Как да спрем изнасилвача педофил

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/5807385 Как да спрем изнасилвача педофил Как да спрем изнасилвача педофил www.24chasa.bg

Щом някой с 14 присъди
продължава да извършва
престъпления, трябва
тотална промяна на
наказанията

ЩО ЗА ИЗВЕРГ трябва да си, за да изнасилиш малолетно дете?

Що за тотална десоциализация стигаща до пълна социална деградация, трябва да имаш?

Трите деца от дома за деца от семеен тип “Люлин” са излезли от дома. Това все пак не е затвор. Не е престъпление да излезеш.

Друг е въпросът, че някой е проспал излизането им. Но е факт, че такива случаи на излизащи деца, които се губят по няколко дни, има в цял свят.

Няма съвършена социална система с денонощен безотказен контрол в социалните домове. Все пак това не е затвор със строг режим, че да е почти невъзможно да излезеш. Още повече това са деца – с мечта за свобода, с интерес към външния свят.

Изнасилвачът на едно от излезлите от дома малолетни момичета - Йордан Георгиев, е осъждан 14 пъти за кражби и грабежи. Той е един от многото примери, че нашата система за изпълнение на наказанията не само че не превъзпитава извършителите, но и ги

подготвя за траен

престъпен живот

Именно в затвора дошлите за първи път се научават от професионалистите как да станат закоравели престъпници рецидивисти.

Кражбата се преживява. Грабежът - по-трудно, но и той се преживява.

Но изнасилването на едно дете му оставя травма за цял живот. Поради това наказанието в тези случаи трябва да е много по-въздействащо.

Присъдите в такива случаи не са леки. Но както показва практиката, те не променят нещата. Като се увеличи наказанието – нищо различно няма да се случи след освобождаването.

По света за педофилите има много положителен натрупан опит.

Първата конкретна за изнасилвачите опция е да лежат по-малко в затвора, като се подложат на доброволна стерилизация.

Ами след като е доброволна, след като става въпрос за изнасилване на дете – нека

да го въведем

в нашето право

Още повече – дали е полезно за обществото такъв човек да има деца? Вероятно е неговите деца също да бъдат сексуално малтретирани и след това да станат бъдещи престъпници. Никое общество няма нужда от такава перспектива.

Това, че някой има 14 присъди и продължава да извършва престъпления, означава, че трябва да се промени тотално начинът на изпълнение на наказанията.

Места в затворите няма.

България е бедна и

не може да

издържа

затворниците си

Тогава трябва да се отиде към друг начин на изпълнение на наказанията. Няма да струва чак толкова скъпо постепенно, с помощта и на европейски субсидии, да се направи така, че всеки затворник в затвор от закрит тип да е в отделна малка килия и да се вижда с другите затворници в ограничени периоди от време под пълен контрол - само на разходка, на професионално обучение или образование. Изолацията е тежко наказание. Затова сроковете на лишаване от свобода може да са по-малки. Тази изолация би била безсмислена, ако на затворника не се оказва социално и психично въздействие – с подходящи филми и книги.

Един малък монитор и книги на старо са доста евтини вещи. Поставен в изолация човек, без социално въздействие, просто ще изперка и резултатът ще е обратен.

Най-мощното въздействие на държавата би било тя да вземе в ръце недопускането на липса на грижи за децата.

Като първа мярка – даване на детски и социални помощи само ако децата имат успех поне среден 3 в училище и до трети клас да могат да четат, пишат и смятат.

И сега има изискване за ходене на училище, за да се получават социални помощи, но практически

контролът е

много занижен

и всички родители маргинали намират начин да получават социалните си помощи.

И още нещо – много деца са изнасилвани и сексуално малтретирани, но ги е срам да кажат на родителите си и близките си. Поради това при изнасилване на непълнолетни следва значително да се продължи давностният срок за търсене на наказателна отговорност при изнасилване или блудствени действия.

Имам например позната, която като малолетна и непълнолетна е сексуално малтретирана от учителя си по танци, който все още си е учител и още работи с малолетни и непълнолетни.

Не бива това да се допуска, защото се сгромолясва животът на много хора, които не могат да превъзмогнат тези посегателства.

По едно време в София имаше двама изнасилвачи с кола, които отвличаха от по-тъмните улици непълнолетни момичета и след като ги изнасилеха, им даваха пари. Още не са хванати, а кой знае колко са пострадали от това. Изброяването може да е много дълго.

Всяка жена иска да е женствена и привлекателна и не трябва да се срамува да е такава и не бива да бъде осъждана, че е такава. Ние все пак сме европейска цивилизация.

Но това изисква държавата и всеки от нас да полага много повече усилия

да пази нежната

половина на

децата ни

Защото ненормалници, които не могат да си намерят жени по нормален път или които не могат да имат нормални отношения с жени, има много. И не намаляват.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Лично мнение

Дойде ли време да спрем да местим стрелките?

Двойното време е нелогичен анахронизъм ЛЯТНОТО часово време като организация на светлата част от денонощието, е въведено исторически като мярка за икономия на електрическа енергия за осветление. По-късно, набрало инерция, то се мотивира и като мярка за повишаване на качеството на живота. Приключи обществената консултация на Европейската комисия,

Магистралите на Италия от Мусолини до Салвини

Срутеният виадукт в Генуа днес се превръща в емблема на италианския застой МАГИСТРАЛИТЕ и виадуктите са емблема на италианската модернизация през 20-те години. По замисъл магистралите въплъщават гордостта на нацията и са изблик на волята й за модернизация. Свързват индустриалните и аграрните центрове в северната част на страната с пазарите отвъд

Валери Симеонов: Ето 8 факти и обстоятелства, които опровергават депутата Сидеров

Вицепремиерът Валери Симеонов отговори на атаката на Волен Сидеров във фейсбук. По повод изявленията на народния представител Волен Сидеров пред медии, направени на 14.8.2018 г. в Бургас, след като изисках и се запознах с пълната документация по повод действията на РЗИ - Бургас, и ОД на МВР - Бургас, държа да изнеса следните факти и обстоятелства,

Патриоти с фалшиви знамена

Защо Сидеров и Симеонов се карат пред цялата държава като разтрогната брачна двойка ТЪКМО се бяхме умислили над идеята на Красимир Каракачанов да внесе закон за фалшивите новини и не щеш ли, самият войвода изпадна в неистинска ситуация. На фона на лаещите скандали между Волен Сидеров и Валери Симеонов той излезе да обяснява пред стълбището на

Коментар на седмицата №3: Как козата на баба Дора изяде битата баба Митка

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал над 77 000 прочитания. Или защо никой не протестира и не отрази побоя в село Септемврийци ЕДНА коза срещу една баба. И тотална загуба за човека. Покрай стадото на баба Дора, която стигна дори до фалшивите новини. Цяла България тръпнеше за новини от стадото.

Коментар на седмицата №3: Европа е под заплаха - не от Тръмп, а от новия свят

Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на седмицата. Този е №3 и е събрал над 11 404 прочитания: Притеснявам се да не ни се наложи спешно да харчим повече от 4 на сто за отбрана ДОНАЛД Тръмп не дължи нищо на миналото, на факта, че трансатлантическата връзка на патронаж от страна на Вашингтон към Западна Европа след разгрома на Хитлер

Последно от логоЗДРАВЕ

Новини

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Лично мнение

Европа е под заплаха - не от Тръмп, а от новия свят

Притеснявам се да не ни се наложи спешно да харчим повече от 4 на сто за отбрана ДОНАЛД Тръмп не дължи нищо на миналото, на факта, че трансатлантическата връзка на патронаж от страна на Вашингтон към Западна Европа след разгрома на Хитлер създаде и утвърди ролята на САЩ като свръхвелика сила. Той не смята за необходимо да си припомня,

Кой не иска още едни 1 млрд. лв. в хазната

Странно е вицепремиер да се обявява против закон за правила при горивата, след като сивият сектор е 30% СЛЕДЕЙКИ дебатите около новия закон за горивата, човек може да остане с впечатлението, че държавата е силно разколебана в желанието си да вземе още един млрд. лв. годишно като приход в хазната. А когато това колебание идва от вицепремиер,

Колко струва животът на човек с увреждания?

Битката е солидарна - за всички групи. По конвенцията на ООН България е длъжна да осигури 20 млрд. лева ИВАН ЛЮБЕНОВ, Обединение на социалните работници ПОЗВОЛЯВАМ си да направя бърз анализ от позицията на човек с увреждане, нуждаещ се от лична помощ, но и като експерт в социална сфера от повече от 20 г.

Турция и Русия - голямата разлика

Икономическият национализъм ще е в основата на опита на Ердоган да укрепи властта си НЕ ОТПИСВАЙТЕ Турция. И не сравнявайте дефектната ѝ демокрация с Русия. Разликата е сериозна. Турция е дълбоко разделена страна и това разделение, макар и не както ни се иска на нас и далеч не по най-справедливия начин, се отрази в изборите.

ТЕЛК да не включва само водещото заболяване

С оценка, основана вече само на целта икономии, ние ще трябва да сме вече най-работоспособните, иначе губим пенсията си ЙОРДАНКА ТОДОРОВА, председател на майките в инвалидни колички в България ХОРАТА с увреждания живеят с мизерни пенсии средно по 223 лева. Именно национално представените организации за правата им са тези,

“Антиквизацията” на Македония и тиквеният манталитет

За името на Македония България се държи зряло и сдържано ПОЗИЦИЯТА на българското правителство по последните развития на проблема за името на Македония е адекватна и зряла. България има своите неотменими национални интереси, свързани с нашата съседка Република Македония, и ние сме решили да защитаваме тези интереси в отговорно съгласие с

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber