свободни работни места рискува да раздразни избирателите, които продължават да негодуват заради нейната политика на отворени врати към бежанците.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber