Синьо десните ще целунат ръка на Бойко

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6831708 Синьо десните ще целунат ръка на Бойко Синьо десните ще целунат ръка на Бойко www.24chasa.bg

Колкото и да се обединяват, единственото спасение е в листите на ГЕРБ

Пролетта дойде, сливите цъфнаха и „градските десни“ пак взеха да се обединяват, сенчесто правителство направиха даже. Няма да го коментирам, да не ме подгонят като вземат властта догодина.

Като чета обаче свирепите им закани срещу ГЕРБ ми се струва, че този път ще му пристанат с целия си чеиз. В миналото се коалираха след изборите, сега ще се влеят предизборно срещу 2-3 избираеми места в листите на ГЕРБ. Вярно, Бойко Борисов няма да ги иска, но ще го помолят от някои посолства, толкова пари са инвестирани в тях.

Вливането на отломките от СДС в ГЕРБ ми се види неизбежно, защо шансовете им сами да прескочат бариерата през последната година-две съвсем изчезнаха. Вместо да градят подкрепа, те направиха 2 фатални стратегически грешки:

Горещо подкрепиха Истанбулската конвенция.

Твърдо се обявиха против мажоритарните избори.

А трябваше само да се вслушат в електоралния ропот. Те не само, че не се вслушаха, но и си запушиха ушите като матросите на Одисей край острова на сирените.

В крайна сметка каква е целта на играта, наречена политика? Първо – да вземеш властта и чак после да си пробуташ опорките. Ако тези опорки те отдалечават от властта, скрий ги където е тъмно.

Всички знаем, че

българският народ не приема Истанбулската конвенция.

Не само защото покрай защитата на жените тя пробутва радикален джендъризъм, но и защото в българският си превод тя е напълно неприемлива. В този превод тя отменя значението на думата „пол“ като биологическа даденост и го заменя със „социална роля“. В английския и френския оригинал полът си е пол, а джендърът си е джендър. В българския полът е обявен за социална роля, и няма никакво значение дали нещо ти виси южно от пъпа или не виси.

Но като лъсна грешката в превода, идеолозите на градското синьо твърдо отказаха да я поправят, запънаха се на социалната роля като магаре на мост. Значи май не е грешка, а умишлен експеримент с нашия малък, но беден народ. Дайте да пробваме дали ще мине в България.

Тази грантоедност съвсем обърка джендъра на лявото и дясното в България. Ние знаем, че главният двигател на джендъризма в Европа и САЩ е милиардерът Сорос със своите фондации. Сорос обаче минава за социалист, на запад той е патронът на левицата. Затова и в Европа, и в САЩ от левицата се очаква да предлага и защитава всички джендърни фантазии, мултикултурализма, ултрафеминизма и политиката на идентичностите.

Тъй като на запад левите се въоръжиха с всички постмодерни каузи, сега там консерваторите бият тъпана, че тези марксисти са чисти педерасти. Така там дясното печели гласове и власт. А у нас какво да печели? Лявото у нас е старомодно и праволинейно.

Само в България се получи пълно объркване –

десните се оказаха постмодерни джендъристи, а левите се съюзиха с Българската православна църква. А трябваше да е точно обратното!

Това е така, защото „градските десни“ са първи на опашката за грантовете. Нищо, че често се дават за леви каузи – за да вземеш грант, трябва да си враг на всичко, що зависи от миналото. И не само БСП е табу. Кожя западна фондация би дала грант на Марешки? Но не е ли странно, че нито СДС, нито ДСБ са в парламента, а Марешки е вътре?

Така с годините се натрупа голяма обърквация. Например младите пропагандисти в „Институт за пазарна икономика“ са крайно десни либертарианци. Някои от тях обаче се преместиха в „Отворено общество“ и неговите филиали, които би трябвало да се борят за прогресивен данък - нали това изповядва Сорос. Други направиха фондации за борба с бедността. Естествено, основната им кауза е, че само пазарът ще премахне бедността. Да дадеш пари на бедните е като да ги хвърлиш в тоалетната и да пуснеш водата (авторът на тази фраза сега е министър на финансите в сенчестото правителство) Но пък нали точно Сорос, който дава парите, е радетел за преразпределение на богатствата?

Същото става и с джендърния проект. Появяват се едни средства и обичайните заподозрени веднага ги усвояват. Иначе са от „десни консервативни партии“. Нонищо чудно утре да си впишат в програмите задължителна смяна на пола.

Хареса ми партийката ДЕОС, която уж тръгна като дясна и консервативна, но после реши да бъде ляво-дясна и либерална, защото бившият й председател Виктор Лилов се обяви за първия „гей политик“. Вярно, надзорният съвет на ДЕОС се усети и изрита Лилов, но щетата е сторена. Сега ДЕОС хем се слави като „гей партия“, хем трябва да доказва обратното. Така хем ще отблъсне гейовете, хем няма да привлече праволинейните.

Обяснявам пак – има си световен ред, а ние тук го нарушихме. Според тях гей партията трябва е лява, социалдемократическа, в нашия случай – БСП. И точно тя, вместо да поеме отреденото си сексуално бреме, отхвърли Истанбулската конвенция!

БСП – спасителен пристан за консерваторите? Долетя Станишев под пара да я върне в релсите, но Корнелия се оказа упорита като магаре. Ние социалистите няма да си сменяме пола, да го сменят десните!

А всичко щеше да е съвсем друго, ако десните си слушаха избирателите. Сега се е стигнало до там, че грантоедните опорки са ги превърнали в марсианци. Всеки път, когато някой син марсианец се яви на екрана да изобрази телешки възторг я за конвенцията, я за томахавките по Сирия, бившият им електорат гаси телевизора и го хвърля през прозореца. Как не разбраха, че

народът не слуша човек, който не чува народа!

Защо не се поучат от ГЕРБ? Да, Бойко Борисов европейски отличник. Получи ли директива, веднага я прилага. Но щом чуе, че отдолу се носи ропот, веднага прави крачка назад и прегръща народа през талията. Като че ли не е тренирал карате, а танго.

Тази нечуваемост на синьодесните си е техно заболяване още от началото на прехода, от времето на картите с черепите, боянските ливади и ремедетата. По времето на ремедетата изведнъж си сложиха табелка на гърдите, че са консерватори. Може ли партия, която в момента обръща държавата наопаки, да се прави на консервативна? Работата на консерватора е да консервира!

Но СДС беше член на дясната Народна партия и получаваше субсидии и указания от фондация. Спуснали им опорки да са консерватори – станаха консерватори.

А този син милион, който излезе на бул. „Цариградско шосе“ през юни 1990 г., консервативен ли беше? Тогава най-голямата партия в СДС бяха социалдемократите на Дертлиев.

28 години сините търсят себе си, но миналата година най-сетне получиха възможност да се намерят. Точно техният избирател категорично поиска мажоритарен вот на референдума. Ако се избираха така, сините политици веднага щяха да схванат какво иска от тях градският избирател. И щат не щат – щяха да са единни, защото мажоритарният вот сплотява партиите. Уви, точно сините идеолози се обявиха против такъв вот. Защо? Ами защото чуждите фондации не искат да го допуснат.

Затова аз смятам, че остатъчните сини в крайна сметка ще се влеят в ГЕРБ. Те поне изиграха сценка, че приемат волята на народа.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Анализи

Защо въпросът за ирландската граница е толкова важен за Брекзит

Въпросът за сухоземната граница между Северна Ирландия и ЕС е една от основните пречки за Великобритания да постигне споразумение с Брюксел за гладко и организирано излизане от съюза през март. Ето какво представлява той и защо е важен: И ДВЕТЕ СТРАНИ ИСКАТ ДА ИЗБЕГНАТ ПОЯВАТА НА ФИЗИЧЕСКА ГРАНИЦА - КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА През 1998 г.

Павета под наем

Колкото и недоволен да е българинът, той не обича революциите Протестът на някакви български емигранти миналата неделя повдигна въпроса не прекалява ли държавата с гражданските свободи. Фандъкова отпуска жълтите павета под наем на всеки, решил да врещи по властта, затваря улици и булеварди, направо няма смогване,

Шпионинът, който говореше прекалено много

Защо шефът на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен бе принуден да подаде оставка Привърженикът на реда и ръководител на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен, който бе принуден да подаде оставка, създаде най-вече хаос в правителството и тревога по повод отношенията си с крайната десница.

Камен без книжка уби майка, близнаци и дете. Държавата воюва за глупости

Без медиен шум, обществена и държавна реакция в белослатинското село Габаре вчера погребаха 22-годишната Таня. Погребаха я на рождения й ден. Спуснаха ковчега й в земята с неродените близнаци в утробата й. До нея погребаха и 2-годишната й дъщеричка. Уби ги в катастрофа 35-годишният ром Камен. Криминално проявен.

Желязна завеса падна над “Дондуков”

Имаме премиер и президент, на които по чин им се удава да командват. Но идва ден, в който и двамата трябва да се научат как се отстъпва, за да не взривят институционалния ред От паметника на “Света София” по осевата линия на жълтите павета до Ректората над София е паднала желязна завеса. Подобна през 1946 г.

Меркел поема голям риск с новия закон за имиграцията

Канцлерката Ангела Меркел се надява, че новият закон за имиграцията ще позволи на чуждестранните работници по-лесно да намерят работа в Германия, но нейната настойчивост да запълни рекордния брой свободни работни места рискува да раздразни избирателите, които продължават да негодуват заради нейната политика на отворени врати към бежанците.

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Анализи

Партиите запазват твърдите привърженици, периферията разколебана

Тепърва ще видим дали “развързването на кесията” ще промени тази тенденция Очакваното традиционно политическо затишие през август не се оправда, а напротив. Станахме свидетели на висок градус на политическо напрежение и неспирни проблеми за правителството. Сривът на търговския регистър, фалитът на застрахователната компания “Олимпик” и

Политическите схватки отхапаха от рейтинга на всички, но ГЕРБ все така с 3% пред БСП

- Проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа” - Спад в одобрението и за кабинета, и за президента  - Половината българи не искат предсрочни избори Скандалите през август и високият градус на политическо напрежение дават отражение на основните индикатори, които изследователски център “Тренд” по поръчка на “24 часа” залага в

Италия: популистите на война срещу пресата

Луиджи ди Майо, една от двете ключови фигури на популисткото правителство на Италия, поведе война срещу пресата, като я обвини, че "замърсява дебата", и заплаши да спре рекламите, които обществените компании пускат във вестниците. "Вестниците вече всеки ден замърсяват обществения дебат и което е по-лошо: правят го с обществени пари",

Режете до дъно

Промяната на начина на осигуряване не е всичко, махнете цялата мизантропско-олигофренска система Миналата седмица народът се развълнува от евентуалните промени в здравноосигурителния модел, които ще бъдат обсъдени на кръгла маса на 26 септември и ще бъде избрана промяна. Нормално е народът да се вълнува,

4-те ползи от “Марица - изток 3” за икономиката

При върховите натоварвания през последните години това е тецът, най-често използван за стабилност на системата Министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че “скоро”, още наесен, ще започнат “изгодни за двете страни преговори” за преформулиране на договорите с “Марица - изток 1” (МИ1) и “КонтурГлобал Марица - изток 3” (МИ3).

Коментар на седмицата №1: Когато фейсбук спре

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №1 и е събрал над 110 380 прочитания. Като не могат да плюят по Цветана Манева и Азис, ще почнат да крещят от балконите Алберт Айнщайн мъдро е отбелязал, че ако един ден пчелите изчезнат, човечеството ще живее още 4 години. Но откривателят на формулата за атомната бомба е

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber