Дневникът на Снежанка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6627085 Дневникът на Снежанка Дневникът на Снежанка www.24chasa.bg

Или неволите на Дядо Коледа в годините на #metoo и тероризма

Коледа е. До няколко часа един брадат мъж от чужбина ще полети право към къщата ти, а в превозното му средство ще е пълно с чужди пакети... Живеем в опасни времена, в които няма място за либерална толерантност. Нека кажем “не” на чужбинския Дядо Коледа и да се завърнем към родните обичаи!

В чужбина замаяните от собствената си толерантност екохипстъри с три пола отдавна позволяват на този чужденец да влиза в дома им, да им изяжда бисквитите, да им изпива млякото... Утре и

да им пощипне

снежанките ще

му позволят

У нас обаче такива гости се посрещат със сопата. Може да сме я накичили с гевреци и гирлянди, но си е сопа. Бой по гърбината! Освен това не само не му даваме бисквитките и млекцето си, ами и вземаме парите му.

Не, не познахте, не говоря за Европейския съюз. За Дядо Коледа иде реч.

Дядо Коледа принадлежи на миналото. Няма място днес за герои, които да не са част от империята “Уолт Дисни”. За какво ни е старец имигрант, който използва – какво варварство!, живи елени във впряга си, наема джуджета на работа и иска от Снежанка да е само красива и да мълчи?

Малко позагубих нишката на кампанията metoo, но Снежанка не намекна ли нещо?

Дори и да не ѝ е посягал, докога само мъже ще са шефове в Лапландия? Нима една Снежанка не може да свърши работата на пет дедовци?

Напротив, мисля, че жена със седем дужуджета край полата си може да сложи в джоба си шефа на всеки концерн по света. Случайно ми попадна дневникът на Снежанка и той е най-яркото доказателство за думите ми.

“22 декември. Калории: 8 000. Греяно вино: 1

Утре вечер тръгва, а както винаги Дядо Коледа

не си е намерил

още чорапите

Обикновено му ги събирам в последния момент от камините на комшийките. Омръзнало ми е. Нито чувалът е събран, нито елените са нахранени, нито джуджетата са готови. Всичко трябва да върша аз. Мисля тая година просто да си ида при мама! Вземам си джуджетата и право там. И без това ми е омръзнало сама да подготвям Коледата за няколко милиарда, а лаврите да ги обира само той. Сто пъти му казах да си опакова багажа и да спре да се тъпче с бисквити.

Холестеролът му

е висок, не се

побира вече в

комините,

миналата година се заклещи в една къща в Тюбинген, та се наложи да викаме заместник. Него обаче го арестуваха още при първия му полет. Продължава да е в ареста.

Чака депортация, ама не му намират документите. Не му вярват, че е от Лапландия, имал бил акцент на пущу.

Оказа се и че е с неплатени социални осигуровки, та щяха да арестуват и Дядо Коледа като безсъвестен работодател. Добре, че тия три дни в комина без ядене му се отразиха добре и той свали достатъчно, за да офейка.

Става все по-сложно да си върши работата, в САЩ от десетина години не смее да припари край небостъргачите с летяща шейна. Миналата година пък във Франция и Белгия взривиха двайсетина от подаръците му, защото ги оставил безпризорни под разни елхички навън.

Хората напоследък не обичат самотни пакети и веднага викат полицията. Заради брадата на границите го проверяват обстойно.

Поне 30 пъти го събличаха гол преди два сезона, поради което закъсня за Коледата в Гватемала. Получаваме оплаквания, хората искат някой по-млад, който да върши работата по-бързо и за по-малко пари. Признавам си, че вече няколко пъти съм се кандидатирала за неговото място, но с тия седем джуджета никой не ме взима. Просто ще си ида при мама, това е!

23 декември. Калории: 16 000. Греяно вино: 8.

Остават броени часове, а той още не си е намерил чорапите.

Снощи изчезна някъде с елена Рудолф и се прибраха в ранни зори, пееха високо онова парче на Марая Кери,

а носовете им

лъщяха като

бурета с червено

вино

Всяка година го правят това, хората вече си мислят, че Рудолф по рождение е с червен нос. Не мога да им кажа, че всъщност има проблем с алкохола и това е розацея. Нанася вреди на морала – хората вече, като видят човек с голям червен нос и му се предоверяват. Видят няког ос червен нос и го помислят за еленче, а той я министър на културата излезе, я прокурор...

На всичкото отгоре Дядо Коледа тръгва на път винаги леко пиян. Казва, че това било дефиницията му за вечно щастие: пълна свобода и леко пийнал. Мислите, че “хо-хо-хо” е смехът на Дядо Коледа? Глупости! Просто по това време на годината е такова прасе, че не може да произнесе докрай: “Ходи нарежи салатата!” Не, не знам какво правя още с него. Да тръгва и да не се връща! Да не бяха джуджетата, отдавна да съм се развела!”

24 декември. Калории 10 000. Греяно вино 16.

Не знам защо изядох цялата пуйка. Направих я за джуджетата, а те поискаха само пържени картофи с кетчуп. И баницата изядох, Дядо Коледа пък така ме вбеси, че обезглавих 200 шоколадови негови фигури. Ще се пръсна. От три дни се наливам с греяно вино, но не помага. Плача ли, плача -

цяла нощ ми пя

Марая Кери!

Това е домашно

насилие!

Ще го осъдя и ще му взема и елените, и джуджетата, и шейната! Тази сутрин го пратих на работа, опаковах му багажа, събрах му чорапите, подредих и надписах подаръците, нахраних елените, изпрах и облякох джуджетата, украсих елхите, почистих оборите, напазарувах за обяда утре, врътнах още една баница и отидох на маникюр. Нямаше да пия вино днес, обаче като нямам какво да облека! Всяка година едно и също нося, това не се издържа. Ако утре не намеря под елхата нещо ново и красиво, просто си взимам джуджетата и си отивам при мама! Да се оправя сам!

25 декември. Калории 0. Греяно вино 32.

Прибра се целият син. Били го в България. Първо му викали “Гоу бак ту Търки” и му взели парите. Той казал: “Не е “Гоу бак ту Търки”, а “Сурва, сурва година, догодина до амина”. Обаче ги ядосал: “Ко кайш? Ти дугудинъ пак ли мислиш да дойдиш? Туй дан ти е Европътъ, да идеш, га си искаш, я дай таз машина насам” - и му взели и шейната. Него го вързали със свински опашки, а елените ги дали в зоопарка в Чепеларе. Наложило се да даде част от подаръците за българчетата, за да ги пуснат и да го освободят и него. Научил е интересни реплики, нещо за майка ми е, но още не съм си го превела. Дойдоха си де, само дето няма да има подаръци за всички там. Взели са им ги още на границата, но чух, че ще ги поканят да ги разгледат в една частна изложба догодина. Пак е нещо. Весела Коледа и хо-хо-хо... ди - я нарежи тая салата!”

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Мнения

Другите страни се нагаждат към политиката на Тръмп, поставяща Америка на 1-во място

Докато президентът Доналд Тръмп се готви за втората си поява пред Общото събрание на ООН - олимпийския подиум на световната дипломация, неговата администрация се е обърнала без свян дълбоко към вътрешните проблеми, следвайки все повече едностранни политики, което критиците смятат за голямо отстъпление от глобалните ангажименти (на страната) - нещо,

"Форт Тръмп": Как ще промени нещата американска база в Полша?

Анджей Дуда предложи на Доналд Тръмп да изгради в тази страна американска военна база. Освен това Варшава е готова да инвестира в проекта близо 2 милиарда долара. За предложението си Дуда разказа на пресконференция във Вашингтон след среща с американския президент и посочи, че във Варшава вече са измислили име за базата - "Форт Тръмп".

Русия едва ли ще отвърне след трагедията с Ил-20

Властите в Русия ще проучат в подробности данните на Израел за инцидента с руския самолет Ил-20, свален в Сирия в началото на седмицата. Това заяви президентският прессекретар Дмитрий Песков. В случая има все още бели петна, но едно е ясно: Москва едва ли може да вземе мерки срещу еврейската държава, която обвинява за станалото - макар да призна,

Завръщането на Обама: дали това е добре или зле за демократите?

Близо две години след като излезе от Белия дом, сега бившият президент Барак Обама е изправен пред още един политически тест. За радост на мнозина демократи той се връща в схватката, нещо което бившите президенти често опитват да избегнат, агитирайки за кандидатите на демократите преди междинните избори /през ноември - бел.ред.

Константин Пенчев: Младен Маринов може да бъде избран за министър и без да е освободен като главен секретар

До месец трябва да реши кой пост да избере, казва конституционният съдия пред "24 часа"    Младен Маринов може да бъде избран за министър на вътрешните работи и без указ за освобождаването му като главен секретар. За мен няма никакво съмнение, че изобщо не беше необходимо да се отлага избора. По Закона за предотвратяване на корупцията и за

София е град, който не отказва пристан

Ето какво каза Георги Господинов на церемонията, на която получи наградата на София Благодаря за Наградата на София за принос в културата! Част от думите, които успях да кажа: ...Този град е направен от стъпките на онези, които са вървели по улиците му... От стъпките на Яворов, който ходи пипнешком след ослепяването си по тези улици,

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Мнения

САЩ, ЕС и Китай се съревновават за влияние в Източна Европа

Президентът Доналд Тръмп в понеделник потвърди подкрепата на Вашингтон за бизнес среща на високо равнище, която има за цел да даде тласък на връзките в Източна Европа и да подобри свързаността между региона, САЩ и Европейския съюз. Но Западът не е единственият значим играч в региона. Малко след като председателят на Европейската комисия Жан Клод

Пешеходецът е най-важен и ярките зебри ще помагат. Но стига ли?

Истинската промяна започва с търпеливо и постоянно възпитаване на децата – утрешните шофьори ДНИ ПРЕДИ откриването на учебната година деца отново редиха червени карамфили върху зебра в памет на друго загинало дете - 15-годишната Анна-Мария от Горна Оряховица. Нещастието връхлетя, докато за обществено обсъждане са предложени промени в 3 наредби,

Протестът създава убеждението, че българин в чужбина = искаш кош глупости

  Подобни прояви изместват вниманието - похват на хибридния натиск върху България Един резултат - а може и да е цел - на днешния протест е широкото убеждение, че ако си българин, който живее в чужбина, си напълно неадекватен, искаш кош глупости и явно не разбираш за какво става дума. Другият резултат е заключението,

Бойко и учителите - виж оживялата карикатура на Ивайло Нинов

Анимация карикатура на седмицата от автора на "Малкия Иванчо". Всяка седмица очаквайте нова карикатура с хумористичния поглед към събитията, представен от Ивайло Нинов. Виж предишните карикатури

Наръчник за оцеляване на родители първолаци

Освен тетрадки, купете тапети, кутии за обувки, прежда и се научете да яздите кон 15-ти септември дойде и много от вас ще пратят децата си за първи път на училище. Това е вълнуващ ден, щастлив ден и напълно си заслужаваше да продадете колата, за да купите най-красивия букет за класната. Винаги съм се чудила как началните учителки преживяват с тия

Проф. Асен Балтов: Задължителна застраховка и самоучастие в лечението е по-добър вариант

Дава троен контрол върху парите за лечение и лична отговорност за здравето, казва шефът на "Пирогов". Той коментира вариантите за нов здравноосигурителен модел, предложени от здравният министър Кирил Ананиев Промяната на модела е много необходима крачка. Прави чест на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, че събра смелост да направи това,

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber